Задни високоговорители е36 318IS

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Bmw 318is
Мечтае да кара: M5

Задни високоговорители е36 318IS

Мнение от Dekata318 » 26 Юни 2013, 15:42

Здравейте колеги въпроса може да ми е малко глупавичък,но ще ми спестите много време ако ми помогнете.Става въпрос за високоговорителите отзад в багажника.Колата ми е 318is купе и самите колонки имат едни пластмасови кутии които незнам как се свалят.Гледах ги,и не видях никъде болтчета,сигурно са на щипки,но незнам и отгоре има едни пласмасови предпазители към кората те нагоре ли се дърпат?Гледах същото купе,с свалени без пластмасите отгоре и ми се видяха някакми малки а то за по-големи незнам как ще се преправя сигурно с флекс :lol: Та въпроса ми е как да ги сваля старите и ако може препоръчайте най-мощния вариант със същите размери мерси предварително ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 Yes-ka 97''

Re: Задни високоговорители е36 318IS

Мнение от DarkPsy » 07 Юли 2013, 0:23

Колега сядаш на задната седалка и махаш корите на говорителите те са на шипки дърпай смело, след това ще видиш видиите които държат кутията на говорителя поне при мен е така аз също исках да си сменя говорителите но тъй като съм със фейслифтови тонколони се оказа че не става, защото говорителите са от пластмаса и са залепени за кутията.
Става ако намеря преди фейса кутии но пък говорителите им са по малки
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 07 Юли 2013, 1:15

Колега при седана е така : махаш декоратовните капаци , после има 2 болтчета и остава самото захващане на говорителя. То е с една желязна пластинка , натискаш я и говорителя пада надолу :yes:
Дано и за купе е същото :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 07 Юли 2013, 1:16

Дърпаш решетката на говорителя от задната страна и като я махнеш ще видиш как се свалят. Има адаптори за 6X9 елипси и мисля, че това е максимума без да си усереш колата.

Назад към E36