Двигателят прекъсва на ниски обороти

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Двигателят прекъсва на ниски обороти

Мнение от Wolf4 » 17 Юли 2013, 18:51

Колеги, преди около 5000 км смених свещите, защото беше време да го направя.

Днес обаче двигателят ми започна да прекъсва на ниски обороти, което се чувства особено осезателно, когато карам на втора и трета предавка с по-ниска скорост. Звучи ми точно като от неработещ цилиндър. Каква може да бъде причината? Дали е необходимо да проверя за разхлабена свещ или е нещо друго?

Ще ви бъда благодарен ако подскажете какво следва да проверя :bchug: .
Are you M enough...?!

Аватар
Кара: 318ис м42 94г
Мечтае да кара: e46 m3
Детайли за колата: всичко по много

Re: Двигателят прекъсва на ниски обороти

Мнение от ///Micev_87 » 17 Юли 2013, 19:13

при мен това го има доста отдавна и какво ли не прих и не се оправя,неискам да те плаша но проблема може да е серозен какво прави в ниските провери стъпково моторче темп датчик и една хубава диагностика :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 19 Юли 2013, 9:34

Какъв е мотора - М50 или 52? Виж си свещите една по една , това , че са нови не означава , че някоя не се е предала , виж си и бобините. Една диагностика няма да е зле , защото може и някой датчик да е фира. На празин ход прекъсва ли , тресе ли мотора?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolf4 » 19 Юли 2013, 10:13

vanchov написа:Какъв е мотора - М50 или 52? Виж си свещите една по една , това , че са нови не означава , че някоя не се е предала , виж си и бобините. Една диагностика няма да е зле , защото може и някой датчик да е фира. На празин ход прекъсва ли , тресе ли мотора?

Колега, моторът e M50B25 (няма ванос) и прекъсва на празен ход. Интересува ме как се диагностицират свещите, защото след малко ще започна да ги проверявам. Благодаря ти предварително :bchug: .
Are you M enough...?!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Mechov » 19 Юли 2013, 12:24

Wolf4 написа:
vanchov написа:Какъв е мотора - М50 или 52? Виж си свещите една по една , това , че са нови не означава , че някоя не се е предала , виж си и бобините. Една диагностика няма да е зле , защото може и някой датчик да е фира. На празин ход прекъсва ли , тресе ли мотора?

Колега, моторът e M50B25 (няма ванос) и прекъсва на празен ход. Интересува ме как се диагностицират свещите, защото след малко ще започна да ги проверявам. Благодаря ти предварително :bchug: .

Като ги развиеш ще разбереш коя не ти е работила. На не работещите свещи изолатора и електрода ще са доста опушени и почернели , докато на работещите всичко ще им е чисто. Иди направи и една диагностика да се види положението на датчиците.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Mechov » 19 Юли 2013, 12:38

Ако има цилиндри които не запалват , провери и бобините на въпросните цилиндри.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolf4 » 19 Юли 2013, 16:09

vanchov написа:...
Като ги развиеш ще разбереш коя не ти е работила. На не работещите свещи изолатора и електрода ще са доста опушени и почернели , докато на работещите всичко ще им е чисто. Иди направи и една диагностика да се види положението на датчиците.

Kолега, сърдечно ти благодаря :yes: . Току що приключих с ремонта и ходих да тествам колата и да си купя резервен комплект свещи. Тъй като си купих и пластини от 1мм до 0.10мм за проверка на разстоянието м/у електродите на свещта, ще ти бъда признателен ако ми дадеш информация какво разстояние трябва да съблюдавам за моя модел БМВ.

Проблемът се оказа свещта на 3-ти цилиндър. Разстоянието между електродите и се бе увеличило по някаква необяснима за мен причина (все пак са свещи NGK lazerline на по-малко от 5000 км) и аз лекичко го намалих като използвах за сравнение разстоянието на другите свещи. Веднага щом запалих колата, звукът на двигателя - равномерен и устойчив се върна :D . Сега следкато навъртях около 30-ина км иколата загря по кръстовищата, промяна в негативен аспект няма.

Още веднъж - благодаря, колега :bchug: !
Are you M enough...?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 19 Юли 2013, 17:15

Разстоянието е 0.9 мм. Свещите на БМВ се водят нерегулируеми- когато разстоянието се увеличи се заменят. Ако свещите са оригинални, а не някаква евтина китайска версия и на по-малко от 5000 км са отворили междуелектродното разстояние до степен да не прескача нормално искра, говори, че нещо не е наред със запалването. Трябва да отидеш някъде където да погледнат как протича горенето в цилиндрите.

Назад към E36