Смяна на надлъжни втулки на заден мост
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна на надлъжни втулки на заден мост
Колеги, преди 2 дни бях в един сервиз, майстора ми каза, че въпросните части: ''Втулки надлъжни носачи заден мост'' (именно така ми ги написа на бележката ) са за смяна. Когато ми ги показваше къде се намират трябваше доста да си завра главата под колата и да гледам нагоре над задната гума където са расположени въпросните втулки. Понеже искам да си закупя въпросните втулки от полиуретан, а не някакви други които не са същите и после да се занимавам да ги връщам и заменям за други, питането ми е следното - Може ли колеги които са сменяли въпросните втулки да дадат снимки на въпросната част или схема с тяхното изображение и номер например в realoem ? 

- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Смяна на надлъжни втулки на заден мост
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=30
Ами ето ти схемата на задното окачване на е36. За мен всички втулки са надлъжни - 2, 3, 6, 8. По описанието ти може би става дума за 2. Така че под "надлъжни втулки на заден мост" нищо не се подразбира.
Ами ето ти схемата на задното окачване на е36. За мен всички втулки са надлъжни - 2, 3, 6, 8. По описанието ти може би става дума за 2. Така че под "надлъжни втулки на заден мост" нищо не се подразбира.
А под втулки на надлъжни носачи се разбира съвсем конкретно номер 4 от същата схема.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ами аз сега виждам разликата в писанията - в заглавието е "надлъжни втулки на заден мост", а в темата - "втулки надлъжни носачи". А и те не е намират над гумата, а пред нея.
Да, вярно изпуснал съм ''носачи'' от заглавието на темата. Сега като погледнах схемата от линка, все повече си мисля, че става дума за №4
Благодаря за отговорите

Благодаря за отговорите

- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Извинявам се че ползвам темата на колегата,но вчера си смених окачването отпред и отзад амортисьори и пружини и отзад отдясно е с около 2 см по ниска от лявата страна.
Къде да търся проблема??
Къде да търся проблема??

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Такова понятие като "втулка на носач"- НЯМА ! Нито в номенклатурата на БМВ , нито в тази на официалните представители и търговци !
Не мога изобщо да разбера как някой майстор ще каже , че това е втулка ?! Физически тази част , която е тампон , не може да бъде наречена втулка ....
В тоя ред на мисли "втулки надлъжни носачи " ... може да ти каже коя е тая част вероятно майстора , който ти го е написал , защото за мен само той си знае с коя част асоциира това наименование.... Вероятно става дума за тампона на задния носач (както колегата txl e написал - номер 4 от схемата ) или така наречение Rear Trailing Arm Bushing - RTAB , но пак казвам това не е втулка .... По принцип този тампон е една от най -натоварените части в задния мост и се налага подмяна ....
Не мога изобщо да разбера как някой майстор ще каже , че това е втулка ?! Физически тази част , която е тампон , не може да бъде наречена втулка ....
В тоя ред на мисли "втулки надлъжни носачи " ... може да ти каже коя е тая част вероятно майстора , който ти го е написал , защото за мен само той си знае с коя част асоциира това наименование.... Вероятно става дума за тампона на задния носач (както колегата txl e написал - номер 4 от схемата ) или така наречение Rear Trailing Arm Bushing - RTAB , но пак казвам това не е втулка .... По принцип този тампон е една от най -натоварените части в задния мост и се налага подмяна ....
metodi80 написа:Такова понятие като "втулка на носач"- НЯМА ! Нито в номенклатурата на БМВ , нито в тази на официалните представители и търговци !
Благодаря за отличното обяснение

Както каза въпросният майстор, точно заради това, че вече са за смяна се получава и странично ''люлеене'' на задницата особенно при по - висока скорост. Сега когато огледах схемата и аз се убедих, че става дума за №4

Още веднъж благодаря за отговора

Най - накрая смених въпросните ''втулки'' които се оказаха тампони под №4 на тази схема: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BF11&mospid=47427&btnr=33_1004&hg=33&fg=30
Взех ги от колегата Laviatan 15 lv. бройката, задницата на колата сега е много по - стегната.
Благодаря на всички колеги които дадоха правилните отговори по въпроса
Предполагам темата е за ключ
Взех ги от колегата Laviatan 15 lv. бройката, задницата на колата сега е много по - стегната.
Благодаря на всички колеги които дадоха правилните отговори по въпроса

Предполагам темата е за ключ

9 мнения
• Страница 1 от 1