как да направя прекъсвач

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

как да направя прекъсвач

Мнение от compact_fen » 16 Юни 2006, 16:17

Искам да си направя един механичен прекъсвач на запалването (ключе скрито някъде по купето) дето само аз да си го знам къде е , някой може ли да ми каже от къде е най - добре да прекъсна веригата, да сложа кабел с прекъсвач и пак да си я затворя , без това да даде някакво отражение на системата . Трябва ли да съобразя бушоните (ако има такива) и какъв кабел да взема.
Надявам се тази тема да е интересна и за други :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 16 Юни 2006, 16:36

Можеш да прекъснеш шалтера на стартера, помпата за горивото, проводника от електронното запалване към бобината, датчика за положение на коляновия вал и ... И всичко, каквото ти дойде наум, свързано със запалването :D . Най-ме кефи да прекъснеш веригата на помпата. Контакт, стартер, мотора пали, колата минава няколко метра и гасне :dunno: .
Ключето трябва да съобразиш със сечението на проводника, който прекъсваш, но може да сложиш и допълнително реле (тиристор). Тогава можеш да сложиш и "пуканка" (като в дистанционното за алармата).
Къде да го сложиш - ами на място, което пипаш постоянно! Къде по-добре от кожата около скоростния лост. Допълнителна планка, малко напасване, и докато изключваш от скорост, за да запалиш, спокойно си цъкаш ЦК-то 8) .
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от compact_fen » 16 Юни 2006, 16:42

колега No:1 си. Още утре ще го направя!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 16 Юни 2006, 18:50

Това за скоростния лост не е ли малко изтъркано вече? Май доста хора го знаят, пък предполагам и повечето джамбази:) Мойто е под тапицерията на вратата;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Turbolan » 16 Юни 2006, 21:14

Ей стига сте писали, че и автоджамбазите бръмчат по форумите. :mhihi:

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 16 Юни 2006, 22:00

я и аз да ви кажа каде си го бях сложил на предишното бмП-е ... отсрани на таблото , там дето като затвориш вратата тя лепи за него , меко е (на хечбеговете , на купето -не) и кат си влзаш в колата се едно се придържаш и ЦЪК . Мизерия .. каско му е майката
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 17 Юни 2006, 16:25

Mitko19 написа:Мойто е под тапицерията на вратата;)

Мите това не трябваше да го казваш ;)Че манко дебне навсякаде :ok:
И аз стигнах до заклучението наколегата-КАСКО и спиш прекрасно ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 17 Юни 2006, 18:59

А на мен ми се върти една идея, но не заня как да я реализирам. Искам да си сложа код на запалването ( като на Транспортьор 1 )Накой знае ли нещо по въпроса.
Колега извинявай, че пиша в твойта тема, но може да стане интересно :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 18 Юни 2006, 14:21

ivopicha написа:Искам да си сложа код на запалването ( като на Транспортьор 1 )

Аз имам такъв код на 19-ката ми!Така си доиде от Германия!
Квадратна плочка със цифрички на нея и 2 лампички!Мигаща червена(когато е активиран кода) и светеща постоянно(след въвеждане на кода и запален мотор),много полезна джаджа :)10сек. след връщане на кон.клуч се активира!
Не въведеш ли кода,няма палене-въобще не върти стартера,а на бутане изклучва всичко токове и пак не пали......

А ако знаете как сдухах капаците,когато се бях наредил пред КАТ за регистрация и почистваики жабката исхварлих листчето с кода...... :dummy: ,добре че човека които ми я докара го помнеше още :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 18 Юни 2006, 18:23

ivopicha написа:...Искам да си сложа код на запалването...
НАБОР "Кодова брава" 5 от 12 бутона, консумация в чакащ режим < 3мА, 5 V - Неомонтана, 3,50лв + под 1лв за стабилизатор 5V
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 19 Юни 2006, 17:00

Вижте какво намерих, някой ел. техник ще каже ли надеждно ли е?
ето

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 19 Юни 2006, 18:14

е с тая блокировка , кат не запали колата я изкубевам , по жицата , по жицата и при "изпълняващото реле " , после жиците на късо и аре готово..
в тоя смисъл скритото ключе поне не се вижда.
Изображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 19 Юни 2006, 18:16

Прав си митак колкото по елементарно и скатано толкова по добре :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от compact_fen » 03 Фев 2007, 21:11

как мога да прекъсна веригата за горивнта помпа , къде се намира жицата която трябва да прекъсна , днеска нещо се рових ама стигнах до , прокарването на ключето и изваждането на кабела от купето до моторния отсек, ма там кой кабел да прекъсна :?:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 03 Фев 2007, 21:21

compact_fen написа:как мога да прекъсна веригата за горивнта помпа , къде се намира жицата която трябва да прекъсна , днеска нещо се рових ама стигнах до , прокарването на ключето и изваждането на кабела от купето до моторния отсек, ма там кой кабел да прекъсна :?:

ами пробвай с кабела който стига до бушона;)

А иначе един друг метод съм виждал на един приятел на ладата на ключа си имаше едно нещо като кожа в която иам магнитче авно??? доближава го до таблото там явно му се намираше клучето което ми се струва че е на магнитен принцип и снякаква схема за запаметяване и после пали ако не го направиш не пали като имобилайзер

Това е другия вариянт купувате си само имобилайзер и с него прекъсвате някой от токовете освен от алармата и така ;)

п.с. извинявам се за некадърното обяснение за ладата но не го знам точно как действа учил съм в такова училище и това ми е предположението но принцип за изпълнение нямам :confused:
PNR@abv.bg
София
0888779546

Следваща

Назад към E36