Относно освежаване на кожения салон :)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Относно освежаване на кожения салон :)

Мнение от agent_0007 » 05 Авг 2013, 21:45

Здравейте колеги искам попитам някакъв начи за освежаване на кожа някой ако има на представа да сподели какво ми е нужно и как се извършва цялата процедура понапукано е на места не е много има има петна и блясъка ако може да му оправя намажа го с течен парафин седи доста добре но си трябва освежаване на кожата :) благодаря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Относно освежаване на кожения салон :)

Мнение от bum_bum » 05 Авг 2013, 22:53

Измиване със специален препарат за обезмасляване и почистване на кожата. Няма да ти казвам какво ще излезе, щото няма да повярваш :mhihi: Шкурка по пукнатините, кит за кожа. Боя. Запечатване с препарат. И редовна поддръжка после. Ако си малко от малко сръчен ще стане доста прилично.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: M50B33
Мечтае да кара: X6 M

Мнение от M-kata » 05 Авг 2013, 23:52

здравейте колеги и аз съм със същия проблем ако може някаква информация от къде да си взема кит и боя за кожа от Пловдив :bowdown:

Потребител
Аватар

Мнение от pinio » 06 Авг 2013, 10:24

А този кит за кожа от къде се купува,скъп ли е???

Потребител
Аватар

Мнение от agent_0007 » 06 Авг 2013, 21:23

Сръчен съм и то доста дай малко информация за нужните работи да знам какво да търся фирми щото боклуци камара :) и процедури наскоро си го купих БМВ сравнително запазен е салона не е напукан много но си има петна искам да го направя кукла дразнят ме такива работи :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Авг 2013, 18:03

Кит за кожа мисля, че имам един комплект в нас с разните му там приспособления. Около 15-ти ще мога да проверя и някой ако иска ще го уредя.

За боя най-евтиния вариант е тази турската от Метро, която е за якета (ако става въпрос за черен цвят). Не е върха на сладоледа ама върши работа ако не сте особено претенциозни.

Препарата за измиване и после за запечатка трябва да е хубав за да има нужния ефект. Аз ползвам на Meguiars, но има и др варианти.

Почистването го правя с гелообразен препарат, а нанасянето става с четка. Яко търкане и не е истина каква мизерия излиза.

Ако има нужда след това се шкури по пукнатините, нанася се кита. Ако има нужда от още запълване пак се шкури и пак се нанася и така до запълването.

После се боядисва. Чака се да засъхне, ако има нужда от втора ръка се полага още една (боядисва се цялата седалка за да няма разлики). След това се запечатва с препарата и имате седалка почти неразличима от нова :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring 525d
Мечтае да кара: с четири ауспуха...
Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.

Мнение от didodi » 07 Авг 2013, 18:39

Силно препоръчвам пяната от BMW за почистване на леко мръсен салон :yes: Като цяло оригиналната козметика е доста читава.
Изображение

Назад към E36