проблем голямо загряване в областа на бордкомпютъра
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- togo_de
- Потребител
-
- Кара: shestak
- Мечтае да кара: osmak
проблем голямо загряване в областа на бордкомпютъра
Колата е е36 316 загрява много в тази област, направо бордкомпюптъра е горещ, това нормално ли е, колата има и друг проблем надува маркучите на охладителната система, има мн ваздух и неможе да се обезваздуши, незнам тези две неща дали са сварзани
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Re: проблем голямо загряване в областа на бордкомпютъра
Това загряване съм го забелязал, мисля че е от парното. Не съм проверявал, дали има промяна, след като оправих клапаните. 

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
и моята много загрява там по копчелъците и по борда, но нямам проблем с парното. мисля си, че е от лампичките нещо..
- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Нормално е,точно зад борд компа минават въздуховоди на парното 

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
За борда колегите ти казаха , а за надуването на маркучите никак не е приятно положението. Гарнитура или глава или и двете. Въпреки , че може и да е въздушна възглавница направило някъде. Пробвай да я обезвъждушиш хубаво , от един път няма да стане.
- togo_de
- Потребител
-
Ми обезваздушавах я много, но постоянно имя въздух в системата, по 30 мин обезваздушавам но пак излиза въздух в системата, след такова обезвазду6аване, един ден не надува но на следващия ден пак надува, карам я така вече 20 000 хил. км. някои пат надува повече друг път по малко, вече и взе малко да прекъсва и на обороти и при каране. губи малко вода, сменено е е радиадор водна помпа нов испарител за гас, поради тази причина с надуването. но не се оправя колата, сега се чудя дали да я отварям и да сменям гарнитура на главапа и да праввя преглед на главата, незнам дали това ще е причината, понеже е така вече полкова много време а влу6ашане не се забелязва, мисля сега да проверя радиаторчето на парното защо толкова много грее, да не би да е запушено, или направо главата да отварям.
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
togo_de написа:Ми обезваздушавах я много, но постоянно имя въздух в системата, по 30 мин обезваздушавам но пак излиза въздух в системата, след такова обезвазду6аване, един ден не надува но на следващия ден пак надува, карам я така вече 20 000 хил. км. някои пат надува повече друг път по малко, вече и взе малко да прекъсва и на обороти и при каране. губи малко вода, сменено е е радиадор водна помпа нов испарител за гас, поради тази причина с надуването. но не се оправя колата, сега се чудя дали да я отварям и да сменям гарнитура на главапа и да праввя преглед на главата, незнам дали това ще е причината, понеже е така вече полкова много време а влу6ашане не се забелязва, мисля сега да проверя радиаторчето на парното защо толкова много грее, да не би да е запушено, или направо главата да отварям.
Щом си забелязал , че няма оправяне след обезвъздушаване и доливане на антифриз , нещата отиват на към сваляне на глава , въпреки , че и един по-обстоен преглед на охладителната с-ма няма да е излишен. А ако сваляш главата за шлайф и гарнитура , е хубаво след това да я стягаш с нови болтове.
- togo_de
- Потребител
-
Аха, но ако е глава си мисля че ще вдига градусите, а температурата е нормална 90 градуса
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
togo_de написа:Аха, но ако е глава си мисля че ще вдига градусите, а температурата е нормална 90 градуса
Не е задължително. На кръстника ми на Астрата главата беше крива и само надуваше маркучите без да вдига температурата , т.е. мотора стоеше на работна без да прегрява. Ама той така си беше взел колата с крива глава.
9 мнения
• Страница 1 от 1