монтаж на преходници в 36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х4 2025
- Мечтае да кара: e60 M Power
монтаж на преходници в 36
колеги взех си елипси на херц 690 и преходници. може ли някой набързо да ми обясни как става монтажа на преходниците на самата кора че след час ми предстои смяната. Всмисъл сваля се кората, режа дунапрена сигурно или как? и после оригиналните решетки ли се слагат отгоре или тези на елипсите. много благодаря за помоща
Последна промяна whisky_touch на 08 Юли 2013, 12:32, променена общо 2 пъти
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: смяна на задни колони
Винаги са ме озадачавали две неща:
1. Защо не ползвате търсачката? Относно говорителите в Е36 има изписани поне 20 теми.
2. Защо се набутвате с говорители, които са от някаква "известна" марка и свирят не по-добре от оригиналните?
Тези говорители от линка не си струват парите, а и няма да станат на твоите кутии.
1. Защо не ползвате търсачката? Относно говорителите в Е36 има изписани поне 20 теми.
2. Защо се набутвате с говорители, които са от някаква "известна" марка и свирят не по-добре от оригиналните?
Тези говорители от линка не си струват парите, а и няма да станат на твоите кутии.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
1. защото не намерих нито една, която да ми отговаря конкретно на въпросите
2. защото оригиналните се скъсаха,а предпочитам нещо ново, отколкото да давам пари за оригинални колони на по 15години.
2. защото оригиналните се скъсаха,а предпочитам нещо ново, отколкото да давам пари за оригинални колони на по 15години.
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Намери си запазени оригинални колонки или си приготви бая повече от тези 55 лв. Казвам ти го от опит. И аз взех Hertz, 13 см за да ги сложа на оригиналното място отзад в Е34-ката... Ебаси гредата. Не стига, че свиреха по-лошо, но и едната пръцнА на първия месец. След това оригинални 16 см от Е46 отпред, а предните оригинални 13 сантиметрови , които бяха като нови ги сложих отзад. Разликата с херца е в пъти в полза на старите хартиени колонки.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Колега бих ти препоръчал като цяло да си вземеш Ground Zero говорители - моето мнение е
за цена/качество. Малко по-скъпи са, но имам удоволствието да им се кефя всеки път. Колегите с аудиото може и те да ти споделят г/д около парите които си приготвил какво може да е по-добро.
Иначе взимаш си едни адаптери за елипси и нищо не се преправя

Иначе взимаш си едни адаптери за елипси и нищо не се преправя

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Аз купих Cerwin Vega и съм адски доволен. Звука е по-приятен от фабричните колони, които са били колони преди 15 години

ATR-42/72
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
Значи ми казвате да забравя за тия херцове, клариони и пайнери, които продават в технополис за по 50-70лв
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
whisky_touch написа:Значи ми казвате да забравя за тия херцове, клариони и пайнери, които продават в технополис за по 50-70лв
Разбира се. Освен това, хартията си е друга бира като звук.
Само че масовия клиент гледа колко бичи баса, копеле, дге, майна и тн

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
cod-cdbp написа:whisky_touch написа:Значи ми казвате да забравя за тия херцове, клариони и пайнери, които продават в технополис за по 50-70лв
Разбира се. Освен това, хартията си е друга бира като звук.
Само че масовия клиент гледа колко бичи баса, копеле, дге, майна и тн![]()
![]()
и Чуйек

ATR-42/72
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И целия багажник бас-каса да дрънчи цялата кола... Интересно ми е тропат ли като се спре музиката
Няма как всичко да скърца от тая музика и без нея всичко да си е ОК
Според мен по-високите "стокови" нива на музика (бизнес, хармън-кардън и т.н.) са си предостатъчни откъм сила и качество. Като са за смяна... по-скоро според мен се ориентирай към "стоков ъпгрейд".

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Да беше Bose, H/K нещо такова да го хвалите ама тая утрепана нокия може да е по-добра единствено от респрома на дядо ми. Като дам само задна линия се чува само едно боботене. Мислех си, че нещо са се скапали, ама не, те просто така си свирят
Отпред на купето едната ми издуха, смених ги с такива от "HiFi" пакета. Разликата е точно нулева (въпреки, че като цяло стават за нещо тия в краката на фона на задните, които са пълна трагедия). Общо взето да си купуваш стари стокови говорители е безмислена тъпотия, ако не ми ги беше подарил lilof хич нямаше да ги търся.

Отпред на купето едната ми издуха, смених ги с такива от "HiFi" пакета. Разликата е точно нулева (въпреки, че като цяло стават за нещо тия в краката на фона на задните, които са пълна трагедия). Общо взето да си купуваш стари стокови говорители е безмислена тъпотия, ако не ми ги беше подарил lilof хич нямаше да ги търся.
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
Мен ме интересува главно как става самото захващане на новия говорител в старата кутия тъй като оригиналния беше залепен и нямаше уши за закрепване с болтове. И след като изчетох толкова теми и в чуждите саитове навсякъде пише че оригинално отзад са с 10см, а моите като ги свалих са от ръб до ръб 15,5
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
така реших да слагам преходници с елипси, като ще сменям поне да има защо. Спрял съм се на тези http://www.avitel-bg.com/hertz-dcx-690
нека хората, които са с тях да споделят мнение как се представят, чета по форумите, че имат добри високи и среди, но баса им куцал, че сонитата имали по добър и плътен бас вярно ли е?
и ако имате предложения за по добри елипси до 100лв споделете
тези по-добри ли са:
http://www.avitel-bg.com/pioneer-ts-a6923i
http://www.technopolis.bg/b2c/details/3 ... -JBL-CS-69
http://www.technopolis.bg/b2c/details/3 ... Y-XS-F6927
нека хората, които са с тях да споделят мнение как се представят, чета по форумите, че имат добри високи и среди, но баса им куцал, че сонитата имали по добър и плътен бас вярно ли е?
и ако имате предложения за по добри елипси до 100лв споделете
тези по-добри ли са:
http://www.avitel-bg.com/pioneer-ts-a6923i
http://www.technopolis.bg/b2c/details/3 ... -JBL-CS-69
http://www.technopolis.bg/b2c/details/3 ... Y-XS-F6927
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
daddy_ написа: След това оригинални 16 см от Е46 отпред, а предните оригинални 13 сантиметрови , които бяха като нови ги сложих отзад.

он топик: да кажа, че и според мен тия херцове са много гадни, но пък за тия пари... може би по-скъпите им модели не са толкова лоши.

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Denmark написа:daddy_ написа: След това оригинални 16 см от Е46 отпред, а предните оригинални 13 сантиметрови , които бяха като нови ги сложих отзад.
тия 16см събират ли се без проблеми на Е34? и само отпред ли, или и отзад също може да стане 16см. принципно като разглбях преди отпред наистина има доста място, но нямам идея дали ще се събере по-голям говорител.
он топик: да кажа, че и според мен тия херцове са много гадни, но пък за тия пари... може би по-скъпите им модели не са толкова лоши.
Отпред влизат с много лек пазарлък, а за отзад не стават. Отзад стават ако махнеш кутиите и ги хвърлиш в дупките, ама все пак говорим да стане като хората. Иначе ако се отлеят нови кутии може и да стане, но мястото е много ограничено.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3