Помпа чистачки -как да разбера защо спря да работи изведнъж?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Помпа чистачки -как да разбера защо спря да работи изведнъж?
Колега привет.
Пускам тема, защото не мога да разбера откъде идва проблема? А той е следния: помпата за чистачки просто спря да работи. Всичко беше нормално докато в един момент ми свърши течността. Не съм си "играл" да я пръскам напразно! След като заредих течност, просто тишина и никакъв звук от нея и не пръска. Бушона е здрав. Как да я проверя дали е тя и какво и е? Някъде четох с жици - директно към акумулатора, но незнам дали е удачен вариант
Някъде по трасето пресича ли я модул и дали е той.
Нямам и под ръка познат да пробвам друга помпа. Та ако е здрава, да спестя излишно купуване на нова...
Пускам тема, защото не мога да разбера откъде идва проблема? А той е следния: помпата за чистачки просто спря да работи. Всичко беше нормално докато в един момент ми свърши течността. Не съм си "играл" да я пръскам напразно! След като заредих течност, просто тишина и никакъв звук от нея и не пръска. Бушона е здрав. Как да я проверя дали е тя и какво и е? Някъде четох с жици - директно към акумулатора, но незнам дали е удачен вариант

Нямам и под ръка познат да пробвам друга помпа. Та ако е здрава, да спестя излишно купуване на нова...
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Помпа чистачки -как да разбера защо спря да работи извед
Няма модули пускаш и 12в от акумолатора ако не сработи е изгоряла.
Не е нещо фатално случва се все пак е служила в най добрия случай 14г.
Имам една излишна автърмаркет мога да ти я дам за някакви къси пари. почти не е работила купих я защото на комбито ми не пръскаше на задния джам, но се оказа че е повреден лоста.
Не е нещо фатално случва се все пак е служила в най добрия случай 14г.

Имам една излишна автърмаркет мога да ти я дам за някакви къси пари. почти не е работила купих я защото на комбито ми не пръскаше на задния джам, но се оказа че е повреден лоста.

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Най лесния ти вариант е с пробна лампа.Ако свети и помпата не работи .... ясна е работата . Най често се поврежда като я ползваш рядко.
- BorisMitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Внимателно
- Мечтае да кара: Нещо страшно
Колега пусни и 12в директно и трябва да завърти.Ако завърти хем добре хем зле, защото това значи, че имаш някъде проблем по инсталацията.Кабел,лост... 

- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Колега, свали я и я напръскай с ВД40 долу , където е смукателната част, така че влезе навътре от ВД -то.
Има и една малка дупчица и малко по- нагоре- пръскай и там.След като изчакаш малко , свържи и два кабела на буксата и и пробвай да я развъртиш на кратки пускания.
п.п. Моята се оправи по този начин, на брат ми не стана ...
Има и една малка дупчица и малко по- нагоре- пръскай и там.След като изчакаш малко , свържи и два кабела на буксата и и пробвай да я развъртиш на кратки пускания.

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
atsalov написа:Най често се поврежда като я ползваш рядко.
Колко си прав ... Вчера викам чакай така и така вали, да пръсна и малко течност ... Не бях "пръскал" повече от 2 месеца... Натискам и нъцки - все едно карам Ауди и чакам да дойде течност ... Натискам пак и задържам и се чу помпата и готово .. Карам само с течност за чистачки, разредена както се полага и не съм имал проблеми !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
kagebista написа:Колега привет.
Пускам тема, защото не мога да разбера откъде идва проблема? А той е следния: помпата за чистачки просто спря да работи. Всичко беше нормално докато в един момент ми свърши течността. Не съм си "играл" да я пръскам напразно! След като заредих течност, просто тишина и никакъв звук от нея и не пръска. Бушона е здрав. Как да я проверя дали е тя и какво и е? Някъде четох с жици - директно към акумулатора, но незнам дали е удачен вариантНякъде по трасето пресича ли я модул и дали е той.
Колега, вадиш буксата и мериш дали когато задействаш бутона за помпата се появяват 12В. Ако ги няма има няколко места за търсене. Ако ги има, правиш това, което са ти казали колегите- подаваш с два проводника от акумулатор директно захранване на помпата и виждаш дали ще завърти, ако не се получи я сменяш, колегата вече ти я е осигурил.

Колега, свали я и я напръскай с ВД40 долу , където е смукателната част, така че влезе навътре от ВД -то.
Стигне ли се до там, дори и да тръгне, скоро пак ще трябва да се смени- разглобявал съм подобна помпа и ръждата вътре е невероятна, така, че имайки в предвид цената и най-добре просто да се смени.

Значи след теста с кабели - 12 В директно от акумулатора никакви признаци, освен искрата която се получава при допиране на кабела до пъпките за буксата. Май е покойник.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
kagebista написа:Значи след теста с кабели - 12 В директно от акумулатора никакви признаци, освен искрата която се получава при допиране на кабела до пъпките за буксата. Май е покойник.
Щом има искра значи не е изгоряла намотка, а поради някаква причина, най-често ръжда е блокирал ротора на помпата. Срещу около 20-на лева ще си решиш проблема.

- pagu1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 530, М54В30
Разглоби я, както ти каза колегата по-горе, напръскай я с WD40, пробвай да я развъртиш на ръка (защото най-вероятно има ръжда, както беше при мен), а след като почне да се върти на ръка сглоби и свържи към 12в, би трябвало да тръгне. Внимавай, има една гумена семеринга, трябва да я сложиш, както е била. При мен проблема беше същия и за 20 мин. се оправи. така карам вече два месеца.
- Seraph
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: M5 F10
- Детайли за колата: '03 Пълен ел. пакет, ел. огледала, двузонов климатроник, черен полу-кожен салон, подгряване на седалките, заден парктроник, мултифункционален волан.
Моята беше спряла по същия начин и един приятел ми я раздвижи с нафта, но честно казано, като се има предвид колко е евтина в магазина - 20-30лв афтърмаркет, само да ми изгори и си купувам нова такава. 

You have to let it all go. Fear...doubt and disbelief.
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
Поправих моята, но ще поръчам резервна.
Значи установих, че проблема произлиза когато не се използва и не върти - т.е. остава суха. Водата засъхва и се превръща в ръжда, която покрива вътре всичко... Като я отворих, няма да ви казвам за какво чудо по корпуса става въпрос. Почистих я с шкурка отвън доколкото мога и вътре при самия ротор напръсках с ВД40 както препоръчаха колегите. На ръка с клещи я развъртях и така няколко пъти повторих процедурата омекне. Сега църка и е една идея по-тиха...
Значи установих, че проблема произлиза когато не се използва и не върти - т.е. остава суха. Водата засъхва и се превръща в ръжда, която покрива вътре всичко... Като я отворих, няма да ви казвам за какво чудо по корпуса става въпрос. Почистих я с шкурка отвън доколкото мога и вътре при самия ротор напръсках с ВД40 както препоръчаха колегите. На ръка с клещи я развъртях и така няколко пъти повторих процедурата омекне. Сега църка и е една идея по-тиха...
12 мнения
• Страница 1 от 1