Питане за аванс на разпределителни валове

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Питане за аванс на разпределителни валове

Мнение от Haddess » 01 Дек 2013, 11:07

Привет колеги , наистина не съм много компетентен в това отношение но за това стана на въпрос м/у мои приятели и ми стана наистина интересно . Казаха , ако ако се даде предварение на разпределителните валове тоест леко да им променя точката на запалване колата може да тръгне повече или да се спъне ( се едно въртиш делкото на ладата :mrgreen: ) може ли някой по компетентен да каже какво се случва и как защото не можах да намеря подобна тема Мотора е М50Б20 :driving: Моля не ме :dummy: ! :mrgreen:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Re: Питане за аванс на разпределителни валове

Мнение от maxpower » 01 Дек 2013, 12:55

Haddess написа:Привет колеги , наистина не съм много компетентен в това отношение но за това стана на въпрос м/у мои приятели и ми стана наистина интересно . Казаха , ако ако се даде предварение на разпределителните валове тоест леко да им променя точката на запалване колата може да тръгне повече или да се спъне ( се едно въртиш делкото на ладата :mrgreen: ) може ли някой по компетентен да каже какво се случва и как защото не можах да намеря подобна тема Мотора е М50Б20 :driving: Моля не ме :dummy: ! :mrgreen:

Като се презацепват валовете в закъснение или предварение спрямо сток състоянието не се променя точката на запалване :!: това не е делко :banghead: , а се променя пълненето и изпускането на газовете в цилиндрите. Под по добър вървеж- няма такова нещо. Винаги всичко е компромис един вал винаги работи оптимално само в едни обороти и условия. Като го местиш можеш да преместиш момента нагоре или надолу по оборотите- влошава се вървенето в едни обороти за сметка на другите. Това говорим в общия случай без системи като vtec,vvt, vanos и разни други вариатори.
Иначе по върпоса ти ако се даде аванс(предварение) на валовете (и двата) колата ще започне да върви хубаво в ниските, но ще влошиш високите и празния ход става малко по лош.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Re: Питане за аванс на разпределителни валове

Мнение от k-hristov » 01 Дек 2013, 16:00

И на 180 градуса да го завъртиш, без да се ремапне няма да се получи почти нищо.

Назад към E36