Бучене при форсиране със включен климатик
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Бучене при форсиране със включен климатик
Здравейте,
старият ми компресор го замених със рециклиран. Всичко е точно, обаче при форсиране или подаване на газ се чува бучене във купето. От двигателя немога да чуя нищо. Стария компресор имаше стружки, но не бучеше. Възможно ли е това да е проблем? Бученето е най-отчетливо между 1500-3000 об/м. Работи си добре, възможно ли е за напред да ми направи проблем? Климатика е фабричен на м42 мотор.
старият ми компресор го замених със рециклиран. Всичко е точно, обаче при форсиране или подаване на газ се чува бучене във купето. От двигателя немога да чуя нищо. Стария компресор имаше стружки, но не бучеше. Възможно ли е това да е проблем? Бученето е най-отчетливо между 1500-3000 об/м. Работи си добре, възможно ли е за напред да ми направи проблем? Климатика е фабричен на м42 мотор.
- DRIFT MASHINA
- младши ентусиаст
-
- Кара: гумите да пушът
Re: Бучене при форсиране със включен климатик
махни ремъка на компресора даваи газ и ако го няма значи е от него според мен не трябва да бучи нищо
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
DRIFT MASHINA написа:махни ремъка на компресора даваи газ и ако го няма значи е от него според мен не трябва да бучи нищо
Ако спре да бучи, след като направиш това, което те съветва колегата, трябва да отидеш някъде където имат апарат за пълнене на климатична инсталация и да направиш процедурата правилно. Най-вероятно имаш въздух в системата и по-малко количество фреон от необходимото. Там където ще ти я пълнят, трябва да го направят с претегляне на фреона и да сложат предписаното количество, а не според някакви техни възгледи.
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Това с ремъка е добра идея, но когато карам без климатик не бучи, което означава че е от компресора. Това не е ли същото като да махна ремъка изцяло?
Благодаря за бързите отговори.
Благодаря за бързите отговори.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Щом си сигурен, че щом компресора не работи не бучи, е добре да провериш това, което съм описал, но пак ти казвам- отиди някъде където имат стенд на Бош за пълнене на климатици и цялата процедура е автоматизирана.
5 мнения
• Страница 1 от 1