проблем с компа м50б20

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с компа м50б20

Мнение от zvezdov » 13 Ное 2013, 1:18

здравейте колеги имам проблем с компа или там каквото и да е закарах днеска да ми напражят една диагностика цхе нещо спря да варви колицата и от тук проблем немогата да се сжъжат с компа и така на 3 сержиза кадето правят диагностики някаква идея какжо да пражя защо неможим да се свържим с компа на колата каде да си търся проблема :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: проблем с компа м50б20

Мнение от bum_bum » 13 Ное 2013, 2:57

Колега, моля те редактирай си мнението да е малко по-грамотно написано.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от zvezdov » 13 Ное 2013, 9:35

bum_bum написа:Колега, моля те редактирай си мнението да е малко по-грамотно написано.

колега колко по грамотно да го напиша карам колата на диагностика и ми казаха че немогат да се свържат с компа наколата :( немогат да ми истрият следователно грешките казахами да си оправя проблема мойе да е някои кабел прекъснат сменял съм цялата инсталация и мотор бях с 1,8 ис и сега съм с м50б20 но и преди и на стария мотор неможеха да се свържат с компа и сега така

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 13 Ное 2013, 10:20

zvezdov написа:здравейте колеги имам проблем с компа или там каквото и да е закарах днеска да ми напражят една диагностика цхе нещо спря да варви колицата и от тук проблем немогата да се сжъжат с компа и така на 3 сержиза кадето правят диагностики някаква идея какжо да пражя защо неможим да се свържим с компа на колата каде да си търся проблема :(

Може да са корозирали пинове на буксата за диагностика, може да има прекъснати проводници към нея, може да не могат да се свържат защото интерфейса им за диагностика не поддържа този двигател- по принцип М50 не може да се чете с всичко.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Ное 2013, 12:46

zvezdov написа:
bum_bum написа:Колега, моля те редактирай си мнението да е малко по-грамотно написано.

колега колко по грамотно да го напиша карам колата на диагностика и ми казаха че немогат да се свържат с компа наколата :( немогат да ми истрият следователно грешките казахами да си оправя проблема мойе да е някои кабел прекъснат сменял съм цялата инсталация и мотор бях с 1,8 ис и сега съм с м50б20 но и преди и на стария мотор неможеха да се свържат с компа и сега така

Ми колко по.. "напражят", "цхе", "истрият", "кахазахми", "мойе"... :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от zvezdov » 13 Ное 2013, 18:41

извинявам се за писането но от бързане така стана
проблема е че когато искам да и направя диагностика немога да се свържа с компа на колата
така де бях в един сервиз да ми е направят диагностиката и ми казаха това че немогат да се свържат с компа
но тоя проблем го имах още със стария мотор 1,8ис смених мотора със м50б20 но пак няма връзка тая вечер доиде един приятел със същия мотор
и оп жръзка с негожата кола има значи немие от програмата а нещо в инсталацията свалих моя комп и го сложихме на неговата кола и готово сжързахме се с компа и оп следната грешка ..... липсва захранване към модула изцхистихме е всичко ок. качихме компа пак на моята кола запалих е загасих и пак прехвърлихме компа на неговата и пак същата грешка как да разбера кой е тоя захранващ кабел как да разбера каде е проблема :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Потребител
Аватар

Мнение от zvezdov » 15 Ное 2013, 18:40

някой знаели каква е тая грешка
DTC код на Описание
диагностичен
проблем, грешка

26 - Захранване
- контролен модул
(M50B20 - 206S1 - Motronic 3.1 - MT/AT)

Потребител
Аватар

Мнение от zvezdov » 15 Ное 2013, 19:07

преди малко се разрових в аутодата и нищо ненамерих за тая грешка 26 но открих най вероятната да е грешка 1241 липсва захранване :(

Назад към E36