318 тдс, прекъсва и работи неравномерно.Проблема решен!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW-M3-GAZE
- кандидат ентусиаст
-
318 тдс, прекъсва и работи неравномерно.Проблема решен!
Преди седмица си взех 318 тдс, но автомобила си има и неговите проблеми.
Двигателя работи неравномерно и прекъсва на около 1300обр/мин. и на свободен ход също. Понякога си работи идеално, но много рядко. Проблема е при топъл и студен двигател. Колата си пропушва доволно и мирише на неизгоряла нафта. Смених горивен филтър (старият беше зверски запушен).
На диагностика излизат няколко грешки.
1. Бууст нялягане високо.
2.Скорост
3. Непозната грешка.
4. Последната не е запомних.
Двигателя работи неравномерно и прекъсва на около 1300обр/мин. и на свободен ход също. Понякога си работи идеално, но много рядко. Проблема е при топъл и студен двигател. Колата си пропушва доволно и мирише на неизгоряла нафта. Смених горивен филтър (старият беше зверски запушен).
На диагностика излизат няколко грешки.
1. Бууст нялягане високо.
2.Скорост
3. Непозната грешка.
4. Последната не е запомних.
Последна промяна BMW-M3-GAZE на 18 Юли 2013, 19:25, променена общо 1 път
- dani1914
- Потребител
-
- Кара: na vuglishta
- Мечтае да кара: na donbazki vuglishta
- Детайли за колата: 318TDS
Re: 318 тдс, прекъсва и работи неравномерно.
колега карам същото от половин година ,абсолютно същите признаци=закарах я в бош същите грешки до колкото си спомням цялата работа е центроване на нагнетателната помпа (30 кинта диагностика и около 30 беше работата но не съм сиг) отново пуши но мн по малко и то като е студена -пада разхода и върви много,надявам се да съм помогнал 

- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
пребити клапани ,повдигач или дюзи започни с тях че ще ти излезе най-евтино
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Привет , провери си свещите имаш изгорели на 100% / веригата по кьсно / 

- BMW-M3-GAZE
- кандидат ентусиаст
-
Забравих да спомена, че двигателя си пали идеално студен и топъл.
Свещите са ок. проверявани са, свялях ги една по една и си награвят от върха към основата.
Понякога, когато работи на място и вдигна оборотите до към 2000-2500 и после отпусна педала на газта, оборотите падат на 1300 и двигателя започва да прекъсва без да падат оборотите. При това положение ако загася двигателя и стартирам отново незабавно, започва да си работи идеално. Мисля, че има и чип, защото колата си върви доста за този мъртъв двигател. Ограничителя на оборотите е на 5500обр.мин.
Относно повдигачите, ми не се чуват никакви излишни шумове и характерни тракания за проблемни повдигачи, даже си работи тихо.
Свещите са ок. проверявани са, свялях ги една по една и си награвят от върха към основата.
Понякога, когато работи на място и вдигна оборотите до към 2000-2500 и после отпусна педала на газта, оборотите падат на 1300 и двигателя започва да прекъсва без да падат оборотите. При това положение ако загася двигателя и стартирам отново незабавно, започва да си работи идеално. Мисля, че има и чип, защото колата си върви доста за този мъртъв двигател. Ограничителя на оборотите е на 5500обр.мин.
Относно повдигачите, ми не се чуват никакви излишни шумове и характерни тракания за проблемни повдигачи, даже си работи тихо.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
BMW-M3-GAZE написа:Забравих да спомена, че двигателя си пали идеално студен и топъл.
Миналата година един приятел ми направи няколко чипа , с единия правеше точно такьв проблем задьржаше на 1300 оборота и работи неравномерно , не знам колко коня беше но при подаване на гас при 80 км. на пета ускоряваше все едно сьм смькнал на трета скорост и ограничителя бе на 5500 като при теб . Казаха ми да го махна за да не прьсна мотора , в момента сьм с друг , дьрпа по малко , но поне като махна крака от гаста си пада веднага до нормалните обороти . Виж тоя от който си взел колата да ти даде оригиналния чип

- BMW-M3-GAZE
- кандидат ентусиаст
-
Да точно на тези обороти работи много неравномерно. Карайки колата по нагорнище, няма прекъсване след 2000обр.мин. и тегли повече от нормалното за този мотор.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
Това е тьрси си оригиналния чип или виж някой които може да ти го чипоса с друг софтуер - това не е нормалната работа на мотора , тоя от който си взел колата е тьрсел максималната мощност без да мисли за последствиятаBMW-M3-GAZE написа:Да точно на тези обороти работи много неравномерно. Карайки колата по нагорнище, няма прекъсване след 2000обр.мин. и тегли повече от нормалното за този мотор.

- BMW-M3-GAZE
- кандидат ентусиаст
-
Re: 318 тдс, прекъсва и работи неравномерно.Проблема решен!
Освен чипа се оказа, че има и пауър бох, на който има потенциометър. Просто с малко научкване и въртене на потенциометъра всичко заспа и оборотите се кротнаха. От неправилната настройка преди е пренадувала турбината и от там се бъркала изцяло работата на двигателя.
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
Re: 318 тдс, прекъсва и работи неравномерно.Проблема решен!
:c

BMW-M3-GAZE написа:Освен чипа се оказа, че има и пауър бох, на който има потенциометър. Просто с малко научкване и въртене на потенциометъра всичко заспа и оборотите се кротнаха. От неправилната настройка преди е пренадувала турбината и от там се бъркала изцяло работата на двигателя.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
11 мнения
• Страница 1 от 1