Странен шум от колелата или хидравликата ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 325 tds

Странен шум от колелата или хидравликата ?

Мнение от thehunter » 13 Юни 2013, 20:39

Здравейте колеги, днес реших да отида да ми изправят джантите и докато момчетата работеха реших малко да поразгледам предните колела и дали всичко е наред. При свалени предни гуми когато размърдах с две ръце единия диск наляво надясно все едно завива колата, се чу много странен плискащ шум , все едно има вода някъде но с мехурчета , мисля че плиска нещо маслото на хидравликата , колата беше загряла, но дали това е нормално какво мислите ? От другата страна беше същото, ако е така какво ще ме посъветвате ?
Освен това при студена повече но понякога и на загрял двигател като въртя на място се чува отново хидравликата как бръмчи?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Странен шум от колелата или хидравликата ?

Мнение от Dirty M5 driveR » 14 Юни 2013, 6:16

Маслото сменял ли си някога? Ако не - почни от там и кажи как е. Виж си и за течове.

Потребител
Аватар

Мнение от thehunter » 15 Юни 2013, 16:00

Ами не съм го сменял никога, днес бях в един сервиз за смяна по окачването и единия от "МАЙСТОРИТЕ" ми каза че не се сменяло маслото а се доливало само ако има теч ! ще купя тия дни едно масло и ще го сменя да видим дали ще има подобрение и ще пиша

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Юни 2013, 19:14

thehunter написа:Ами не съм го сменял никога, днес бях в един сервиз за смяна по окачването и единия от "МАЙСТОРИТЕ" ми каза че не се сменяло маслото а се доливало само ако има теч !

Това е много несериозно изказване.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 15 Юни 2013, 21:41

Смени маслото.На скоро си взех едно Е36 и имаше страни звуци от хидравликата,след пълно източване промиване на системата с ново масло и след това пак източване и наливане на кастрол няма и помен от звук по хидравликата ! Това хидравлично масло не е Life time сменяйте го както и всички чорби,флуиди и тем подобни по колите си !
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от thehunter » 19 Юни 2013, 16:25

Днес пак ходих на подемник в сервиз и огледах колата отдолу след измиване на двигателя на пароструйка , ужасно ми тече масло и казаха че било от семеринга на коляновия вал отпред на двигателя пред радиатора , някъде зад ролките на ремъка, какво мислите оправя ли се лесно и трябват ли по-сериози познания ? а по рейката нямаше и капка хидравлично масло,нито в гумените маншони на накрайниците, маркучите изглеждаха сухи ?! а маслото в казанчето беше на привършване , взех ново и засега долях само, понеже нямах време да прегледам цялата система, като че ли воланът поумекна , надявам се да не е внушение и няма и шумове , но като е топло по принцип ги нямаше , ще видя как ще се развият нещата и ще пиша , благодаря на всички.

Назад към E36