От акумулатора(Ромбат 77Ач.640А.) тече електролит.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
От акумулатора(Ромбат 77Ач.640А.) тече електролит.
Здравейте, акумулатора е нов(Ромбат 77Ач.640А.в гаранция), купих го преди 3 седмици. Но от "окото" (датчика) отстрани, след каране има малко мокро по ръбчето. Този теч на електролит проблем ли е? Да не е нещо разхерметизирано, мисля че не трябва да има теч там? Акумулатора е с капачки. Като този на снимката е:
Сега, явно е че нещо понеже е набит този датчик(не е на винт), и не прилепва плътно. И от едната страна има фуга, а от там където съм отбелязал, е плътно прилепнал датчика и от там леко мокрее. Ходя на работа с колата и го гледам вече след всяко каране. Има си теч на електролит. Сега не е презареждане от алтернатора, защото и сега ми е на долна граница зареждането 13,8 В. Явно от сътресенията при каране(всичко е стегнато...), там се плиска и като не е уплътнено има теч. Сега, аз не съм сигурен, но акумулатора си има отстрани вентилация. Там не е мястото на това. Моля, коментирайте, защото утре ще ходя където го купих(техен клиент съм, този ми е втори от тях), и ще им кажа за проблема. И щом е на три седмици - нека го сменят, да залепят с нещо там, или каквото и да е. Но аз 150 лв. го купих и искам за тези пари все пак нещо. Нали?
Моля, дайте съвет.
Сега, явно е че нещо понеже е набит този датчик(не е на винт), и не прилепва плътно. И от едната страна има фуга, а от там където съм отбелязал, е плътно прилепнал датчика и от там леко мокрее. Ходя на работа с колата и го гледам вече след всяко каране. Има си теч на електролит. Сега не е презареждане от алтернатора, защото и сега ми е на долна граница зареждането 13,8 В. Явно от сътресенията при каране(всичко е стегнато...), там се плиска и като не е уплътнено има теч. Сега, аз не съм сигурен, но акумулатора си има отстрани вентилация. Там не е мястото на това. Моля, коментирайте, защото утре ще ходя където го купих(техен клиент съм, този ми е втори от тях), и ще им кажа за проблема. И щом е на три седмици - нека го сменят, да залепят с нещо там, или каквото и да е. Но аз 150 лв. го купих и искам за тези пари все пак нещо. Нали?
Моля, дайте съвет.
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!
- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: E30
Re: От акумулатора(Ромбат 77Ач.640А.) тече електролит.
Защо ми се струва че си уцелил "много яка марка" Rombat
Сигурно нямаше да имаш проблем ако беше с
BANNER ,MONBAT ,BOSH ,И така нататък -реномирана марка . Евтиното понякога излиза скъпо.Hе се занимавай с глупости а си купи хубав акумулатор.
PS: Aз съм с някакъв японски акумулатор -безотказен е, горе долу на същите пари e.
(утре ще проверя марката )

BANNER ,MONBAT ,BOSH ,И така нататък -реномирана марка . Евтиното понякога излиза скъпо.Hе се занимавай с глупости а си купи хубав акумулатор.

PS: Aз съм с някакъв японски акумулатор -безотказен е, горе долу на същите пари e.
(утре ще проверя марката )
Последна промяна Beamerdriver на 14 Юли 2013, 22:16, променена общо 2 пъти
- kik666
- е34 фенче
-
- Кара: мфили
- Детайли за колата: бензинояд
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Нищо по темата, питам:
-Това проблем ли е?,
-Как да го отстраня?,
-Имам ли право да искам замяна(...то и какво от това, -да това е евтина марка, но не карат ли по 4г. всички батерии, и сега свършен факт-менте купих, не мога да си купувам винаги най-готиното и най-скъпото, нали, за това сме в Е36-тема за 20г. коли???!... )?,
-Може ли да се залепи, с какво, как, и има ли шанс да няма после проблем?
Моля, за малко уважение. Не е нужно само да пишем нещо, а, дали е полезно за човека пуснал темата, и за всеки който я чете защото има, имал или предполага че може да има подобен проблем!
-Това проблем ли е?,
-Как да го отстраня?,
-Имам ли право да искам замяна(...то и какво от това, -да това е евтина марка, но не карат ли по 4г. всички батерии, и сега свършен факт-менте купих, не мога да си купувам винаги най-готиното и най-скъпото, нали, за това сме в Е36-тема за 20г. коли???!... )?,
Моля, за малко уважение. Не е нужно само да пишем нещо, а, дали е полезно за човека пуснал темата, и за всеки който я чете защото има, имал или предполага че може да има подобен проблем!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не е проблем стига да не олива целия акумулатор. Всички акумулатори с капачки пускат по малко върху горната плоча от плискането на киселината при движение.Редовно почистване и смазване клемите с чист технически вазелин или финна грес - друго не му трябва. Като искаш да лепиш - епоксидна смола ..покси пол или квото там намериш подобно една две капки добре почистено и измито .Лепила от типа на цианоакрилатните като каноконлит мисля че не са подходящи.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: E30
3наеш ли какво ти е нужно,на теб приятелю вместо да философстваш
и как затва си бил в E36 раздел ,един вид ние сме ти виновни ,ако смяташ да кичиш с мърши колата си и някой от нас е длъжен да ти ръкопляска -мисля че грешиш.Aкo не можеш да подържаш E36,значи това не е колата за теб добронамерен съвет от мен - купи си голф , или някоя алфа за да се видиш у кола

това Hе трябва да е така

Този теч на електролит проблем ли е? Да не е нещо разхерметизирано, мисля че не трябва да има теч там?
това Hе трябва да е така
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
-Това проблем ли е?,
-Как да го отстраня?,
-Имам ли право да искам замяна
Колега, залей прозорчето с епоксидна смола и ще решиш проблема с теча. Дали ще ти го сменят или ремонтират- кой може да ти отговори

За това какви са Е36-те дълбоко грешиш- нямаш представа колко разкошни автомобили, направени с много пари и желание има от тази модификация.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
abracadabra написа:Нищо по темата, питам:
-Това проблем ли е?,
-Как да го отстраня?,
Ми точно караш Е36 на по 20 години щото Гюнтер едно време не е слагал акумулатори ROMBAT и части ЦУНКАЙХ*Й и затва още може да ходиш на работа с тая кола.
Иначе такива въпроси си задал...Проблем ли е? Ами може да караш така с течащ акумулатор, може и с течаща хидравлика, спукан радиатор и протекли гарнутури също

Дали може да го замениш, ми ако си го купил от някой от тука сигурно щяхме да ти кажем, ама предполагам не си, така че добра идея би било да питаш магазина от където си го купил?
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Благодаря на Всички! Благодаря най-много на тези с коректните отговори! Благодаря!
П.П.
Моля, не си създавайте грешно мнение за мене. Нито за отношението ми към модификацията на колите ни!
Ако съм засегнал някой тук, -ПРОЩАВАЙТЕ ! Дълбоко се извинявам!
А, ако на някого му е интересно как съм си решил проблема, нека да ми пише. Няма да поствам тук, за да не предизвиквам някой по-емоционални съфорумци.
Най-добри пожелания!
П.П.
Моля, не си създавайте грешно мнение за мене. Нито за отношението ми към модификацията на колите ни!
Ако съм засегнал някой тук, -ПРОЩАВАЙТЕ ! Дълбоко се извинявам!
А, ако на някого му е интересно как съм си решил проблема, нека да ми пише. Няма да поствам тук, за да не предизвиквам някой по-емоционални съфорумци.
Най-добри пожелания!
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Е, все пак реших да споделя. Наистина (май) реших проблема. Не бях писал, но мисля че е редно да споделя опита си. Взех и с отвертката си откъртих малко асфалт. Чист, без камъчета. И, с него си залепих там където течеше. Стана!
10 мнения
• Страница 1 от 1