запотяване на предно стъкло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
запотяване на предно стъкло
здравейте колеги,имам следния проблем : като си карам и дори на първа степен да е пуснато парното,дори и в сухо време ,без валежи ,ми се запотява само лявата половин на предното стъкло и стъклото на шофьорската врата,явно левите духалки правят запотяването,от дясно стъклото е чисто,духалките обдухват,не са запушени.колата е със слаган климатик,може би в Италия ,с копчетата при запалката.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!
- Koenig specials
- Потребител
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: Junkers Ju 87
- Детайли за колата: http://www.youtube.com/watch?v=xg_4jYrF35s
Re: запотяване на предно стъкло
Това е ши*ан, гаден проблем. Най-вероятно имаш теч от радиаторчето на парното ИЛИ някъде от съединенията на тръбите към него. Водата се изпарява, а перката издухва изпаренията нагоре...съответно на студеното стъкло се получава конденз. Започни да следиш нивото на охладителната течност. Ако забележиш и най-малък спад, разглабяй веднага. Същото това "явление" можеш да го видиш и като си карал 10-15мин и след това оставиш колата на паркинг ... до 10 мин цялото ти стъкло е в тоя конденз. Ако си с антифриз, пипни конденза по стъклото, ако е мазен е ясно от какво е. 

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Смени филтъра на купето като начало.
- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
Аз имам същият проблем. И сега когато пак паднаха температурите отново излиза на преден план. Въпросът ми е дали някой има опит с тези препарати(май са спрейчета) против изпотяване и дали вършат работа или са само губене на време и пари. Ако някой знае и от къде направо да си го закупя. Става въпрос за София ще съм много благодарен.
Чистите физически стъклото отвътре, сменяте филтър купе, ако не сте сменяли и като пускате парното завъртате на такова положение, че да обдухва и прозореца. При мен позицията например е към прозорец/към крака. Има също бутон за циркулация на въздуха само вътре в купето. Трябва да е изключено. Ако всичко работи безпроблемно не трябва да има запотяване. Ако има спрейове, течности разни и т.н. няма да оправят проблема...или не толкова ефективно и перманентно.

духалките обдухват равномерно навсякъде,в купето НЕ мирише на антифриз,запотява само лявата половина,мисля че ако е от радиаторчето ще е много по-страшно запотяването,а то е леко и само от ляво.Мисля че установих причината,а именно че преди време смених предното стъкло,кората която е по край чистачките е разрушена,нагоряла,открехнах я и забелязах че монтажния силикон не е нанесен равномерно и преди може да не съм имал проблема,но с течение на времето силикона е изгубил свойствата си,а и разрушената кора е допринесла,та си мисля,че може мн лека пробойна да има в силикона и от това да го запотява,та намазах хубаво със силикон,смених и решетката около чистачките и сега ще видим как ще е.
- Hadjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i
Здравей колега,
Това със силокона по прозореца, според мен е малко вероятно да е причината за проблемът ти. Бих предложил да прегледаш като начало клапите на парното. Аз съм с климатик като твоя и миналата година имах сериозен проблем с конденза, докато не раздвижих клапите. Вземи под внимание факта, че допълнително слаганите климатици са с много-индивидуални решения за циркулация на въздуха. Т.е. монтирани са на коли които нямат климатик заводски (има разлика) и констукциите са плод на индивидуални разаботки.
Разгледай внимателно механизма и тръбопроводите.
Поздрави и успех.
Това със силокона по прозореца, според мен е малко вероятно да е причината за проблемът ти. Бих предложил да прегледаш като начало клапите на парното. Аз съм с климатик като твоя и миналата година имах сериозен проблем с конденза, докато не раздвижих клапите. Вземи под внимание факта, че допълнително слаганите климатици са с много-индивидуални решения за циркулация на въздуха. Т.е. монтирани са на коли които нямат климатик заводски (има разлика) и констукциите са плод на индивидуални разаботки.
Разгледай внимателно механизма и тръбопроводите.
Поздрави и успех.
При еднакви градуси на ляво и дясно усещаш ли разлика в температурата или силата на духане в шофьорските и в пасажерските крака?
духа еднакво и от ляво и от дясно,мисля,че ако е спукан радиатора на парното проблемът щеше да е много по-голям,с много повече запотяване на цялото стъкло и много мирис на антифриз в купето
като го намазах със силикон и смених пластмасата около чистачките мисля че е по-добре,да не кажа че направо изчезна
10 мнения
• Страница 1 от 1