Проблем със ел стъклата на КУПЕ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Проблем със ел стъклата на КУПЕ
Здравейте , дясната врата ми правеше от доста време проблема на ел стъклата при е36 където като натисна да се вдигне прозореца стига до някъде спира и връща малко надолу ... Мислех ,че са водачите заминали , разглобих я купих нови водачи сложих ги и пак така прави .... Интересното е ,че беше нитована (тоест с оригиналните водачи) аз ги разпробих и сложих болтове ако това е проблем де .... Някакви идеи за настройка или регулиране ,че направо съм бесен !
I'm slowly drifting

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Re: Проблем със ел стъклата на КУПЕ
получава ли се усукване на стьклото ? да трьгва на една страна ? Има една шина която излиза от средата на механизма и е захваната в долния край / от страната на ключалката / за ламарината на вратата с болт . Този болт като го развиеш има ход около 1 см. и е за регулиране стьклото да се движи нормално / като под нивел / , провери и двете шини в самата врата кьдето се движи стьклото , ако са свити това води до затормозяване на мотора и самото стькло се движи трудно / по бавно /
За да врьща стьклото обратно , това означава , че се движи под напьн , нещо го спира образно казано 

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Тая шина мисиля ,че я нагласих добре , или поне така ми се струва стъклото от вън добре позиционирано
I'm slowly drifting

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
DirtySouth написа:Тая шина мисиля ,че я нагласих добре , или поне така ми се струва стъклото от вън добре позиционирано
Погледни вьтрешните , обикновенно ги свиват за да не падат гумените упльтнители които са за да не трака стьклото при спуснато положение А за шината развии и пробваи няколко пьти с местене на положението на шината нагоре надолу Сложи и грес на пластмасовите водачи и виж те дали се движат свободно / нормално / да не запират някаде
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
Когато стьклото се скрие вьв вратата се движи в две шини , като погледнеш вьтре намират се в в двата края от горе до долу , махни гумените упльтнители и виж да не са свити прати ми тел . номер на лс да ти се обадяDirtySouth написа:За кои вътрешни говориш ?
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Ти ме хвърли в джаза , моето стъкло е само с 1 шина дето е с ролки на нея 

I'm slowly drifting

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
DirtySouth написа:Ти ме хвърли в джаза , моето стъкло е само с 1 шина дето е с ролки на нея
Стъклото като почне да се прибира във врата върви в едни канали по двата му края, не виси само на машинката посредата.
Това има в предвид колегата да си провериш уплътненията на тези две релси така им казвам аз.
А това дето си мислиш, че си го позиционирал добре, го развий и го натисни с ръка докрай на долу и стегни

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Малко страничен въпрос, но помниш ли какви болтове(размер алабала) ползва на мястото на нитовете ?
Четох за че има някакво магнитче на оста на мотора, което е причината за тази тъпня, а не тези неща...

п.с.
2 са шините с ролките...
Четох за че има някакво магнитче на оста на мотора, което е причината за тази тъпня, а не тези неща...
п.с.
2 са шините с ролките...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Мойта дясната машинка я свалях и после ползувах болтове М6 с глава като калпаче и имбус(шестостен) в средата ,но мисля че може и обикновенни с шестостенна глава за ключе 10..Но не помня дължината.А и капнах капка каникулит в края на болтовете против саморазвиване.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
DirtySouth написа:Здравейте , дясната врата ми правеше от доста време проблема на ел стъклата при е36 където като натисна да се вдигне прозореца стига до някъде спира и връща малко надолу ... Мислех ,че са водачите заминали , разглобих я купих нови водачи сложих ги и пак така прави .... Интересното е ,че беше нитована (тоест с оригиналните водачи) аз ги разпробих и сложих болтове ако това е проблем де .... Някакви идеи за настройка или регулиране ,че направо съм бесен !
При мене става абсолютно същото нещо само че при шофьорската врата. Винаги е било така и ме мързяло да се занимавам с него, щото и аз не мисля, че водачите са проблема. Просто задържам копчето до 2рата позиция и то се вдига без да спира, но е дразнещо де. Пиши ако решиш проблема, аз съм забелязал, че като е отворена вратата го прави по-рядко, като е затворена всеки път.
- gadn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: Е36
И при мен го имаше този проблем. Пластмасовото колело вътре в машинката беше малко изядено в едната си част и в един момент спря напълно и смених машинката. Водачите си бяха здрави , но ги смених и смазах, но не мисля ,че те бяха проблема, а точно машинката.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Баси само моята ли врата е с един водач от към бравата от към пантите нямам водач с ролка ,а машинката си беше нитована което ме кара да си мисля ,че оригинално е така
I'm slowly drifting

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Пресветка ли ти плафона ди като караш, това прекъсване може да се дължи и на бутона

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2