Проблем с водачи ел.стъкла е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Проблем с водачи ел.стъкла е36

Мнение от player123 » 14 Юни 2013, 16:01

Здравейте пиша тема въпреки,че четох много теми за това днеска ми се пръсна единият водач ходих да купя два нови от дару кар.Сложих ги обаче изкачат.. уж ги штраквам,но изкачат пак.Тази метална плъстина каква функция има ако може някой да ми разясни и как да я набутам кръгчето да захване :conf: :conf: Ако някой колега може да удари едно рамо за 2 3 мин. ще съм много благодарен :bchug: :bchug: Ще черпя по бира.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с водачи ел.стъкла е36

Мнение от rhase » 14 Юни 2013, 16:20

Виж да не е излязъл прозореца от релсите които го водят нагоре-надолу. при мен точно това се беше случило и ми се чупиха водачите.
За металните щипки (ако за тях говориш) - аз ги оставих вкарани във водача и просто натиснах ябълката докато захванат яко. НЕЗНАМ дали така е правилно, но иначе изтърва на първото вдигане на прозореца.

Потребител
Аватар

Мнение от bimmerman » 14 Юни 2013, 17:01

Колега, металните скоби са именно, за да не изкачат ябълките от плъзгачите. Както колегата по-горе каза- поставяш ги на плъзгачите и после натискаш ябълката към водача докато щракне. Ако пак ти изкачат плъзгачите значи прозореца ти върви накриво- регулира се от няколко места. Ако имаш път към Пловдив с радост ще ти помогна да го оправим, ако не- пиши да помагам с каквото мога дистанционно :bchug: :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW X5 M
Детайли за колата: блъсната E36 318ti, '95

Мнение от jlpetkov » 14 Юни 2013, 17:24

Колега ако не си се преборил и ти се разхожда до борово ела ще се опитам непрофесионално да ти помогна (с мойте голяма играчка падна та почти съм се специализирал)
0886736376
Изображение Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 14 Юни 2013, 17:42

Криви рингове колега , за това изкачат ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 14 Юни 2013, 17:44

Какви за тези рингове пък сега :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 14 Юни 2013, 17:50

player123 написа:Какви за тези рингове пък сега :kuku:
там кьдето закачаш двата водача / пластмасовите / на стьклото , обикновенно когато са криви стоят под напрежение и за това изкачат от закопчаването / механизма който се движи за него става дума

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 15 Юни 2013, 15:40

Сега да ВИ светна за какво иде реч ... !
Преди време купих нови водачи -оригинални , монтирах ги , всичко 6 , обаче като вкарвах ябълката в отвора на водача и след това като прибутвах скобата за контра , някак много лесно влизаха скобите ... викам си абе това не би трябвало да е така .... рекх леко с ръка да дръпна и да видя дали ябълката ще излезе от водача ...... и щрак , ябълката си се изниза сравнително лесно ! Огледах всичко , за да се убедя , че няма друг проблем , всичко си беше перфектно .... Свалих на ново водачите , огледах ги хубаво , огледах и скобите .... Като ги сравних със старите забелязах , че първо са по -тънки като сечение , второ са по -меки като материял от тези , които си ми бяха на старите водачи .....
Свалих скобите от старите водачи , попритегнах ги с клещите , за да може като се нанижат на водача да стиснат хубаво ябълката , след това монтирах всичко обратно ... Като рекох да нанижа скобите на водача , за да приклещи ябълката , просто се усети как влизат много трудно , което е показател , че ще задържи ябълката хубаво и надеждно !
След това ябълките не можеха да излязат дори при сериозен опън с помоща на лост ....
Та проблема е само и единствено в скобите - свали старите от старите водачи (предполага , се че са по -добри ) , стисни ги хубаво , така че да са максимално стегнати и това е ...

Назад към E36