Не се отваря шофьорската врата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- ohcysp
- Потребител
-
- Кара: e36 318is
- Мечтае да кара: класики
Не се отваря шофьорската врата
С алармата не става. От вътре също не иска. Като дръпна лоста за отключването и просто се връща, вместо да застава в горно положение. Проблема като цяло е, че ключалката на шофьорската врата е доста амортизирана и отварянето с ключ е невъзможно. Иначе през багажника всички други врати се отварят/затварят. Ако отида при ключар ще ми отвори вратата, а после?
Трябва ми някой, който да я отвори и да я ремонтира
Та препоръчайте ми някой при когото мога да отида, защото едва ли ще мога да се оправя сам.

Та препоръчайте ми някой при когото мога да отида, защото едва ли ще мога да се оправя сам.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Re: Не се отваря шофьорската врата
Преди няколко седмици ми блокира по същия начин вратата и съвсем случайно успях да я отворя. Ако искаш пробвай по моя начин (пробвах до 10-15 пъти и работи без проблем). Почваш да натискаш палчето на вратата и да го връщаш в горно положение. Припомпваш го няколко пъти и го оставяш в горно положение и отваряш вратата отвън. При мене някоя пружинка по механизма е дефектирала и вратата блокира когато някой се опита да я отвори докато е заключена. Иначе пръсни в ключалката ВД и ще се оправи. Дано да съм ти помогнал.
- ohcysp
- Потребител
-
Ще опитам утре по светло пък ще видим. Ако не друго дано поне с WD-то да я отворя с ключа, че през дясната врата не е много приятно влизането 

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
С ВД-то ще се оправи ключалката ама ако е блокирала като моята единствения вариант е както ти казах. С ключа не става.
- ohcysp
- Потребител
-
Дори и да успея да я отворя, пак ще ми трябва сервиз. Да препоръчате някой, който се занимава с подобни работи?
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
За майстор не знам
, ама ако успееш да я отвориш, ще може да махнеш кората и от всяка морга да си вземеш друг механизъм направо.

- ohcysp
- Потребител
-
Понапръсках с WD, пробвах с резервния ключ и стана
Не знам, защо до сега не се бях сетил да опитам с него
Вероятно, защото си бях втълпил, че ключалката е взела-дала. С резервния ключ отключи все едно за първи път се отваря, чак кеф ми стана.
Интересното е, че я отворих-затворих няколко пъти и започна да работи без проблем. Вече заключва и с алармата
Въпреки всичко оставих кората и всичко извадено да я погледнат утре в сервиз, защото според мен този проблем ще се появи отново. Та ще пиша утре ако разберат какво и е било.

Интересното е, че я отворих-затворих няколко пъти и започна да работи без проблем. Вече заключва и с алармата

Въпреки всичко оставих кората и всичко извадено да я погледнат утре в сервиз, защото според мен този проблем ще се появи отново. Та ще пиша утре ако разберат какво и е било.
- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М43
Здравей колега имах проблем като твоя само, че на задната врата при мен спря да се отключва от вътре с директно отваряне на дръжката отгоре с палчето, както и вече отвън с алармата независимо дали е с дистанционното или с ключа. Помня, че ме дразнеше супер много и си играех от вътре да дърпам палчето докато отключвам но то пак нещо го караше да се пуска на долу. Тогава аз разглобих всичко свалих и огледах някои от механизмите, уж нещо гледах намествах и до тогава не се е появявал пак този проблем съответно и при теб може да не се появи повече. Относно това, че с резервния ключ се отключило веднага а и все пак си го пръскал с WD най-вероятно нещо е блокирало след толкова много опити, който си правил, не знам дали и този ключ който си ползвал повече вече не се е поизносил и затова да ти дава проблем вече, сега не знам с него дали отключваш, по скоро си мисля, че вероятно проблема е малък и след като си го напръскал и по разглобил вече би трябвало да е наред 

- ohcysp
- Потребител
-
За съжаление проблема се появи пак. Ако изпозлвам ключа на ключалката на шофьорската врата всичко си е ок - отключва/заключва всички врати, но ако опитам от багажника - шофьорската врата остава отворена. Алармата е вързана към шофьорската врата и съответно и тя не работи.
Ремонта в сервиза остана за другата седмица. До тогава ще я отварям с ключа
Ремонта в сервиза остана за другата седмица. До тогава ще я отварям с ключа

9 мнения
• Страница 1 от 1