Питане за аванс на разпределителни валове
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Питане за аванс на разпределителни валове
Привет колеги , наистина не съм много компетентен в това отношение но за това стана на въпрос м/у мои приятели и ми стана наистина интересно . Казаха , ако ако се даде предварение на разпределителните валове тоест леко да им променя точката на запалване колата може да тръгне повече или да се спъне ( се едно въртиш делкото на ладата
) може ли някой по компетентен да каже какво се случва и как защото не можах да намеря подобна тема Мотора е М50Б20
Моля не ме
! 

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Re: Питане за аванс на разпределителни валове
Haddess написа:Привет колеги , наистина не съм много компетентен в това отношение но за това стана на въпрос м/у мои приятели и ми стана наистина интересно . Казаха , ако ако се даде предварение на разпределителните валове тоест леко да им променя точката на запалване колата може да тръгне повече или да се спъне ( се едно въртиш делкото на ладата) може ли някой по компетентен да каже какво се случва и как защото не можах да намеря подобна тема Мотора е М50Б20
Моля не ме
!
Като се презацепват валовете в закъснение или предварение спрямо сток състоянието не се променя точката на запалване

Иначе по върпоса ти ако се даде аванс(предварение) на валовете (и двата) колата ще започне да върви хубаво в ниските, но ще влошиш високите и празния ход става малко по лош.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Re: Питане за аванс на разпределителни валове
И на 180 градуса да го завъртиш, без да се ремапне няма да се получи почти нищо.
3 мнения
• Страница 1 от 1