Проблем със оборотите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- horsepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 316i m43 coupe
- Мечтае да кара: e36 M3 EVO
- Детайли за колата: Враца Биич 104магарета Куц кон ама бегачка с БаВаРсКо сърце и кръв!
Проблем със оборотите
Здравейте колеги, притежавам е36 1.6 м43 мотор и отскоро получих проблем! Автомобилът понякога мени фрапиращо оборотите си... дори гасне. След като я запаля отново вдигне оборотите и после ги свали до нормалното, но отново със леки колебания. Провериха ми във сервиз дебитомер дросел клапа смених свещите бобината е на ред и опираме до степковото моторче. Значи подмених моето моторче със друго 2-ра ръка но проблемът не изчезна а как да го кажа леко утихна! Минах около 1000км така и пак се започна давам и газ тя забива муцуна и тръгва да гасне, ако я настъпя до край тръгва да върви, но така не може да се кара със газ до дупка
Мислите ли че е от Степковия мотор ?

----->> BmW <<------
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Re: Проблем със оборотите
Погледна ли гофрирания маркуч да не е сцепен
- horsepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 316i m43 coupe
- Мечтае да кара: e36 M3 EVO
- Детайли за колата: Враца Биич 104магарета Куц кон ама бегачка с БаВаРсКо сърце и кръв!
Бандажирал съм маркуча от дебитомера до дороселклапата всичко е прегледано няма сцепени маркучи колата е със газ от 11000км забравих да го вмъкна
----->> BmW <<------
Както каза колегата провери гофрирания маркуч както и клапана за картерните газове или изобщо дали дърпа въздух от някъде.
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
horsepower написа:Здравейте колеги, притежавам е36 1.6 м43 мотор и отскоро получих проблем! Автомобилът понякога мени фрапиращо оборотите си... дори гасне. След като я запаля отново вдигне оборотите и после ги свали до нормалното, но отново със леки колебания. Провериха ми във сервиз дебитомер дросел клапа смених свещите бобината е на ред и опираме до степковото моторче. Значи подмених моето моторче със друго 2-ра ръка но проблемът не изчезна а как да го кажа леко утихна! Минах около 1000км така и пак се започна давам и газ тя забива муцуна и тръгва да гасне, ако я настъпя до край тръгва да върви, но така не може да се кара със газ до дупкаМислите ли че е от Степковия мотор ?
Виж тук: viewtopic.php?t=126046
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
А ти закачи ли я на клюкарката (Диагностика)!?! Какво показва !?!Ако не си , направи си диагностика с живи данни от работещ двигател и тогава подменяй. От това което казваш може да е и ламбда , но тя ше се проявява само на бензин , ако си с обикновенна газова. Ако си с газов инжекцион и имаш проблем с ламбда сондата, то той ще се отрази и на работота на газ!Значи първо диагностика , после вакум маркучите (всичко вързано към всмукатилният колектор) , стъпково моторче , клапан на картерните газове.Това е горе долу реда.
Ако няма промяна преглеждаш дюзи ,клапан за обратното гориво , налягане на горивото в рейката ... и т. н. Но мисля че една качествена диагностика , ще те насочи към проблема! Успех!
Ако няма промяна преглеждаш дюзи ,клапан за обратното гориво , налягане на горивото в рейката ... и т. н. Но мисля че една качествена диагностика , ще те насочи към проблема! Успех!

6 мнения
• Страница 1 от 1