Проблем при палене

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318is E36 '94 M42

Проблем при палене

Мнение от quovadis » 10 Сеп 2013, 7:28

Здравейте колеги,
от няколко седмици имам един малко странен проблем при палене, който обаче ескалира последните 2. При палене - без значение дали колата е топла или студена - вкарвам ключа, завъртам и се чува само едно изщракване. Трябва да върна ключа в начална позиция и да опитам отново да запаля. Ако задържа на контакт около 5-6 секунди може да запали от първия път, а може и само да върти безконечно. Ако върна отново ключа, изчакам отново 5 секунди и пали от половин завъртане. Прегледах акумулатора дали не са се разхлабили клемите, разкачих ги, затегнах ги наново - същото, ако изчакам на контакт и пали. Къде според вас е проблема - стартер, бендикс, казаха ми и за едно маркуче от бензиновата помпа, което можело да връща гориво?
Колата е Е36, двигател М50Б20.

Благодаря предварително на отзовалите се :-)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Проблем при палене

Мнение от zvetiko » 10 Сеп 2013, 10:03

Колега, трябва да свалиш стартера. Щом се чува изщракване, значи шалтера се задейства, след това може да има няколко варианта, но за да се разбере кой е трябва да се прегледа стартера. Има някаква вероятност да е лоша масата на двигателя или електрическата връзка на дебелият проводник на шалтера да не е добра.

Потребител
Аватар
Кара: 318is E36 '94 M42

Мнение от quovadis » 10 Сеп 2013, 20:29

А някой проверен на територията на Пловдив можете ли да препоръчате, т.к. нямам познат тук...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 11 Сеп 2013, 19:42

quovadis написа:Здравейте колеги,
от няколко седмици имам един малко странен проблем при палене, който обаче ескалира последните 2. При палене - без значение дали колата е топла или студена - вкарвам ключа, завъртам и се чува само едно изщракване. Трябва да върна ключа в начална позиция и да опитам отново да запаля. Ако задържа на контакт около 5-6 секунди може да запали от първия път, а може и само да върти безконечно. Ако върна отново ключа, изчакам отново 5 секунди и пали от половин завъртане. Прегледах акумулатора дали не са се разхлабили клемите, разкачих ги, затегнах ги наново - същото, ако изчакам на контакт и пали. Къде според вас е проблема - стартер, бендикс, казаха ми и за едно маркуче от бензиновата помпа, което можело да връща гориво?
Колата е Е36, двигател М50Б20.

Благодаря предварително на отзовалите се :-)

zvetiko написа:Колега, трябва да свалиш стартера. Щом се чува изщракване, значи шалтера се задейства, след това може да има няколко варианта, но за да се разбере кой е трябва да се прегледа стартера. Има някаква вероятност да е лоша масата на двигателя или електрическата връзка на дебелият проводник на шалтера да не е добра.

Колега първо провери масата на мотора. При мен (макар и на м42) наскоро правеше мизерии точно от това. Първо известно време щракаше много бързо около 4-8 пъти г/д и тогава палеше след това почна да щрака по веднъж и след около 2 секунди след като щракне палеше накрая въобще не запали... причината беше въпросния кабел за масата беше ми хлабав и горе и долу.
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

Назад към E36