Свирят ми ролките на ремъка. Моля за помощ.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Свирят ми ролките на ремъка. Моля за помощ.
Здравейте!
Колата е 320i, с верига.
От известно време ми свири ремъка на динамото, водната помпа и хидравликата. Днес ходих да го сменя. казаха ми, че ролките са за смяна, но в момента не мога да си го позволя, по 80 лв. едната са. Накарах майстора да смени само ремъка, но свиренето остана. Той изми ролките с бензин, после ги маза с грес - никакъв ефект.
Дайте съвет какво да правя! Втора употреба ролки не може, така ли?
Ако няма друг изход ще ги жертвам тия пари, но в момента определено търся алтернативно решение. Помагайте!
Колата е 320i, с верига.
От известно време ми свири ремъка на динамото, водната помпа и хидравликата. Днес ходих да го сменя. казаха ми, че ролките са за смяна, но в момента не мога да си го позволя, по 80 лв. едната са. Накарах майстора да смени само ремъка, но свиренето остана. Той изми ролките с бензин, после ги маза с грес - никакъв ефект.
Дайте съвет какво да правя! Втора употреба ролки не може, така ли?
Ако няма друг изход ще ги жертвам тия пари, но в момента определено търся алтернативно решение. Помагайте!
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Няма друг начин освен да си ги вземеш чисто нови. Не знам за какви ролки става въпрос, но на моя М50 мотор като сменях ролката в средата и ролката на климатика (те са абсолютно единтични) клиентската цена им беше по 30 лв парчето на лемфьордер.

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- stoni
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31
провери си ролката на обтегача тя най много свири ,аз заради този звук смених всички ролки ремъците и обтегача дадох 250€ ,но най големия гаф е че свири регулатора на динамото и там оправя няма(има но е 600€) ПРОВЕРИ добре какво свири да не се охарчваш излишно като мен
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- stoni
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31
не ти говоря за 600€ бе човек казвам да внимава много да не се набута заради регулатора на динамото ,смених всички ремъци и ролки по мотора и още си шуми това ми беше мисълта
- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
сорри че се намесвам в темата но и на мен ми свири, но само първите 3 секунди сутрин... мотора е М42 с верига и уш ми смениха всички ремъци като я взех ама мога ли да съм сигурен... мисля че този на динамото не е сменен... може ли от ролките да е това или е ремък, понеже само 2-3 секунди сутрин го прави, докато е студена?
4 8 15 16 23 42
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
|`oTuH написа:сорри че се намесвам в темата но и на мен ми свири, но само първите 3 секунди сутрин... мотора е М42 с верига и уш ми смениха всички ремъци като я взех ама мога ли да съм сигурен... мисля че този на динамото не е сменен... може ли от ролките да е това или е ремък, понеже само 2-3 секунди сутрин го прави, докато е студена?
Може да ти свири ремъка ако е "вдървен"

- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
stanchev написа:Може да ти свири ремъка ако е "вдървен"
как да разбера дали в "вдървен" и евентуално как да го отдървя

4 8 15 16 23 42
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
И на мен ми свири така сутрин за половин минута и после спира. Смених си ролките защото наистина бяха за смяна но явно свиренето е от лагерите на алтернатора. Като отворя капака на двирагеля чувам едно леко свистене откъм него. Ще ги сменя и тях и ако не се оправи вече не знам от какво е 

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
toper78 написа:bmwdriver, има ли начин да съм сигурен, че е от ролките? Днес или утре мисля да купувам ролки, но ми се иска да знам дали не е от динамото. По какво се рабира?
Ми няма как да си сигурен,при мен също остана леко свирене и сигурно
е от лагера на алтернатора.Но засега не мисля да го разглобявам.
- FALKONETTI
- Потребител
-
...И аз смених ангренаж ролки и ремъци преди седмица.. и при мен започна в началото да се чува някакво свистене...утре сутрин пак ще се услушам... без музика
, защото ми се струва че свистенето изчезна или поне е намаляло... мисля че свистенето се дължеше на тва че всичко е ново, а може и да са ми преоптегнали или ненатегнали някой от ремъците. Преди тва зимно време ми присвирваха сутрин само при запалване - не знам кога са били сменяни преди това, но изглеждаха доста старички и износени...

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2