318ис генерация... съвет

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28TU

318ис генерация... съвет

Мнение от stiel_bg » 08 Юни 2013, 19:17

Здравейте колеги, на скоро си изтърбуших катализатора и го оставих празен, но съжалих че го направих. Крайното ми гърне също е за смяна тъй като е цялото пълно с ръжда и резонанса е ужасен. Та въпроса ми е ако сложа средно гърне от друг автомобил на мястото на катализатора и малкото гърне след него и веднага след това ново крайно спортно гърне, дали ще се получи по добре? Не искам да ми ръмжи колата но не искам и да е запушена. Пускам и снимка със средното гърне което съм намерил.
DSC_0149.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
Ако паднеш духом - напий се та да паднеш и тялом!

http://vbox7.com/play:1946a9ae
viewtopic.php?f=46&t=248125

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325i

Re: 318ис генерация... съвет

Мнение от SlowMotion » 08 Юни 2013, 19:53

Стига да спазиш размера на генерацията еднакъв по цялата дължина ще се получи с това гърне , но му провери дали входа и изхода са му с един диаметър и дали е същия като твоя на колата , след това за звука най-голяма роля играе крайното гърне ,разбира се зависи какъв тип е ,такъв ще е и крайния ефект.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
Детайли за колата: шест цилиндров звяр

Мнение от NoMoreRules » 08 Юни 2013, 21:33

Зависи.Може и да останеш доволен от резултата но само проба ще покаже.
От каква кола е това средно гърне и отговарят ли входа и изхода на твоита генерация?
Изображение
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stiel_bg » 08 Юни 2013, 22:07

Гърнето е от астра G дизелова в доста добро състояние, вътрешния отвор е 55 мм а външния към 58-9 мм. Днес го мерих, но не помня точно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 08 Юни 2013, 22:42

сложи 2 крайни гърнета от пистов мотор :yes: (ако си рацер , ще останеш доволен :mhihi: )

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 08 Юни 2013, 22:53

quote="m.dimitrov1992"]сложи 2 крайни гърнета от пистов мотор :yes: (ако си рацер , ще останеш доволен :mhihi: )[/quote]
имаш ли клип с такова нещо :shock: ... не вика ли прекалено много?
По темата: колега иди в сервиз да ти сложат един хубав резонатор и смени крайното гърне, с някакво оригинално (от 2.5/2.8 примерно) Със спортното няма да се "отпуши" колата ако е илиенско, може и по-зле да стане дори. Казвам ти го, защото съм минал и аз по този път :)
и да покажеш после какво си сътворил

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 08 Юни 2013, 23:23

rhase написа:quote="m.dimitrov1992"]сложи 2 крайни гърнета от пистов мотор :yes: (ако си рацер , ще останеш доволен :mhihi: )

имаш ли клип с такова нещо :shock: ... не вика ли прекалено много?
По темата: колега иди в сервиз да ти сложат един хубав резонатор и смени крайното гърне, с някакво оригинално (от 2.5/2.8 примерно) Със спортното няма да се "отпуши" колата ако е илиенско, може и по-зле да стане дори. Казвам ти го, защото съм минал и аз по този път :)
и да покажеш после какво си сътворил[/quote]

Возил съм се в ис-ка с едно гърне от мотор, звукът е уникален - от дтм пасти да ядат :mhihi: ама идва малко гърнето и сякаш спъва колата. Затова прецених че 2 е по удачно :mhihi: . Въпросната ис-ка сега е в бокса ,ама като излезне ще я запиша да видите какво се вика звук. Ама е нещо подобно на това http://www.youtube.com/watch?v=fIBCnlr8AbI

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 09 Юни 2013, 0:33

Човека каза че не иска да му ръмжи... и какъв е смисъла да вдигаш шум все едно имаш състезателна кола а всъщност си със 140 коня на 1200-300кг купе :dunno: Според мен да слага един по-дълъг резонатор или това гърне от дизела ако е правопоточно (на такова прилича) и крайно гърне с подобна конструкция
Изображение
по възможност с по-голям корпус (с повече вата в него). Ако е спортно да е някакво старо марково, не бръмчилник от битака.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 09 Юни 2013, 0:52

Звука зависи от крайното гърне в най голяма степен.Най добре с читаво за модела такова и резонаторно на мястото на катализатора.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stiel_bg » 09 Юни 2013, 1:08

Попринцип търся в момента гърне от е46 за крайно, но тъй като не мога да намеря за момента, търся друг вариянт за по добра визия и съответно резонанс. Според мен колкото по големи са средното и крайното гърне, толкова по плътен и притъпен звук ще има.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 09 Юни 2013, 14:00

:yes: по-добре продължавай да търсиш и гледай да е запазено. Не прави компромис със спортното. Както каза колегата по-горе търси втора ръка оригинален Ремус, суперспринт, себринг и т.н. отколкото за същите пари някой пожарогасител дето е стоял 5 години в складовете.
Дизеловото изглежда запазено, може да пробваш с него вместо резонатор или средно гърне :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 09 Юни 2013, 14:34

Колкото са по-големи гърнетата, толкова по-заглушен и неплътен е звука. на моя м42 съм с двойна генерация, на всяка тръба по един 35см резонатор и крайно такъв кютюк от 324тд
Изображение
звука беше като на корса 1,2 :mhihi: Отворих крайното и се оказа че е правопоточно-две надупчени тръби и вата, а не като на е36 лабиринт :shock: Скъсих с 1/3 надупчените тръби и някакъв звук дойде.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 09 Юни 2013, 14:59

M10 написа:Колкото са по-големи гърнетата, толкова по-заглушен и неплътен е звука. на моя м42 съм с двойна генерация, на всяка тръба по един 35см резонатор и крайно такъв кютюк от 324тд
Изображение
звука беше като на корса 1,2 :mhihi: Отворих крайното и се оказа че е правопоточно-две надупчени тръби и вата, а не като на е36 лабиринт :shock: Скъсих с 1/3 надупчените тръби и някакъв звук дойде.

А шумно ли е много? Имаш ли някакъв клип, че както знаем звука на м42 е голяма мъка да се докара до нещо прилично.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stiel_bg » 09 Юни 2013, 15:43

M10 написа:Колкото са по-големи гърнетата, толкова по-заглушен и неплътен е звука. на моя м42 съм с двойна генерация, на всяка тръба по един 35см резонатор и крайно такъв кютюк от 324тд
Изображение

Колега директно от колекторните тръби ли пусна две докрай? Как се спави с ламбда сондата? Там където начерих средното от астрата имаше и оригинален ремус, ама тръбите му бяха извити на горе а на мен са ми много грозни. Другото което е кой ли знае колко време е стоял тоя ремус в моргата на открито....... Май ще си взема това от Астрата и ще продължавам да търся крайно от е46. Замислям също и един колектор разплетен нов да си взема (алуминизиран). С него може и още по добре да стане :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325i

Мнение от SlowMotion » 10 Юни 2013, 0:26

Колега специално за ИС-а по-голям комлимент от това че си му махнал катализатора не можеш да му направиш, не си давай парите за разни измислени колектори и глупости от който ефекта е като от "спортните" филтри ... Казвам ти го от личен опит,направих права генерация с крайно гърне ФК (тип тръба с леко заглушаване) , изръсих цифра пари за К&Н филтър с Хиит шиилдче , накрая както навсякъде щи кажат един чип и газ , е да ама ... не.
Тва което получих беше толкова шумна кола че не може да си чуеш мислите, а вървеж (дръпка с една и съща кола ) биеше ме с 1 кола разлика на 400м след всички тия глупости ме биеше с половин кола!Моето мнение е направи го най-близо до стоковото , вземи си един накрайник за стоково крайно гърне за да си докараш визия и забрави :) Аз проблема с вървежа си го реших с 25-цов мотор и м42-то на части в гаража :driving:

Следваща

Назад към E36