Отхвърляне на задницата- нестабилност !???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36

Отхвърляне на задницата- нестабилност !???

Мнение от nikola_kynchev » 02 Авг 2013, 14:42

Колеги имам следния проблем- При нормално движение дори и в права посока с ниска скорост задницата минавайки през някаква неравност се усеща много нестабилна дори има леко приклякане на едната страна и отхвърляне (по осезаемо отдясно). При нормално тестване на амортисиорите с натискане и отпускане видимо предните не са добре , но задните дават доста добри признаци (задържат идеално), осамних се в тампоните на задния мост носих я на доктор каза че уж били като нови ... какво следва ? усещането е все едно караш с много пренапомпени задни гуми ..... благодаря предварително

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Отхвърляне на задницата- нестабилност !???

Мнение от Dirty M5 driveR » 02 Авг 2013, 18:33

Ами виж налягането в гумите първо. После качествена диагностика на ходовата част, защото елементите са много. Амортисьорите не е много меродавно да се тестват с натискане на предница/задница. Или се свалят, или носиш колата на стенд за амортисьори.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36

Мнение от nikola_kynchev » 04 Авг 2013, 17:44

налягането съм го проверявал . пробвал съм с меки гуми дори проблема си остава .. нещо друго е . ще направя теста за амортисиорите на трескачката и ще пиша пак ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 04 Авг 2013, 23:17

Виж си тампоните на задните амортисьори. Свали ги от колата и ги разгледай.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 316i sedan
Мечтае да кара: ...по НЕРАЗБИТИ пътища и магистрали,без значение какво BMW имам :)

Мнение от tdavidovv » 15 Авг 2013, 3:03

От 2-та тампона на носачите на задният мост.Един приятел имаше същият проблем на едно купе..Сменихме ги и колата стана стабилна :) Качи я на подемник и виж,няма начин да не го видиш.

Sent from my HTC One using Tapatalk 2

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Гаражна е36-ца..!
Мечтае да кара: Е36 без забележка..
Детайли за колата: Италиянска мадама родена през '93

Мнение от ricky » 18 Авг 2013, 15:12

nikola_kynchev написа: но задните дават доста добри признаци (задържат идеално),

По принцип здравите амортесьори не трябва да ''задържат'' при натискане, а веднага след натискането трябва да отскочат без никакво забавяне. В моя случай видимо здрави такива след смяна имах чувството, че съм със спортно окачване.
Големите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат случки, а малките умове обсъждат хора..!
.Те колегите го казаха,класните автомобили са със задно или двойно,предното предаване изобщо не фигурира,то е създадено за автомобили без никакъв спортен дух,да те вози от т.А до т.Б. цитат....

Назад към E36