Проблем с м42 глъхне
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
Проблем с м42 глъхне
Значи като я запаля и оборотите спадат до долу все едно ще изгасне,пробвал съм и с жилото на газта но няма ефект е в ниските промерно 2000 оборота на 2ра като дам газта до долу и няма никои трябва да качи малко и после върви добре нз от какво може да е иначе има някакаво "съскане" по средата на колектора там кадето е стъпковото моторче,закачал съм я и на диагностина всичко е 6+ и нз кажете вие възможно ли е да е моторчето кабели сонда или дюзи???

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
- ///Micev_87
-
-
Re: Проблем с м42 глъхне
Мерси
теб какво те самнява да е,и има едно пукане все едно на газ дави се мн в тия обороти по ниските рязко като дам газта

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Виж си клапана на картерните газове и всички маркучи както ти каза колегата.
- ///Micev_87
-
-
ок уж ги бях проверил преди време,тя отдавна си е така и не се оправа каде ли не я карах а компресия има 13 на всички,нещо по електроника е ама знае ли се кое е...? в ниските мн мисли и глъхне някои път и пука около 2000 примерно на 2ра и рязко давам газ и така прави и после като качи мако обороти се оправя 

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
дебитомера смени ,ако си сигурен,че не смуче въздух от някъде
- ///Micev_87
-
-
не е дебитомер пробвах
нз какво може да е вече ми писна честно казано каде ли не я карах и никои не знае,компресия има след ревизирането 13 нещо по електрониката е ама знае ли се
някои ако знае нека ми помогне

- M10
- старши ентусиаст
-
- rhase
- младши ентусиаст
-
M10 написа:Щом има съскане, сигурно има сцепен или изваден маркуч и взема въздух оттам, което обърква тотално смесите. Ако мотора е с клапан на картерните газове, провери и него както ти каза колегата. Вадиш маркуча от клапана да си виси свободно и запушваш клапана.

+ като си се хванал да го проверяваш, след като направиш това което колегата ти е казал провери и 2-та болта с които се захваща клапана. Случвало се е самият клапан да е със здрава мембрана но болтовете да са разхлабени и дърпа съвсем малко въздух от недобро прилепване

- ///Micev_87
-
-
клапана съм го изолирал,възможно ли е дюзи да са какви са симптомите на развалено стъпково моторче,иначе съм го чистил преди 2години някаде но и редко я карам повече градско..
пък и това пукане от каде и защо го прави нз

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
Пукането е от бедна смес ако е в смукателния колектор , ако е в генерацията е от недоизгоряло гориво или богата смес. Вземи 1 спрей за карбуратори и напръскай по маркучите и смукателя да видиш от къде смуче въздух , ако не смуче иди да направиш една хубава диагностика от която да може да се видят живи данни. Погледни си също и ТПСа , премери го с осцилоскоп защото ако подава някаква информация , даже и не коректна , няма да го хване диагностиката.
- ///Micev_87
-
-
vanchov написа:Пукането е от бедна смес ако е в смукателния колектор , ако е в генерацията е от недоизгоряло гориво или богата смес. Вземи 1 спрей за карбуратори и напръскай по маркучите и смукателя да видиш от къде смуче въздух , ако не смуче иди да направиш една хубава диагностика от която да може да се видят живи данни. Погледни си също и ТПСа , премери го с осцилоскоп защото ако подава някаква информация , даже и не коректна , няма да го хване диагностиката.
Погледнах го не е тпс-а работи добре,това пукане нещо не те разбрах

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
Прегледай всички маркучи със спрей да видиш дали не смуче въздух и от там да ти обеднява сместа. Другия вариант е ламбдата да е забила в някакво положение и да бърка смесите. Ако пука долу в генерацията , си погледни запалителната с-ма , защото има не добро изгаряне , но щом ти пука горе , гориво-въздушната смес е бедна на бензин. Прегледай за паразитен въздух. Погледни и дебитомера.
- ///Micev_87
-
-
Говори на Български
че нещо не разбирам,какво трябва да направя и погледна ландата леко бавна ми казаха но това не и пречи разхода е нормален около 12 в града в ниските е зле нали ти казвам,2ра примерно с 2000 и намачкам газта до долу и почва да дави да глъхне пука чат пат и после като качи малко обороти и се оправя мн неприятно е
дебитомера не е тпс-а не е ландата нз показва леко че по бавна,свещите не са само нз дали кабели дали не са.лолите са здрави гледам....компресия има 13 на всички нещо дюзи възможно ли е?иначе не е била на газ предишния собственик на двигатела имаше газ аз като го сложих му направих ремонт гумички,сегменти,повдигачи гарнитури...

- M10
- старши ентусиаст
-
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2