Често ли ви щрака компресора?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Често ли ви щрака компресора?

Мнение от zafirovp » 10 Авг 2013, 3:00

Здравейте,
Преди време ми гръмна компресора на климатика. Купих се рециклиран такъв от Пловдив. Всичко е точно, само се чудя кога точно трябва съединителя да изключи? Знам, че го прави при рязко подаване на газ, високи обороти, високо налягане и др. Някой има ли обаче по-подробна информация за начина на работата му. Моя си работи добре, но имам чувството, че са ми сложили грешно количество фреон. Когато карам по малки улички, почти на всяко тръгваме или завиване компресора щрака. Някой има ли идея това дали е нормално и колко ще струва , за да се премери какво количество фреон имам?

старши ентусиаст
Аватар

Re: Често ли ви щрака компресора?

Мнение от metodi80 » 10 Авг 2013, 9:07

Toва , че ти щрака електромагнитния съединител на компресора , означава , че е догонил температурата , която си му задал в купето ...
Тази температура се следи от датчика на изпарителя , когато там температурата достигне 3-5 градуса , компресора трябва да изключи .... По принцип факта , че изключва означава , че работи добре ... той трябва да успява да си догони температурата сравнително бързо (дори на тихи) .... Ако количествтото фреон не е достатъчно или имаш проблем с компресора или изобщо със системата , то ефекта ще е обратен , компресора ще изключва по рядко и само в обороти ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zafirovp » 10 Авг 2013, 15:57

Имаш предвид, че дегонва температирата на която трябва да духа ли? Аз съм със обикновен климатик, нямам климатроник, а когато разбрах, че компресора щрака бях със отворени прозорци.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 10 Авг 2013, 17:37

моето пак щрака така.. като ходих на майстор ми каза че нямало какво да се направи.. щракането е когато падат оборотите на колата . например м/у 2000 и 1000. аз лично не му вярвам че компресора ми бил за смяна .. има ли начин този съединител да се поправи или да се замери нещо по системата.. като дам най ниската темп. в колата не може да се седи от студ.. работи идеално
Последна промяна ares2 на 12 Авг 2013, 10:15, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zafirovp » 11 Авг 2013, 3:19

Със сигурност не е компресора или съединителя. Моя е рециклиран със гаранция и при мен е студено, 8 градуса от въздуховодите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 11 Авг 2013, 21:06

metodi80 написа:Toва , че ти щрака електромагнитния съединител на компресора , означава , че е догонил температурата , която си му задал в купето ...
Тази температура се следи от датчика на изпарителя , когато там температурата достигне 3-5 градуса , компресора трябва да изключи .... По принцип факта , че изключва означава , че работи добре ... той трябва да успява да си догони температурата сравнително бързо (дори на тихи) .... Ако количествтото фреон не е достатъчно или имаш проблем с компресора или изобщо със системата , то ефекта ще е обратен , компресора ще изключва по рядко и само в обороти ...
:yes:

Защо не използвате търсачката?
:arrow: компресор климатик вкл. и изкл. периодично, Мнение от undon3 » 10 Авг 2013, 18:58
:arrow: Често ли ви щрака компресора?, от zafirovp » 10 Авг 2013, 2:00

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 11 Авг 2013, 22:21

Да споделя и аз моя проблем. Не зная дали е точно проблем де. Тази зима си сложих дигитален климатроник и в началото на лятото го подкарах. Сега като карам на климатик меря температурата в централния въздуховод- стигна до минус 8,5 градуса и после взе да се покачва, явно компресора е изключил. Това рано сутринта- около 7 часа и при температура на въздуха вън около 18-20 градуса. Това нормално ли е и ако не на какво се дължи- много фреон или нещо друго?
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 11 Авг 2013, 22:38

Дължи се на мерене в студено време. Пробвай като навън е 30 градуса, под +5 ако духа климатика ти е уникален :mhihi:
clima.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 12 Авг 2013, 21:20

ivopicha написа:Да споделя и аз моя проблем. Не зная дали е точно проблем де. Тази зима си сложих дигитален климатроник и в началото на лятото го подкарах. Сега като карам на климатик меря температурата в централния въздуховод- стигна до минус 8,5 градуса и после взе да се покачва, явно компресора е изключил. Това рано сутринта- около 7 часа и при температура на въздуха вън около 18-20 градуса. Това нормално ли е и ако не на какво се дължи- много фреон или нещо друго?

Няма да е от 20-те градуса навън , гаранция и аз съм карал на такива температури че и надолу. Не ти е вързан правилно или нещо не сработва датчика за температурата след изпарителя в купето . Той е за да не допуска по-ниски от 3-4 градуса темпаратури , а за минусови е изключено , това за да не замръзне питата щото гаранция се е случвало ако наистина са били реални тези минуси. С една дума не е нормално , а от повече фреон ще е по-зле работата няма да изстудява повече дори напротив . Провери и дали ти изключва компресора въобще .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 12 Авг 2013, 22:48

Компресора изключва и от високо налягане. :winky: И още веднъж да го кажа: НОРМАЛНО Е ДА ВКЛЮЧВА/ИЗКЛЮЧВА !

Назад към E36