Изключване на подгрев огледала
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Изключване на подгрев огледала
Здравейте,
Доколкото знам подгрева на огледалата на нашите коли е винаги включен. Според мен това води до излишен товар на алтернатора и самите реотани. Най-лесно е да се ръгне едно ключе и да се забрави. Според вас обаче има ли някакъв по-добър варянт. Четох за термистор който включва под 10 градуса, но ми се струва доста сложно. Мислих си за копче от друг модел спецялно за подгрев на огледала. Дали знаете от кой модел да търся? Ще се радвам ако дадете някакви идеи.
ПС: има теми от 1999 г. по чуждите форуми, но така и не намерих прилично решение. В краен случай ще се ползва копче от Ауди. Идеята е не просто да ръгна ключ от бойлер на таблото, а до някаква степен да се връзва/свети със интериора на колата.
Доколкото знам подгрева на огледалата на нашите коли е винаги включен. Според мен това води до излишен товар на алтернатора и самите реотани. Най-лесно е да се ръгне едно ключе и да се забрави. Според вас обаче има ли някакъв по-добър варянт. Четох за термистор който включва под 10 градуса, но ми се струва доста сложно. Мислих си за копче от друг модел спецялно за подгрев на огледала. Дали знаете от кой модел да търся? Ще се радвам ако дадете някакви идеи.
ПС: има теми от 1999 г. по чуждите форуми, но така и не намерих прилично решение. В краен случай ще се ползва копче от Ауди. Идеята е не просто да ръгна ключ от бойлер на таблото, а до някаква степен да се връзва/свети със интериора на колата.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Re: Изключване на подгрев огледала
Привет моите се включват с нагревателя на задното стькло , колата си беше така като я купих - направи го така ще е по удобно . Но как е свьрзано не знам 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
С термистор е най-добре като е по-студено работи, лятото не. Като ги взех да запоя едната клемичка ги огледах и самата схема на подгрева обаче няма нищо общо със стоковите или Мковите огледала. Единствено можеш да си ги направиш към бутон или задните реотани.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна b00st на 15 Юли 2013, 22:13, променена общо 1 път
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
На доста хора е така, но май не е фабрично. Каро цяло няма едно мнение по този въпрос. Идеята е добра, някой може ли да обясни по-подробно как се прави.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
zafirovp написа:На доста хора е така, но май не е фабрично. Каро цяло няма едно мнение по този въпрос. Идеята е добра, някой може ли да обясни по-подробно как се прави.
Да, принципно на Е36 няма такива огледала от БМВ или аз не съм виждал. Всичките нагряват постояно и проблема не е за алтернатора, ами че самите огледала изгарят по-бързо.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
С термистор няма да е добре, защото функцията на този подгрев е не само да размразява, а и да изсушава по-бързо огледалата. Ако сработва под 10 градуса лятото при дъжд ще си стоят мокри. С ключ или бутона за задните реотани е най-добре.
Последна промяна In_Memoriam на 15 Юли 2013, 23:37, променена общо 1 път

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Това при всички е36 ли го има или се води като екстра ?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

7 мнения
• Страница 1 от 1