Не се отваря шофьорската врата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e36 318is
Мечтае да кара: класики

Не се отваря шофьорската врата

Мнение от ohcysp » 11 Ное 2013, 13:30

С алармата не става. От вътре също не иска. Като дръпна лоста за отключването и просто се връща, вместо да застава в горно положение. Проблема като цяло е, че ключалката на шофьорската врата е доста амортизирана и отварянето с ключ е невъзможно. Иначе през багажника всички други врати се отварят/затварят. Ако отида при ключар ще ми отвори вратата, а после? :) Трябва ми някой, който да я отвори и да я ремонтира :conf:
Та препоръчайте ми някой при когото мога да отида, защото едва ли ще мога да се оправя сам.

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Re: Не се отваря шофьорската врата

Мнение от Vanqu1sh » 11 Ное 2013, 18:55

Преди няколко седмици ми блокира по същия начин вратата и съвсем случайно успях да я отворя. Ако искаш пробвай по моя начин (пробвах до 10-15 пъти и работи без проблем). Почваш да натискаш палчето на вратата и да го връщаш в горно положение. Припомпваш го няколко пъти и го оставяш в горно положение и отваряш вратата отвън. При мене някоя пружинка по механизма е дефектирала и вратата блокира когато някой се опита да я отвори докато е заключена. Иначе пръсни в ключалката ВД и ще се оправи. Дано да съм ти помогнал.

Потребител
Аватар

Мнение от ohcysp » 11 Ное 2013, 19:14

Ще опитам утре по светло пък ще видим. Ако не друго дано поне с WD-то да я отворя с ключа, че през дясната врата не е много приятно влизането :banghead:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanqu1sh » 11 Ное 2013, 19:32

С ВД-то ще се оправи ключалката ама ако е блокирала като моята единствения вариант е както ти казах. С ключа не става.

Потребител
Аватар

Мнение от ohcysp » 11 Ное 2013, 19:36

Дори и да успея да я отворя, пак ще ми трябва сервиз. Да препоръчате някой, който се занимава с подобни работи?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanqu1sh » 11 Ное 2013, 22:18

За майстор не знам :dunno: , ама ако успееш да я отвориш, ще може да махнеш кората и от всяка морга да си вземеш друг механизъм направо.

Потребител
Аватар

Мнение от ohcysp » 12 Ное 2013, 18:33

Понапръсках с WD, пробвах с резервния ключ и стана :) Не знам, защо до сега не се бях сетил да опитам с него :banghead: Вероятно, защото си бях втълпил, че ключалката е взела-дала. С резервния ключ отключи все едно за първи път се отваря, чак кеф ми стана. :driving:
Интересното е, че я отворих-затворих няколко пъти и започна да работи без проблем. Вече заключва и с алармата :dunno:
Въпреки всичко оставих кората и всичко извадено да я погледнат утре в сервиз, защото според мен този проблем ще се появи отново. Та ще пиша утре ако разберат какво и е било.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 М43

Мнение от no.breaks » 13 Ное 2013, 13:43

Здравей колега имах проблем като твоя само, че на задната врата при мен спря да се отключва от вътре с директно отваряне на дръжката отгоре с палчето, както и вече отвън с алармата независимо дали е с дистанционното или с ключа. Помня, че ме дразнеше супер много и си играех от вътре да дърпам палчето докато отключвам но то пак нещо го караше да се пуска на долу. Тогава аз разглобих всичко свалих и огледах някои от механизмите, уж нещо гледах намествах и до тогава не се е появявал пак този проблем съответно и при теб може да не се появи повече. Относно това, че с резервния ключ се отключило веднага а и все пак си го пръскал с WD най-вероятно нещо е блокирало след толкова много опити, който си правил, не знам дали и този ключ който си ползвал повече вече не се е поизносил и затова да ти дава проблем вече, сега не знам с него дали отключваш, по скоро си мисля, че вероятно проблема е малък и след като си го напръскал и по разглобил вече би трябвало да е наред :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ohcysp » 14 Ное 2013, 0:36

За съжаление проблема се появи пак. Ако изпозлвам ключа на ключалката на шофьорската врата всичко си е ок - отключва/заключва всички врати, но ако опитам от багажника - шофьорската врата остава отворена. Алармата е вързана към шофьорската врата и съответно и тя не работи.
Ремонта в сервиза остана за другата седмица. До тогава ще я отварям с ключа :driving:

Назад към E36