Относно освежаване на кожения салон :)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- agent_0007
- Потребител
-
Относно освежаване на кожения салон :)
Здравейте колеги искам попитам някакъв начи за освежаване на кожа някой ако има на представа да сподели какво ми е нужно и как се извършва цялата процедура понапукано е на места не е много има има петна и блясъка ако може да му оправя намажа го с течен парафин седи доста добре но си трябва освежаване на кожата
благодаря

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Относно освежаване на кожения салон :)
Измиване със специален препарат за обезмасляване и почистване на кожата. Няма да ти казвам какво ще излезе, щото няма да повярваш
Шкурка по пукнатините, кит за кожа. Боя. Запечатване с препарат. И редовна поддръжка после. Ако си малко от малко сръчен ще стане доста прилично.

- M-kata
- Потребител
-
- Кара: M50B33
- Мечтае да кара: X6 M
здравейте колеги и аз съм със същия проблем ако може някаква информация от къде да си взема кит и боя за кожа от Пловдив 

- agent_0007
- Потребител
-
Сръчен съм и то доста дай малко информация за нужните работи да знам какво да търся фирми щото боклуци камара
и процедури наскоро си го купих БМВ сравнително запазен е салона не е напукан много но си има петна искам да го направя кукла дразнят ме такива работи 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Кит за кожа мисля, че имам един комплект в нас с разните му там приспособления. Около 15-ти ще мога да проверя и някой ако иска ще го уредя.
За боя най-евтиния вариант е тази турската от Метро, която е за якета (ако става въпрос за черен цвят). Не е върха на сладоледа ама върши работа ако не сте особено претенциозни.
Препарата за измиване и после за запечатка трябва да е хубав за да има нужния ефект. Аз ползвам на Meguiars, но има и др варианти.
Почистването го правя с гелообразен препарат, а нанасянето става с четка. Яко търкане и не е истина каква мизерия излиза.
Ако има нужда след това се шкури по пукнатините, нанася се кита. Ако има нужда от още запълване пак се шкури и пак се нанася и така до запълването.
После се боядисва. Чака се да засъхне, ако има нужда от втора ръка се полага още една (боядисва се цялата седалка за да няма разлики). След това се запечатва с препарата и имате седалка почти неразличима от нова
За боя най-евтиния вариант е тази турската от Метро, която е за якета (ако става въпрос за черен цвят). Не е върха на сладоледа ама върши работа ако не сте особено претенциозни.
Препарата за измиване и после за запечатка трябва да е хубав за да има нужния ефект. Аз ползвам на Meguiars, но има и др варианти.
Почистването го правя с гелообразен препарат, а нанасянето става с четка. Яко търкане и не е истина каква мизерия излиза.
Ако има нужда след това се шкури по пукнатините, нанася се кита. Ако има нужда от още запълване пак се шкури и пак се нанася и така до запълването.
После се боядисва. Чака се да засъхне, ако има нужда от втора ръка се полага още една (боядисва се цялата седалка за да няма разлики). След това се запечатва с препарата и имате седалка почти неразличима от нова

- didodi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring 525d
- Мечтае да кара: с четири ауспуха...
- Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.
Силно препоръчвам пяната от BMW за почистване на леко мръсен салон
Като цяло оригиналната козметика е доста читава.

7 мнения
• Страница 1 от 1