Странен шум при даване на контакт
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- VSDriver
- Потребител
-
- Кара: E39 525tds 96' M51
Странен шум при даване на контакт
Здравейте, колеги! На кратко
имам BMW E36, 318i 113hp от 1993г. като проблема, за който пиша съществува откакто си взех колата. Нов внос е от Италия. Става въпрос за следното... когато дам на контакт(на последния преди палене) се чува някакъв странен шум отпред, може би от въздуховода.. нз точно не мога да определя, но не е отзад. Ако беше отзад може би щеше да е помпата, но шумът е отпред и е нещо все едно дава ток до някъде или върти някакво моторче, но няма въздушен поток от никъде, просто шум. Когато махна от контакт този шум продължава известно време.. може би около 2 минути и спира сам. Също така когато я карам след като изгася мотора пак така прави за известно време го има. Притеснява ме да не би нещо да ми гълта ток от там или да не е наред... Някакви идеи??

BMW POWER
- VSDriver
- Потребител
-
Re: Странен шум при даване на контакт
Впрочем, забравих да напиша.. имам, да
. От него ли е този шум?

BMW POWER
- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
VSDriver написа:Впрочем, забравих да напиша.. имам, да. От него ли е този шум?
Това се чува от клапите на климатроника

Шума който се чува в продължение на 2 мин,е малкото вентилаторче на климатроника.
- VSDriver
- Потребител
-
Разбрах
, Благодаря! А имам друг въпрос... това нещо може ли да се изключи по някакъв начин. Аз съм със старите климатроници с едни врътки и имам само 3 копчета - за климатроника, за отопление на стълкото и за рециркулация... ?

BMW POWER
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Doviciozo написа:Шума който се чува в продължение на 2 мин,е малкото вентилаторче на климатроника.
От там ти идва шумът, загледай се и ще видиш на климатроника една малка решетчица и там вътре е въпросното вентилаторче.
Ако не работи това,не виждам как ще ти работи климатроника,този вентилатор дава данни за температурата в купето,за какво ти е да го изключваш.Преди два дни смених акумолатора и преди това ходих да меря консумацията за да съм сигурен,и при работещ вентилатор още преди да е заспала колата ми показа 0,04 което е в нормите.
- VSDriver
- Потребител
-
Oк. Впрочем и аз смених акумулатор наскоро и при мен консумацията е 0,03. Щом няма проблеми, значи всичко е ок
Благодаря Ви, колеги. Ще го оставя както си е и няма да се притеснявам 

BMW POWER
От клапаните на въздуховодите е. Обърни внимание, че като сменяш филтъра на купето трябва да си на контакт, инак може да счупиш клапана.
За това ли моя онзи ден излезна толкова трудно,изкарах го на парчета.
Другият вариант е клапана за празния ход. Той също жужи по сходен начин като иска да си почине вече...
- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Essenov написа:От клапаните на въздуховодите е. Обърни внимание, че като сменяш филтъра на купето трябва да си на контакт, инак може да счупиш клапана.
Това не го бях чувал до сега,никога не съм давал на контакт като съм го сменял

- Ayduvan
- Потребител
-
- Кара: BMW 320 CD
- Мечтае да кара: BMW M3 E92
Здраеейте колеги.. не знам дали точно тук да пиша но нещата с по горе си пасват.. та искам да кажа че от вчера се появи някъв странен шум по колата.. като подам контакт преди да паля идва някъе шум отпред все едно работи някъв транзистор.. шума е идва отпред но най много се усеща до предна лява гума.. и не знам какво да правя.. ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен..
14 мнения
• Страница 1 от 1