BMW E36 320 VANOS 1998 godina
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Mezlishev
- Потребител
-
- Кара: E46 323i
- Мечтае да кара: E60 ALPINA
BMW E36 320 VANOS 1998 godina
Здравейте...попаднах случайно на едно БМВ 320 ВАНОС 1998 година - сменях гарнитура на главата и използвах момента,че е разглобено и шлайфах и главата и блока....всичко това в специализиран сербиз в Англия.ОК...колата тръгна но е доста шумна-от сервиза казаха,че е от лагера на алтернатора...незнам дали е възможно да е чак толкова шумен-та въпроса ми е дали да се доверя на сервиза и да си го карам или е нещо друго /имам съмнения за ваноса- на място работи на около 600 об/мин малко се втриса също на място и започва да върви добре след 3000 об/мин/ иначе разхода му е нормален мисля - 15.5л на 100 мили...
Дрифтът не е престъпление 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: BMW E36 320 VANOS 1998 godina
Mezlishev написа:Здравейте...попаднах случайно на едно БМВ 320 ВАНОС 1998 година - сменях гарнитура на главата и използвах момента,че е разглобено и шлайфах и главата и блока....всичко това в специализиран сербиз в Англия.ОК...колата тръгна но е доста шумна-от сервиза казаха,че е от лагера на алтернатора...незнам дали е възможно да е чак толкова шумен-та въпроса ми е дали да се доверя на сервиза и да си го карам или е нещо друго /имам съмнения за ваноса- на място работи на около 600 об/мин малко се втриса също на място и започва да върви добре след 3000 об/мин/ иначе разхода му е нормален мисля - 15.5л на 100 мили...
С м52 мотор си

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ако след ремонта се е появил шума е редно да направиш рекламация. Може да са сбъркани нещо при монтажа. Но както казва Влади виж първо алтернатора като го въртиш на ръка дали не се чува нещо, и като цяло всичко що можеш да го завъртиш на изгасен двигател.
- Mezlishev
- Потребител
-
Ами оказа се водната помпа или поне засега е така....утре като го сглобя ще знам със сигурност...но и алтернатора като го въртя на ръка има лек допир с нещо...както и да е...благодаря все пак 

- Mezlishev
- Потребител
-
какво да правя....колата все още загрява след всичко ??? 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Mezlishev написа:какво да правя....колата все още загрява след всичко ???
Виско-съединитела на какво дередже е..термостата отвара ли,голямия кръг студен ли е след като е загряла и прегрява..вода/антифриз има ли,обезвъздушена ли е..Кажи какво става с това ,че ти грее...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Mezlishev написа:какво да правя....колата все още загрява след всичко ???
А тя при какви условия грее- винаги, само в задръствания ли, на извънградско? Там при вас предполагам е хладничко и дори и с неработещо виско ако не влизаш в задръствания няма причина да прегрява.
Дай малко предистория- кога е започнала да грее?
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Mezlishev
- Потребител
-
Колата си грееше когато я купих-беше със сдухана гарнитура....направих я в сервиз на БМВ....колата беше ок една седмица докато не я закарах на едно кръгово
..... така и счупих водната помпа че задната част беше отделно от оста на водната помпа.Смених си я сам-не е голяма философия...събрах всичко,обезвъздуших-и загря,бавно но загря на нормална температура и топлото дойде,незнам дали е ориентир но колата която постоянно карам е Е46 323и 2.5 и тя за 2 мин стига нормална температура на работа и след това непомръдва....а е36-то поне 15 мин му трябват за да е ок....та след като сглобих всичко я покарах малко колата 10-15 мили вс беше ок....след което цяла седмица не ми оставаше време (Е36-то го взех само за въртене по кръгови нощем)...та следващата събота още на 5-тата мин след като я запалих температурата показа нормални градуси което ме озадачи....напънах я малко...е,малко повечко и светна червената лампица за температурата-отварям капака и антифриза излиза от капачката...сллед 2-3 доливания на вода все същото и просто я паркирах и оставих....а взех да мисля далия да не я разчленя....досега 1300 паунда излезе и пак не е кола...незнам...а дали е възможно да се е запушило нещо в охладителната система и ако е възможно как да го открия?

8 мнения
• Страница 1 от 1