зъбно колело на вала -м51 тдс

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

зъбно колело на вала -м51 тдс

Мнение от BAYRON » 17 Ное 2013, 12:27

Колеги зъбното колело на разпределителния вал "раздвижено" ли е, денферно ли е? или е обикновено центрирано.

Ако не съм задал въпроса правилно моля да ме извините.
Предполагам хората които знаят за какво става въпрос щеме разберат.
Благодаря.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: зъбно колело на вала -м51 тдс

Мнение от vladobate » 17 Ное 2013, 14:39

Раздвижно е . Гайка го стяга то е на конус сглобка въртиш как и колко си искаш ама ти трябва да хванеш горе вала с шаблонче .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 17 Ное 2013, 14:53

Знам знам имам го шаблончето, въпроса ми е след като се натегне може ли да има някъкъв ход/ например като денферен маховик или нещотакова / или е абсолютно просто зъбно колело тип "венец".
Питам дали може да избяга центровката от него или дали има някаква дуга роля освен да дава вдижение на помпата чрез веригата

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 17 Ное 2013, 23:12

BAYRON написа:Знам знам имам го шаблончето, въпроса ми е след като се натегне може ли да има някъкъв ход/ например като денферен маховик или нещотакова / или е абсолютно просто зъбно колело тип "венец".
Питам дали може да избяга центровката от него или дали има някаква дуга роля освен да дава вдижение на помпата чрез веригата

Ами то центровка винаги може да избяга и от гайката примерно ( не я затягай и ще видиш ) . Помпата се развърта от веригата на между заъбно колело кол. вал и зъбно колело гнп ( което е двойно ) и чрез последното се предава движение на разпределителния вал . Там горе колелото е просто кат фасул , но си има начин на зацепване и това е . Сега друг е въпроса какво е състоянието на веригата и колко коректна ше е центровката на газоразпределението , но определено зъбното колело се монтира твърдо към разпр. вал и не се върти спрямо него по никаква нормална причина по време на работа на двг .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 18 Ное 2013, 21:48

:yes:

Назад към E36