проблем с шум от двигателя при BMW 320i
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с шум от двигателя при BMW 320i
Здравейте, първо мнение ми е това, извинявам се ако го пускам не където трябва.
Проблема ми е следния, тъй като не съм разбирач на тема БМВ, бих искал да помогнете. Та, паля си колата, всичко си се включва, когато подам обороти 2-3-4-5-6 хиляди, момента след като отпусна газта, когато оборотите намалят - се чува едно стържене/каркорене/пукане, мисля че от двигателя (не е ауспух, гърнета и прочие). Искам да попитам от верига ли е, успокоител или нещо от сорта?? И ако се знае за този конкретен проблем, бихте ли могли (ако има въобще проблем) да кажете и до какви пари ще ми коства това да го поправя.
Благодаря
Проблема ми е следния, тъй като не съм разбирач на тема БМВ, бих искал да помогнете. Та, паля си колата, всичко си се включва, когато подам обороти 2-3-4-5-6 хиляди, момента след като отпусна газта, когато оборотите намалят - се чува едно стържене/каркорене/пукане, мисля че от двигателя (не е ауспух, гърнета и прочие). Искам да попитам от верига ли е, успокоител или нещо от сорта?? И ако се знае за този конкретен проблем, бихте ли могли (ако има въобще проблем) да кажете и до какви пари ще ми коства това да го поправя.
Благодаря

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Re: проблем с шум от двигателя при BMW 320i
Първо добре дошъл във форума , и второ с кой мотор е тая 20-ка ?
Двигателя е ванос 2.0 320i 150 коня бензин. Шума е на място точно като спаднат оборотите до към 1000. Шума е като стържене/тракане
- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3

- Дидо ди
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38 3.5 V8
- Мечтае да кара: 328 с колектор от 325
- Детайли за колата: Без задни гърнета
ако имаш възможност пусни едно клипче и уточни дали е с ванос
- VanDal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д
- Мечтае да кара: Е24S
Според мен става въпрос за вануса 

Да, става въпрос за двигател с Ванос. Нямам възможност как да запиша звук или каквото и да е. Ако има някой поне малка представа какво може да е, нека сподели. И при студен/ с нормална температура пак същия звук.
Зравейте, от вчера имам такава кола, и при мен го има същият проблем, мислех, че е масло смених го, пак го има, тракане се чува..
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Имаше едни старички теми колега за проблем с ваноса и отсраняването му , там даже си спомням се коментираха и цените на частите за въпросния ремонт. Нещо покрай 130-тина лв. ми се върти в главата като цена за частите за ваноса и то от Дару. Напиши в търсачката ванос и му дай раздел Е36 и няма начин да не излязат.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
vanchov написа:Имаше едни старички теми колега за проблем с ваноса и отсраняването му , там даже си спомням се коментираха и цените на частите за въпросния ремонт. Нещо покрай 130-тина лв. ми се върти в главата като цена за частите за ваноса и то от Дару. Напиши в търсачката ванос и му дай раздел Е36 и няма начин да не излязат.
Има вече и по прост вариант, при който се взимат части от м52ту или м54 на стойност около 20-25лв нови и върши същата работа.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- D.Devito
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 E36
- Мечтае да кара: Кабрио с харттоп
Колега на 99% износен ванос.Често срещан проблем.Колкото по износен е толкова по тропа.Подлежи на ремонт потърси има тема проблем с Vanos М50 мотор.Успех с ремонта.
- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
Колега като запалиш колата си сложи ухото на ваноса и ще разбереш дали е от него в youtube има доста клипчета какъв е шума когато ваноса се е на*бал , може да има някакъв малък шум но това все пак са железа. Ако не е от него иди към колекторите и накарай някой да подава плавно газ ако е там са лагери на биелите. Какво ме кара да мисля така защото и аз така с такъв шум и да слушам хората ваноси маноси смених гумичките презацепих го и пак същата работа ядосах се свалих мотора разглобих го и се оказа на 1,2,3 и 4 цилиндър лагери на биелите. Ако е ваноса ревизията му е 60 лв са гумичките в беисан систем http://www.beisansystems.com/products.html и много е важно как ще ти го зацепят след смяната, така че поослушай се добре преди да сменяш, поръчваш и да плащаш. 

13 мнения
• Страница 1 от 1