ASC - размисли и страсти, за и против - лично мнение.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
ASC - размисли и страсти, за и против - лично мнение.
Здравейте колеги, от доста време търся ис-ка от последните е36ци. След няколко месеца вече съм намерил една 96та по ВИН с м44, която ме устройва перфектно. Единствените липсващи екстри от пакета който търся са АСЦ-то и големия борд (с малкия е). Липсата на големия борд ще го преглътна, относно АСЦ-то претърсих всички теми, но не мога да преценя дали е толкова полезен. Не съм карал бмв с такава система, карал съм само без и ще съм благодарен, ако изкажете по едно-две мнения относно полезността му при шофиране от лични наблюдения... линкове към сайтове и клипчета не са ми от полза, защото изчетох и изгледах бая (толкова ли по-голям плюс е с него или да не се чудя и да взимам колата). Поздрави! 

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Re: ASC - размисли и страсти, за и против - лично мнение.
За мен би било предимство да е без асц. Толкова малоумна и примитивна система няма...
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
M10 написа:За мен би било предимство да е без асц. Толкова малоумна и примитивна система няма...
+1
Може да е полезна за начинаещи шофьори и то при по-големите двигатели. Но като цяло няма да имаш полза от нея.

- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
Според мен за зимата е голям плюс да я има. При мен е ASC+T, не знам дали при всички Е36 са такива де...
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Хората дето я имат сами си я махат. Сам си прецени 

- BMWFen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 m44b19
Ако си келеш и нов шофьор по-добре със!
BMW 318is M44B19
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
В крайна сметка ще ходя да гледам колата, ако ми допадне я взимам... преглъщам борда и асц-то и си правя кефа. Благодаря за мненията. Поздрави!
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Е то ако ти е толкова за борда може да си сложиш ако купиш колата.
- ТРСТ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 TDS , Nissan primera 4x4
- Мечтае да кара: GTR
- Детайли за колата: комби,М пакет
Нито съм келеш,нито нов шофьор,но мен системата си ме кефи. Дава по голяма сигурност и спокойствие. Ако на някой му пречи,може да я изключи,но като я няма не можем да я включим.
- BMWFen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 m44b19
ТРСТ написа:Нито съм келеш,нито нов шофьор,но мен системата си ме кефи. Дава по голяма сигурност и спокойствие. Ако на някой му пречи,може да я изключи,но като я няма не можем да я включим.
Аз те подкрепям на 100% и моето мнение е абсолютно същото! Те от БМВ Мюнхен не са прости и не случайно е поставена!
Аз лично се чувствам спокоен, особено сега в това лигаво време! Разбира се, когато видя свободно място и реша да дрифтна е въпрос на едно натискане!
Ако имаш възможност да вземеш БИМА със ASC е по-добре!
BMW 318is M44B19
- burnou7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: без гражданска
- Мечтае да кара: e36 ///M
Нарочно тия дни тествах АСЦ-то на витоша по леда в завоите и разликата е огромна,как тръгне да пребоксува и да вирне гъзо,
веднага отнема от газта и колата не мърда.
И както каза колегата винаги можеш да го изключиш (на мене вече ми е навик,още с паленето
),но не е да го включиш
п.п. А колегата,ако държи да го има спокойно може да си го монтира.
веднага отнема от газта и колата не мърда.
И както каза колегата винаги можеш да го изключиш (на мене вече ми е навик,още с паленето

п.п. А колегата,ако държи да го има спокойно може да си го монтира.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Тия от Мюнхен незнам, но голяма част от шофьорите са прости и затова е сложена "системата"
проблема е че е супер примитивна и се включва при всяко настъпване и ти убива пауъра. Примерно решаваш да изпревариш, сухо е, караш умряло м52б20, смъкваш на 4та, газта до долу и тая тъпня почва да мига и колата не ускорява
което те вкарва в много по-голям риск отколкото ти помага.

- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
Е колко да е спокойно. За мойта като съм гледал са различни частите - спирачния цилиндър е друг, абс помпата е друга като имаш ASC. Дроселовата клапа и тя е различна мисля, има и разни жила за газта допълнителни.
Въобще не мисля, че е тривиална работа да се добави на кола без ASC.
Въобще не мисля, че е тривиална работа да се добави на кола без ASC.
- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
И аз бях адски разочарован, че си купих кола без АСЦ. Толкова дълго търсих е36, което да не е смачкано (поне до колкото може да се разбере с оглед в салон), че "затворих очи" и го купих. В последствие се оказа, че колата е със шпер. При първите 3-4 влизания в кръгови движения имаше емоции. Не бях карал кола със задно до тогава. Повечето ми приятели си купиха бмв-та и качвайки се да ги карам първата работа ми е да изключа асц-то. С включено АСЦ ми се случва 2-3 пъти да се опитвам да се изнеса по-рязко в натоварен трафик и колата рязко отнема газта, при което "изтръпвам", понеже отсреща идват коли, които също се изнасят по-рязко.
От 2 години съм собственик на БМВ и съм карал още над 10 БМВ-та. Бих казал, че не е никакъв проблем колата да е без АСЦ, но това си е лично мое мнение. Да! - предимство е да го има, но не мисля, че е причина да не купиш кола, при положение, че не се намира лесно запазена кола. Дано съм бил полезен! Успех с избора!
От 2 години съм собственик на БМВ и съм карал още над 10 БМВ-та. Бих казал, че не е никакъв проблем колата да е без АСЦ, но това си е лично мое мнение. Да! - предимство е да го има, но не мисля, че е причина да не купиш кола, при положение, че не се намира лесно запазена кола. Дано съм бил полезен! Успех с избора!
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
Значи по-скоро имаш някакъв проблем със ASC системата, или гумите ти не са от тоя век.M10 написа:Тия от Мюнхен незнам, но голяма част от шофьорите са прости и затова е сложена "системата"проблема е че е супер примитивна и се включва при всяко настъпване и ти убива пауъра. Примерно решаваш да изпревариш, сухо е, караш умряло м52б20, смъкваш на 4та, газта до долу и тая тъпня почва да мига и колата не ускорява
което те вкарва в много по-голям риск отколкото ти помага.

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2