Не се включват хубаво скоростите

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Не се включват хубаво скоростите

Мнение от sladur_sf » 07 Юли 2006, 9:34

Когато работи колата скоростите се включват много трудно а кога е в спряно положение се включват нормално а и на таблото свети някакаво внимание.Ако може някои да ми помогне от какво може да бъде това ще съм му много благодарен.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 07 Юли 2006, 9:40

Вниманието свети когато е малко спирачната течност. А за включването по-трудно може да са много неща. Виж първо налеи спирачна течност може и да е от нея ако не е била достатъчна за помпата на съединителя. Може и да е от износен съединител, от омекнали демферни пружини на притескателния диск, може да пробваш и маслото на скоростите да смениш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от abdulcho » 07 Юли 2006, 10:02

В никакакъ случай не искам да се правя на лош пророк, но според мен е съединителя...
Ако ви е страх от хулигана на пътищата - карайте го!

Потребител
Аватар

Мнение от sladur_sf » 07 Юли 2006, 10:02

Съединителят е на един месец аз се съмнявам да не е помпата долната която е на скоростите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 07 Юли 2006, 10:23

Ми най-вероятно е някоя от помпите, щом ти е намаляла спирачната течност.
Огледай ги тези помпи(горна, долна)........

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 07 Юли 2006, 10:47

sladur_sf написа:Съединителят е на един месец аз се съмнявам да не е помпата долната която е на скоростите.

Точно това е проблема ;) Ако беше прочел малко, щеше да си отговориш и без нова тема. При смяната на съединителя, или не си сменил всичко или частите са от различни производители... Много характерен проблем за Е36, почти всички сме имали подобни ядове и сме писали. Пробвай и със спирачната течност (но ако е от това ще ти зацепва рязко и неравномерно съединителя, а няма да включват трудно скоростите), но според мен няма да минеш без разглобяване. Или можеш да си караш така докато откажат съвсем да включват или се износи и този съединител...
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 07 Юли 2006, 11:46

баща ми си смени само феродото(въпреки че го убеждавах да смени всичко ) и скоростите му се включват идеално ,така че стига митове и легенди ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nqkoisi » 07 Юли 2006, 14:43

спокойно :) долна помпа е карай така нишо друго няма да й стане помпиш по 2 3 пъти съединителя и ша се включват докато накрая протече под колата и педала ти потъне и не се върне и тогава на боксир в сервиза за нова аз така напраих да са еба у идиота сринах я тотално :) добре че поне не бех некаде извън града 90 лв мисля че струваше тва за карането така беше базик вари в сервиз виж дали е от нея ако е сменяй да не те остави на пътя за 30 мин става цялата процедура

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nqkoisi » 07 Юли 2006, 14:45

Alexi написа:баща ми си смени само феродото(въпреки че го убеждавах да смени всичко ) и скоростите му се включват идеално ,така че стига митове и легенди ...

ами като има да дава още 100 лв за повторно сваляне на кутията като притескателния диск стане равен или па се разбие лагера не го бърка да смени само феродото

Потребител
Аватар

Мнение от Zong » 07 Юли 2006, 15:51

аз смених моя съединител с оригинален + едната помпа и прави същия проблем, особено когато е студена.Проблемът според хората в сервиза е в притискателния диск. Първо си мислеха че не са я обезвъздушили добре, но след повторна процедура проблемът остана. След 2 седмици ще ми сменят съединителя с нов по гаранция, ще се обадя за резултата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nqkoisi » 07 Юли 2006, 17:58

те за тва хората като сменят съединител сменят и притискателен диск и лагер а по принцип когато е заминал феродов диск боксува даваш га но не варви когато е заминал притискателен трудно включва когато е лагер хлопа

Назад към E36