Налягане на газов инжекцион
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 GTS
Налягане на газов инжекцион
Здравейте колега. Искам да попитам как да изчисля на какво налягане трябва да наглася изпарителя. Имам в предвид диференциалното налягане. Знам, че се гледали газовите времена, но ако може някой да ми обясни малко по подробно ще е най-добре. Дюзите са на 2мм, а колата е 318ис.

- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Re: Налягане на газов инжекцион
Баце не е толкова просто , първо трябва да кажеш каква е газовата от , там в техническите характеристики гледаш тия дюзи на какво налягане и на колко "мм" какви коне дават . От тези неща вече нагласяш диференциалното налягане . Има и още нещо примерно дюзите ти дават 150 коня на 1.5 налягане това означава че като си в пика на мощност 5-6 хил оборота , гледаш от газовата налягането ти тогава трябва да е 1.5 мбар. Защото може на място да е 1.5 а в движение да пада на 700мбар. затова трябва и с правилния изпарител и дебит да си . Много е сложна аз четох и проучвах нещата 1 месец докато вдяна какво и как да правя на БРЦ , сега не ми храни добре и ми трябва друг или 2-ри изпарител .
Поздрави
Поздрави
За милиони-няма закони.
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
ГИ е Тамона. Не знам от къде да взема информация за налягането, големината на дюзите и т.н.

- don't be
- младши ентусиаст
-
Ами от къде , сега като търсиш ще намериш , давай мисли с гугъл транслейта си превеждай пиши в гугъл и търси . - настройка на Томана на , бг на Ен и ще намериш някой документ .
За милиони-няма закони.
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Повярвай ми писал съм всичко
И няма. Просто питах - какво да гледам за да се ориентирам дали съм избрал правилното налягане. Също ме интересува и какво да гледам за да разбера дали е бедна или богата сместа.

- don't be
- младши ентусиаст
-
Ламда- сондата ти свързана ли е с газовата ? Ако не е няма как да видиш за смесите 

За милиони-няма закони.
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
- don't be
- младши ентусиаст
-
Батко незнам при БРЦ всичко е автоматизирано ти евтини системи , трябва на ръка да го правиш и много нерви и гориво . Но ще те опътя трябва да намериш къде ти дава сигнала от ламдата тр. да пише L1 ili Lamda и една скала от 0,2 до 0.8 волта и гледаш ламдата как играе , ако ти е правилна сместа постоянно ще играе горе и доло ако е богата ще стои на 0,8 а ако е бедна ще стои на 0.2 волта . Тука специално в БМВ форума има тема за ламда сондите аз от там съм се учил , но я потърси с гоогл.
За милиони-няма закони.
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
На празен ход играе. Но ме интересува като я карам, искам да разбера дали на определени обороти или натоварване как трябва да е. В смисъл като настъпя педала би трябвало да отчита ''богата'' смес..... но не знам дали е така.

9 мнения
• Страница 1 от 1