Видове сток пружини при БМВ Е36?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Видове сток пружини при БМВ Е36?
Колеги, привет
Някой може ли да направи един хубав опис на стоковите пружини, както и М-техник и М-power пружини - по цветово как изглеждат, и всяка комбинация колко смъква и каква твърдост дава? Предполагам цветовете са различни и при 4 и 6 цилиндрови двигатели.
След като свалих моето старо окачване - по спомен - задните ми пружини са черни с 2 бели големи точки. Може и да са 3 или повече знам ли, но ги прибрах и бяха мръсни доста. Отпред ми се стори, че са чисто черни, но скоро ще дам с точност какви шарки имат и къде и колко.
Колата ми е 320ка и винаги ми се е струвало, че е по ниска от подобни и това което виждам на око - определено е така. Ето старото окачване на 16ка стайл 42 с гуми на 50:
Та... ми се ще някой да внесе яснота и да се обобщи ще е супер полезно.
п.с - ако има тема и не съм я открил специално за този въпрос - ще се радвам за линк.
п.с. 2 - тази е най-подходящата снимка която имам за визуална представа и колата е супер мръсна. Но се оправдавам, че това е класически модел и не се мие, тоест всякак си е убава

Някой може ли да направи един хубав опис на стоковите пружини, както и М-техник и М-power пружини - по цветово как изглеждат, и всяка комбинация колко смъква и каква твърдост дава? Предполагам цветовете са различни и при 4 и 6 цилиндрови двигатели.
След като свалих моето старо окачване - по спомен - задните ми пружини са черни с 2 бели големи точки. Може и да са 3 или повече знам ли, но ги прибрах и бяха мръсни доста. Отпред ми се стори, че са чисто черни, но скоро ще дам с точност какви шарки имат и къде и колко.
Колата ми е 320ка и винаги ми се е струвало, че е по ниска от подобни и това което виждам на око - определено е така. Ето старото окачване на 16ка стайл 42 с гуми на 50:
Та... ми се ще някой да внесе яснота и да се обобщи ще е супер полезно.
п.с - ако има тема и не съм я открил специално за този въпрос - ще се радвам за линк.
п.с. 2 - тази е най-подходящата снимка която имам за визуална представа и колата е супер мръсна. Но се оправдавам, че това е класически модел и не се мие, тоест всякак си е убава

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Re: Видове сток пружини при БМВ Е36?
Няма никаква яснота, вече е обсъждано
viewtopic.php?f=8&t=250348&hilit=%D0%BF%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B8+%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5
viewtopic.php?f=8&t=250348&hilit=%D0%BF%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B8+%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Re: Видове сток пружини при БМВ Е36?
Защо не провериш по VIN дали е излязла с М-тех окачване?Другия вариант е да премериш дебелината на стабилизиращите щанги,тъй като на М-тех е с най-дебелите възможни.По темите съм качил таблица с видовете щанги 
Единственото НЯКАКВО инфо какви цветови маркировки има е тук ако знаеш немски,но няма абсолютно нищо за твърдости и височини,само цветни маркировки и парт номера:
http://danielkrueger.de/bmw/nachruestungen.htm
Ето го и на англииски през транслейта...на български не го мъчи,че излиза пълната маймуница
http://translate.google.bg/translate?hl ... tungen.htm

Единственото НЯКАКВО инфо какви цветови маркировки има е тук ако знаеш немски,но няма абсолютно нищо за твърдости и височини,само цветни маркировки и парт номера:
http://danielkrueger.de/bmw/nachruestungen.htm
Ето го и на англииски през транслейта...на български не го мъчи,че излиза пълната маймуница

http://translate.google.bg/translate?hl ... tungen.htm
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
3 мнения
• Страница 1 от 1