Мнение за смукателен колектор от 2.5 на м52б28
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Мнение за смукателен колектор от 2.5 на м52б28
Здравейте колеги имам колектор от 2.5 и мисля да го слагам на м52б28 на е36 но чувам доста различни мнения и положителни и отрицателни нека които го е правил да каже реално струва ли си или почти няма разлика !!!
Извинавам се ако има писано много по въпроса но не можах да открия нищо.
Извинавам се ако има писано много по въпроса но не можах да открия нищо.
- Ehamko
- Потребител
-
- Кара: 0197
Re: Мнение за смукателен колектор от 2.5 на м52б28
Може да пробваш в тази тема.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Ефектът е спорен, ако не е направен съответният ремап...
Sent from my Dynavin using Tapatalk 4
Sent from my Dynavin using Tapatalk 4
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Като го имаш, сложи го покарай и сам прецени, който каквото и да ти обяснява трябва сам да усетиш дали ти допада на стила на каране.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
maxpower написа:Като го имаш, сложи го покарай и сам прецени, който каквото и да ти обяснява трябва сам да усетиш дали ти допада на стила на каране.
Да Марти ама нали слагането не ставало просто така ами от колектора на 2.8 се рязало нещо (не знам кое точно но има връзка с празния ход) и се лепи на този от 2.5 поне човека който евентуално ще ми го слага каза така и затова се колебая щото ако е така връщане на стария е невъзможно.
А питам и дали ефекта ще се отрази при драг нали разбира се след чипа .
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Прави се и един преходник към 28-цовия дросел. Щом ще е за драгаджийка, ще усетиш разлика спрямо преди 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
nikocom написа:maxpower написа:Като го имаш, сложи го покарай и сам прецени, който каквото и да ти обяснява трябва сам да усетиш дали ти допада на стила на каране.
Да Марти ама нали слагането не ставало просто така ами от колектора на 2.8 се рязало нещо (не знам кое точно но има връзка с празния ход) и се лепи на този от 2.5 поне човека който евентуално ще ми го слага каза така и затова се колебая щото ако е така връщане на стария е невъзможно.
А питам и дали ефекта ще се отрази при драг нали разбира се след чипа .
Слагаш го директно както си е нищо няма да му режеш. Ще си без вентилация на картера тя ще си духа от капака на клапаните, но за пробата не е проблем, някои даже така си карат с години, да не ги издавам кои са те си знаят

Връзваш си моторчето за празния дод където си му е мястото по принцип на м50, вентилацията на резервоара си се връзва където си на м50 по принцип. Остава дросела, който пак си е твоя- аз лично режа едно уплътнение за дросел на две едната половика пъхам в колектора другата в дросела и слагам едно уплътнение здраво,което седи и в дросела и в колектора и се сплесква доволно- от никъде не смуче. Вакума за рейката си го връзваш, където си е при м50 и остава само сензора за темп на въздуха. Или си намираш от м50б25 сименс сензор или взимаш твоя и му нарязваш резба в предната част и се навива където стои този на м50 вариантите са доста. Иначе да отдолу се дупчи и се лепи плочка от м52. Даже според мен за пробата можеш и направо да си го оставиш да виси сензора под колектора, за една проба няма да му стане нищо.
Ако искаш да е синла на драг, то задължително си за големия колектор.
Иначе за да не съм голословен ето малко снимки.
вентилация на картера - премахната

ето така ги правя аз колекторите и да след това вече не става за м50

ето и как го бях сложил за проба- моторчето се държеше на планка по колектора, сензора за температура в дясно е от м52 навит в гнездото за м50

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

Последна промяна nikocom на 08 Юли 2013, 20:02, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
9 мнения
• Страница 1 от 1