Въпрос за малкия борд

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91'07 325d
Мечтае да кара: М3

Въпрос за малкия борд

Мнение от hus0 » 14 Окт 2013, 19:59

Колеги моля помагайте :) Значи когато колата си работи показанията на температурата на малкия борд изобщо не се променят.Датчика ми е вътре понеже предишния собственик го е домързяло да го изкара на мястото му. Давам пример. Зимата когато се кача в колата и в момента който я запаля температурата показва 0 като си пусна датчика и колата се постопли малко също не се променя показанието. Чак когато изгася колата и дам на контакт или запаля колата си показва реалната температура температурата. Дали проблема е в малкия борд или свързването на кабелите. Иначе часовника си работи но за да го сверя трябва да разкача акумулатора и после пак да го свържа защото след като сверя часовника повече не мога да го сверявам и пак трябва да разкача акумулатора.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ис-требител

Re: Въпрос за малкия борд

Мнение от BIRICHKA » 17 Окт 2013, 14:17

Товеа не го ли обсъждахте вече?
b00st написа:
hus0 написа:Колеги много ми е интересно защо борда отчита температурата когато слюча ми е даден на нула или изваден от ключалката. Като дам на контакт или колата работи показанията на температурата изобщо не се променят. Може ли да е объркано свързването на борда понеже в колата е нямало оригинално борд и е сложен от собственика преди мене. Моля помогнете.
Днеска си намерих термистор 4.7 кома и в стайна температура от 20 градуса мултицета показваше 5.6-5.7 кома и постепенно лека полека пада. а оригиналния на бмв 6.19 и не пада.

Твоя борд е тотално свързан НЕ както трябва.

b00st написа:За да ти отчита постоянно на махнат ключ от сега ти казвам, че е свързан неправилно. Колко неправилно вече е отделен въпрос. Отделно какъв датчик е сложен? Фабричен ли е? Този от темата ли е? Или съвсем друг...
Намери схемите и го погледни просто. Не е rocket science.

Сверяване на часовника!
Some say he spends most of his time on bmwpower-bg.net

Назад към E36