Пуши бял дим на бензин а на метан не чак толкова!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Пуши бял дим на бензин а на метан не чак толкова!

Мнение от alexxxpz » 22 Юни 2013, 17:09

Значи имам бмв е 36 318 и 93 г двигателя с ремък. На бензин пуши бял дим, а на метан не чак толкова. Гори адски много масло нещо от порядъка на 700 мл на 500 км. Няма никаква мощност. Моля ако някой знае нещо за проблема да ми каже от какво може да е. Мина диагностика и не показа грешка.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Re: Пуши бял дим на бензин а на метан не чак толкова!

Мнение от pgv64 » 22 Юни 2013, 19:07

Като начало замери компресията.Може да е сдухала вече.Може да са запекли маслени сегменти.Ако тя е наред гумички на клапаните.Това са все неща които не ги лови диагностика защото са от друго естество - несвързани с електрониката!С две думи трябва ти кадърен автомонтьор! :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 22 Юни 2013, 19:08

Сегменти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 22 Юни 2013, 19:39

pgv64 написа:Като начало замери компресията.Може да е сдухала вече.Може да са запекли маслени сегменти.Ако тя е наред гумички на клапаните.Това са все неща които не ги лови диагностика защото са от друго естество - несвързани с електрониката!С две думи трябва ти кадърен автомонтьор! :yes:

+ 1 от мен за отговора на колегата , а случайно при форсаж оборотомера да не стига максималните обороти ? ако и това го има разпределителен вал , но това да се провери задьлжително при човек който си разбира от работата ;)

Потребител
Аватар

Мнение от alexxxpz » 23 Юни 2013, 13:08

krasi2bmw написа:
pgv64 написа:Като начало замери компресията.Може да е сдухала вече.Може да са запекли маслени сегменти.Ако тя е наред гумички на клапаните.Това са все неща които не ги лови диагностика защото са от друго естество - несвързани с електрониката!С две думи трябва ти кадърен автомонтьор! :yes:

+ 1 от мен за отговора на колегата , а случайно при форсаж оборотомера да не стига максималните обороти ? ако и това го има разпределителен вал , но това да се провери задьлжително при човек който си разбира от работата ;)

Да не стига максималните обороти стига до 5500 и след това без значение колко газ съм дал оборотите си падат. А случайно някой да знае в Пазарджик някой добър монтьор.

Назад към E36