Салон от англичанка,срязани кабели еърбег,ски сак отвор?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Салон от англичанка,срязани кабели еърбег,ски сак отвор?

Мнение от kagebista » 16 Авг 2013, 11:36

Колеги привет.
Питанките са за седан.
Имам много запазен кожен салон от англичанка, но бъркайки под седалката на шофьора докато чистех/тоест пасажерската сложена на мястото на водача/ видях, че модула за бега седеше почти на пода. Откопчах го от черната букса, но се оказа че в другия край е срязан и от него стърчат 3 кабелчета. От другата страна където при пасажера е сложената шофьорската седалка - под нея се подават три кабелчета в бяла букса и тази букса не е закопчана никъде и си ветрее свободно в краката на човека возещ се отзад :help: Как да оправя проблема, защото лампата на бега ми свети постоянно. А мислех, че ми е прекъснат лентовия кабел на волана. Ще ги свалям тези дни да ги освежа и да огледам за подгрев, защото не напипвам други кабели и букси. Искам да оправя нещата културно. Тоест карантията от дъната на седлата ли се премества или как? Изобщо какво трябва да направя да си бъде все едно си е салон от лява дирекция и да нямам проблемни с беговете?
Друго което ми прави впичатление, е че седалката на шофьорското място отивайки назад - стига до едно положение. А пасажерската/която оригинално е била шофьорска/ отива малко повече. Релсите се движат плавно и при двете, без да се усеща някаква пречка. Така ли трябва да бъде или хода на двете са напълно единакви?
Салонът незнам дали е фейслифт/имали разлики/, но облегалките са си дебели и на гърба си имат мрежи за документи.
Другото което е, че имам подлакътник падащ с допълнителна кожа скриваща отвора в багажника. Отстраних ламарината за да стане наистина отвор, но мокенетия гръб от към багажното е цял. Търся да видя какво се слага там но видях само едни ски сакове тип кутия с брезент. Не знам фабрично дали има само някаква рамка обков с вратичка или без. На мен ще ми е достатъчно и да е изцяло отворен отзад и единствено да бъде скрит с кожата за тази цел. Но гледайки в багажника ако срежа само мокета ще остане грозно. И точно го мъдря какво му се слага там в подобен случай да си изглежда както трябва да е...
Последна промяна kagebista на 16 Авг 2013, 12:25, променена общо 2 пъти
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Re: Салон от англичанка,срязани кабели еърбег,ски сак отвор?

Мнение от EnimEn » 16 Авг 2013, 12:07

аз не разбррах много-много с тези кабели каква е галимацията, но за да прехвърлиш кантара ще е необходимо да разглобиш седалката, което пък, от своя страна, крие големи ррискове и много работа
това, което мога да те посъветвам е следното:
сваляш модула от сегашната си шофьорска седалка или от старата ти пасажерска, запояваш паралелно диод, кондензатор и едно съпротивление там на нея и го връзваш към инсталацията на колата. така ще имаш симулация на постоянен товар на пасажерската седалка, тоест пасажерският айрбег ще е винаги активен, но той ще ти е най-малки проблем при евентуалното им отваряне.

колкото до ски сакът - има си го оригинален
Изображение

кората в багажникът също е друга - просто има дупка. там се намира кутията на ски сака, която се отваря с едно палче и посредством два магнита застава отворен, залепвайки към тавана на багажника.
в купето пък се разгъва черен чувал, който не е брезент, но също е уникално хубав материял
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

Назад към E36