Ел проблемите ми при Е36. Помощ!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Ел проблемите ми при Е36. Помощ!

Мнение от pagocTuH-316 » 12 Авг 2013, 21:26

Здравейте.
Надявам се някои да ми помогне с проблемите и долуописаните симптоми.
Започвам с това, че когато седна в колата независимо дали съм на контакт или не, понякога нямам ток към прозорците.Едва когато запаля и покарам известно време, чак тогава си работят без грешка.
Другото което се случи днес е че нямам подсветка на километража,парното, запалката.Стана изведнъж, като преди това се чу нещо отвътре като прегаряне?!.Лампата на резервата ми - работи.
Погледнах бушоните, на пръв поглед са здрави.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Ел проблемите ми при Е36. Помощ!

Мнение от stony1 » 12 Авг 2013, 23:00

Най- трудно се прави диагностика на електрооборудването на автомобила, когато човек няма идея каква е колата и трябва да си я представя. Колега, напиши от къде си, за да може колегите да преценят може ли някой да мине и да помогне. В противен случай може само да гадаем и случайно да уцелим каква е неизправността. Това обаче ще е частично решение на проблема, защото за всеки проблем с тоците по колата си има първопричина, която трябва да се открие и да се отстрани.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 13 Авг 2013, 0:50

За ел.пакета (прозорците) най-вероятно релето ти прави проблем. Намира се под волана (като махнеш кората), горе вляво има кутия с релета. По спомен беше някакво синьо... Моето го отворих и презапоих с идеята да изкара няколко дни, че бяха почивни и камора не работеше.... И така година и нещо вече е ОК.
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 36
Мечтае да кара: заварениа диф на заварена гас

Мнение от BMW_M42 » 13 Авг 2013, 2:32

Boyadjiev написа:За ел.пакета (прозорците) най-вероятно релето ти прави проблем. Намира се под волана (като махнеш кората), горе вляво има кутия с релета. По спомен беше някакво синьо... Моето го отворих и презапоих с идеята да изкара няколко дни, че бяха почивни и камора не работеше.... И така година и нещо вече е ОК.

:yes:

stony1 ти кво ше кажеш, по вещ си в ел.обзавеждането
Кръвта е най-важното гориво! Инициатива на BMW Клуб България

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 13 Авг 2013, 8:07

Аз ще се ровторя малко, защото колегата не ми отговори на първия пост. Важно е да се знаят повече детайли за колата, защото не всички имат релета под волана, някой са с комфорт модул, при който релетата са вградени в него.
Интересното е, че съм виждал Е36, произведено 96 година, което беше натъпкано с релета под волана, модулите, намиращи се зад жабката бяха с новите букси, ел. стъклата бяха със зелените/белите квадратни букси, имаше система за "супер"/интензивно измиване на предното стъкло и система за миене на фаровете, а модулът за управление на тази система беше от типа вграждан през 92 г. Цялата инсталация на въпросното Е36 беше заводска, със всички екстри за модела и нищо не беше добавяно в последствие.
Нека колегат да каже коя година е колата и какво имакато елекрооборудване, както и дали е правено нещо по колата (добавяне на модули, свързване на допълнителни усилватели и разни други глезотии), защото започваме с предположенията.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Потребител
Аватар

Мнение от pagocTuH-316 » 13 Авг 2013, 20:34

Добър вечер!Бях на работа и сега се включвам.Колата е 92 година набор м40 двигател.Има комфорт модул за вдигане на прозорците, ел стъкла предни и огледала.В момента не работи копчето за аварийните поръчал съм го от един бмв фен и ще ми го доставят тази седмица.Отделно комфорт модула мисля, че не е оригинален.Усилвател няма.Аз съм от Варна в района на квартал Младост.Ще ми е драго ако някой се притече на помощ - бирата от мен!:)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 13 Авг 2013, 21:03

pagocTuH-316 написа:Здравейте.
Надявам се някои да ми помогне с проблемите и долуописаните симптоми.
Започвам с това, че когато седна в колата независимо дали съм на контакт или не, понякога нямам ток към прозорците.Едва когато запаля и покарам известно време, чак тогава си работят без грешка.
Другото което се случи днес е че нямам подсветка на километража,парното, запалката.Стана изведнъж, като преди това се чу нещо отвътре като прегаряне?!.Лампата на резервата ми - работи.
Погледнах бушоните, на пръв поглед са здрави.

№1 Имаш ли комфорт модул. Ако имаш е нормална при затворени врати и да не работят ел. стъклата ако не си на 1-ви, 2-ри контакт или ако на си загасил колата скоро.
№2 Слали кората под волана. Извади реостат, който регулира ослетяемастта на таблото. Провери дали идва ток до него и дали излиза ток от него. Изходящата жица е лилава. Така ще разбереш къде да търсиш проблема.
Последна промяна bmw325tds на 14 Авг 2013, 21:24, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 14 Авг 2013, 20:57

bmw325tds написа:Така ще разбереш къде да търсиш проблама.

Пише се:
- Проблем!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Назад към E36