Вода в двигателя след наводнение ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Вода в двигателя след наводнение ?
имал ли е някои такъв проблем някога и как е процедирал , значи историята е следната сега през по4ивните дни бях малко до морето и ме хвана "4идесния" проливем дъжд, и за нещтастие ми се слу4и да наджапам със колата до вратите , влезнах в някаква дълбо4ина внезпно и загаснах , първоначално си помислих 4е е загубила ток защото се опитах веднага да я запаля и стартера изобщо не искаше да завърти , за това пробвах и на бутане , после пак на стартер направи някакъв опит но нищо , и така докато си седях ми светна че може да е засмукала вода, и за съжаление точно това се оказа , когато махнах трабата която захранва със въздух колекторите изтече доста вода , но аз така и така въртях доста преди да разбера 4е това е проблема и каквото се е счупило се е счупило дадох и ток и тудно ама запали и нещо работи малко по шумно, но работи ,та ако има някои някаква представа какви проблеми може да възникнат в последствие може да ги сподели с мен , аз иначе така и така ще я карам с сервиз , благодаря предварително за вашите мнения
- bozukov_g
- Голямата Базука
-
- Кара: E36-328i sedan E30-323i cabrio
Така знам и аз за съжаление, така че хич не му мисли а провери защо работи по-шумно та да не се усложнят нещата. Късмет
- BMWIKTOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E53 3.0i,Mini cooper S JCW
- Мечтае да кара: E30 M5 :)
направила е воден удар!Обаче ми е интересно как е запалила изобщо!то след удар и биели съм виждал вън? 

- Гост
-
Воден удар е. Двигателя е за ремонт - тотал. Не знам дали колегата е успял да я докара, ама по-добре да не се опитва, а да я прави там. По-принцип с турбо кола трябва да се внимава много, а да наджапащ във водата до ушите е направо безумие, съжалявам, че го казвам ама е така.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
ми колата я докарах до София , и си върве6е доста добре даже още прави 190км, но като е студена работи много зле , докато загрее работин на три цилиндера , но нали ви казвам като загрее оба4е работи малко по шуно от преди но равномерно , пробвах да мина на застраховка но Бул Инс не признава такава щета по двигателя , ина4е ми писаха нови фарове ,халогени мига4и ,нещо има6е за радиатора маи и тои нов , а на тях нищо им няма даже в нито един фар не е изгоряла и една крушка , сега 6те я вкарам в сервиз да си я оправя и като се разбере каквои е пак 6те пи6а да се знае
а ина4е някои знаели каква е цената на дюзите за 318 ТДС ?
и ако ми предложат да ги ремонтират ,такъв ремонт надежден ли е някои правил ли е такъв ремонт и доволен ли е?
и ако ми предложат да ги ремонтират ,такъв ремонт надежден ли е някои правил ли е такъв ремонт и доволен ли е?
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Темата е стара, но не е приключена. Та, колега, какво стана?
... че онзи ден имаше наводнения пак...
... че онзи ден имаше наводнения пак...

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
DobrI написа:ми колата я докарах до София , и си върве6е доста добре даже още прави 190км, но като е студена работи много зле , докато загрее работин на три цилиндера , но нали ви казвам като загрее оба4е работи малко по шуно от преди но равномерно , пробвах да мина на застраховка но Бул Инс не признава такава щета по двигателя , ина4е ми писаха нови фарове ,халогени мига4и ,нещо има6е за радиатора маи и тои нов , а на тях нищо им няма даже в нито един фар не е изгоряла и една крушка , сега 6те я вкарам в сервиз да си я оправя и като се разбере каквои е пак 6те пи6а да се знае
Колега колата ти е претърпяла ЛЕК воден удар и ще се разминеш само с распръсквачи на дюзите!
Радвай се че само това!
Распръсквачите са по 57лв. в даскалов кар за твоята кола!
Щом тресе само докато е студена после се оправя значи е това.

- valeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11
колега,аз преди месец претърпях същото,но не съм пробвал да я паля защото бях сигурен че е нагълтала вода!аз обаче карам бензин така че незнам дали ще съм ти полезен!Та значи на сутринта махнах свещите и въртях на стартер за да изхвърли водата навън!после смяна на масло,промивка на двигател и пак смяна!!!зацапа се датчика на маслото,но то си е нормално това и го смених/15лв/След това остана малък проблем с оборотите,но вече се оправи!Лошо е че си пробвал да я палиш!
..........
Аз съм със съия проблем по същото време.Едно на ръка че колата беше до половината във вода,но и една здрава вълна от преминаващ джип ми заля и капака.Колата загасна.Аз също мислех че е от тоците.Бърсах и въртях.Накрая запали и се прибрах.На следващия ден отворих въздушния филтър,спокойно можеш да го изцедиш.Маслото не е пресечено(при топъл и студен двигател),но се получава сламено-жълт полип по гърловината.Според мен това е конденс или отделено малко количество вода което е успяло да проникне.Днес колата работи нормално(като изключим лагера на динамото или водната помпа).Не се притеснявай ако направиш здрав воден стълб(да укриви биела и т.н.)автомобилът ти не като студен няма да работи добре ами въобще няма да бачка.
Re: Вода в двигателя след наводнение ?
Реших да видя какво съм написал през времето като фен на клуба и препрочетох темата , наистина имаше в двигателя около 3-4 литра засмукана вода , както съм писал по горе трудно, но я запалих от глупост, бях я оставил там за една седмица леко разглобена да поизсъхне , мислех че ще се "оправи" , след като мина тази седмица отидох да я докарам , и я докарах на собствен ход като я карах нормално , тя хубаво си вървеше държеше си 170-190 км. , като я отвориха в сервиза , се оказаха доста криви две от биелите както казва един колега по горе "като осмици" сменй ги смених и две бутала ,лагрите на коляновия вал и турбината 
излезна ми 1800 лв. , за късмет от моята глупост където карах колата 500 км. с кривите биели и бутала цилиндрите нямаха износване на диаметъра

излезна ми 1800 лв. , за късмет от моята глупост където карах колата 500 км. с кривите биели и бутала цилиндрите нямаха износване на диаметъра
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Направо не мога да повярвам, че след воден удар тоя дизел е запалил!!!
И направо леко си се разминал само с две криви биели и две смляни бутала...

Si non confectus, non reficiat.
- joro_bmwm3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 320 ванус
- Мечтае да кара: Ф1
- Детайли за колата: просто няма такава
за 1800 лева колега можеше да купиш 2 двигателя според мен има ли смисал да се прави за тази сума мое мнение
живота е гаден,но аз сам по гаден
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2