Смяна на надлъжни втулки на заден мост

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Смяна на надлъжни втулки на заден мост

Мнение от integral » 19 Юни 2013, 0:38

Колеги, преди 2 дни бях в един сервиз, майстора ми каза, че въпросните части: ''Втулки надлъжни носачи заден мост'' (именно така ми ги написа на бележката ) са за смяна. Когато ми ги показваше къде се намират трябваше доста да си завра главата под колата и да гледам нагоре над задната гума където са расположени въпросните втулки. Понеже искам да си закупя въпросните втулки от полиуретан, а не някакви други които не са същите и после да се занимавам да ги връщам и заменям за други, питането ми е следното - Може ли колеги които са сменяли въпросните втулки да дадат снимки на въпросната част или схема с тяхното изображение и номер например в realoem ? :?:
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Смяна на надлъжни втулки на заден мост

Мнение от Dirty M5 driveR » 19 Юни 2013, 18:34

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=30

Ами ето ти схемата на задното окачване на е36. За мен всички втулки са надлъжни - 2, 3, 6, 8. По описанието ти може би става дума за 2. Така че под "надлъжни втулки на заден мост" нищо не се подразбира.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от txl » 20 Юни 2013, 1:11

А под втулки на надлъжни носачи се разбира съвсем конкретно номер 4 от същата схема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Юни 2013, 5:52

Ами аз сега виждам разликата в писанията - в заглавието е "надлъжни втулки на заден мост", а в темата - "втулки надлъжни носачи". А и те не е намират над гумата, а пред нея.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 20 Юни 2013, 8:01

Да, вярно изпуснал съм ''носачи'' от заглавието на темата. Сега като погледнах схемата от линка, все повече си мисля, че става дума за №4 :idea:
Благодаря за отговорите :bchug:
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 20 Юни 2013, 11:11

Извинявам се че ползвам темата на колегата,но вчера си смених окачването отпред и отзад амортисьори и пружини и отзад отдясно е с около 2 см по ниска от лявата страна.
Къде да търся проблема??
:driving: :dunno: :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 20 Юни 2013, 11:51

Такова понятие като "втулка на носач"- НЯМА ! Нито в номенклатурата на БМВ , нито в тази на официалните представители и търговци !
Не мога изобщо да разбера как някой майстор ще каже , че това е втулка ?! Физически тази част , която е тампон , не може да бъде наречена втулка ....
В тоя ред на мисли "втулки надлъжни носачи " ... може да ти каже коя е тая част вероятно майстора , който ти го е написал , защото за мен само той си знае с коя част асоциира това наименование.... Вероятно става дума за тампона на задния носач (както колегата txl e написал - номер 4 от схемата ) или така наречение Rear Trailing Arm Bushing - RTAB , но пак казвам това не е втулка .... По принцип този тампон е една от най -натоварените части в задния мост и се налага подмяна ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 20 Юли 2013, 14:35

metodi80 написа:Такова понятие като "втулка на носач"- НЯМА ! Нито в номенклатурата на БМВ , нито в тази на официалните представители и търговци !
Не мога изобщо да разбера как някой майстор ще каже , че това е втулка ?! Физически тази част , която е тампон , не може да бъде наречена втулка ....
В тоя ред на мисли "втулки надлъжни носачи " ... може да ти каже коя е тая част вероятно майстора , който ти го е написал , защото за мен само той си знае с коя част асоциира това наименование.... Вероятно става дума за тампона на задния носач (както колегата txl e написал - номер 4 от схемата ) или така наречение Rear Trailing Arm Bushing - RTAB , но пак казвам това не е втулка .... По принцип този тампон е една от най -натоварените части в задния мост и се налага подмяна ....

Благодаря за отличното обяснение :yes:

Както каза въпросният майстор, точно заради това, че вече са за смяна се получава и странично ''люлеене'' на задницата особенно при по - висока скорост. Сега когато огледах схемата и аз се убедих, че става дума за №4 :idea:

Още веднъж благодаря за отговора :bchug: :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 15 Ное 2013, 21:28

Най - накрая смених въпросните ''втулки'' които се оказаха тампони под №4 на тази схема: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BF11&mospid=47427&btnr=33_1004&hg=33&fg=30
Взех ги от колегата Laviatan 15 lv. бройката, задницата на колата сега е много по - стегната.
Благодаря на всички колеги които дадоха правилните отговори по въпроса :yes:
Предполагам темата е за ключ :smoke:

Назад към E36