Brembo капачки? Какви размери?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320d
Мечтае да кара: Ferrari
Детайли за колата: M47D20 6MT

Brembo капачки? Какви размери?

Мнение от NeRoX » 20 Май 2013, 17:15

Гледам, че предлагат няколко размери капачки. Някой взимал ли си е? Какъв размер ми трябва? Идеята е да изглеждат достоверно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Re: Brembo капачки? Какви размери?

Мнение от Beamerdriver » 20 Май 2013, 19:00

Aз до колкото знам се лепят. 3a E36 стават ли и за E34 ?
39470

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NeRoX » 20 Май 2013, 22:47

Казаха ми, че се лепят с термо силикон върху твоите си апарати. Стават за всякакви коли (универсални са)! Въпроса е какви размери ми трябват? Има S, L и XL.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 20 Май 2013, 22:53

NeRoX написа:Казаха ми, че се лепят с термо силикон върху твоите си апарати. Стават за всякакви коли (универсални са)! Въпроса е какви размери ми трябват? Има S, L и XL.

Зависи колко големи дискове ще си изрежеш от тенекията сирене :dunno: :mhihi: Не че се заяждам, ама наистина ли ти харесва тоя тип "тунинг"? :roll:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 20 Май 2013, 23:27

Ако си под 17ки - ти трябва S. Много е грозно с такива капаци и обикновени джанти/дискове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 21 Май 2013, 0:08

Стига сте писали на изуст. Има с размер S,L и XL. 'S'' размера е най-малкият и е със следните размери - Дължина - 19.5 cм; Височина - 6.7 cм. Става за 15'' джанти. Най-често от този размер при Е36 конкретно се слагат за отзад, заради това, че диска е по-малък и по прилично стои спрямо него.
''L'' размера е средният и със размери - Дължина - 23.7 cм; Височина - 6.7 cм. Този размер е най-подходящ за предните дискове на Е36. Става от 16'' джанти и нагоре. За 15ки не става или ако стане ще е някаква супер съвпадение.
''XL'' е най-големият размер и в много случай минава на милиметри дори на 18'' джанти. Лично според мен са твърде големи за каквато и да е била е36-ца. Размерите на капаците са - 27cм; Височина - 8cм.
Лепят се с термоустойчив силикон. За 4-те капака отива около 80% от тубичката. Преди да се залепят трябва да се напаснат по апарата, понякога е нужно да се пилят по малко по краищата. Ще се учудите ако ви кажа на какви коли, които са по една камара пари се монтират такива капаци :D Стоят си много добре, просто трябва да уцелите цвета :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NeRoX » 05 Юни 2013, 19:11

Абе супер са си капачките. Няколко пъти вече виждам сложени на коли и внимателно ги оглеждам. Много добра пластмасова реплика са. Трябва да си познавач, за да разпознаеш. А и много по-добре от това да си пръснеш апаратите с червен спрей... :D Що се отнася до размерите - зимата съм с 15ки джанти и нормалните размери няма да мога да ги ползвам за отпред. А пък S размер на предните дискове ще стоят малки и грозни. Те сигурно няма да се свалят лесно след този термо силикон?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Въглищарка с турбинка
Мечтае да кара: m3 e36

Мнение от marto861 » 19 Юни 2013, 13:04

След доста чудене реших да си поосвежа малко апаратите, главината и дисковете и след като свалих мръсотията и ръждата от тях ги пръснах черен мат. Апаратите ги пръснах червени със спрей за тях. Залепих и тези декоративни капаци и мога да кажа, че се получи добре. Колата е schwarz 2 и мисля че и седят добре. За предните апарати ви трябват капачки размер L съвсем малко съм ги рязал с помощта на секачки и си легнаха идеално. Задължително трябва да сте с над 16 цола джанти. Аз съм с 17ки ЕТ30 8j. Лепих ги с термо силикон (води се за камини), който издържа до 1500 градуса. Самите апарати също съм ги пръснал червени със спрей специално за спирачни апарати. Имах резерви относно как ще изглеждат и дали няма да седят като подарени спрямо размера на диска, но за мое учудване се получи доста добре. Всичко ми излезна към 50 60лв (20лв - капаците, 10лв - червен спрей за апарати, 10лв спрей за висока температура черен мат, 15лв - термо силикон, 4лв - накрайник за дрелка за почистване на метал). Надявам се да съм бил полезен за другите които се чудат дали да слагат такива капаци. Всеки си има собствено мнение и преценка относно дали ще седи добре на колата му!!! Ако има интерес ще кача снимки как седят въпросните капаци на моята кола E36 325 TDS 97г
Изображение

Uploaded with ImageShack.us

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 20 Юни 2013, 2:30

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Юни 2013, 3:27

Е след като си си направил труда да ги почистиш и да ги пръснеш с боя, наистина не виждам смисъл да ги загрозяваш с някакви пластмасови капаци. Едва ли е добре и за самите апарати да им слагаш нещо като топлоизолация ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 20 Юни 2013, 3:29

Тея са фоги от всякъде, за един следобяд е боядисха, турбинираха и направиха ъпгрейд на спирачките. :mhihi:
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marto861 » 20 Юни 2013, 11:35

steeN написа:Е след като си си направил труда да ги почистиш и да ги пръснеш с боя, наистина не виждам смисъл да ги загрозяваш с някакви пластмасови капаци. Едва ли е добре и за самите апарати да им слагаш нещо като топлоизолация ;)

Всеки си има мнение относно визията на колата си. Ето как седят въпреки, че колата и джантите бяха мръсни
19062013386.jpg

19062013385.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 20 Юни 2013, 14:34

Вярно че всеки има право на мнение(и лош вкус), но уж огромен апарат, а отдолу диска е колкото капачка от буркан. Отделно, че надписа Brembo стои като "М3" върху багажника на 316i.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marto861 » 20 Юни 2013, 20:09

In_Memoriam написа:Вярно че всеки има право на мнение(и лош вкус), но уж огромен апарат, а отдолу диска е колкото капачка от буркан. Отделно, че надписа Brembo стои като "М3" върху багажника на 316i.

Не те карам да си слагаш!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 20 Юни 2013, 20:22

Някои си разпробиват дисковете, ама май не било оферта :roll:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Следваща

Назад към E36