Проблем с датчика на спирачките

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36

Проблем с датчика на спирачките

Мнение от bigbro1 » 20 Май 2013, 11:47

Здравейте,
понеже тези дни не мога да ида до сервиза искам да ви попитам дали сте срещали този проблем. Автомобил е36.
Отскоро ми се случва така, че от време на време при спиране, датчикът на накладките светва и гасне. При всички случаи проблема се проявява след като загрее автомобилът. Има и свирене.
Нови дискове с едногодишни накладки са.
Чудя се какво би могло да е и дали някъде може да се утрепя преди да съм стигнал до сервиза..
...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Re: Проблем с датчика на спирачките

Мнение от mgate » 20 Май 2013, 12:12

bigbro1 написа:Здравейте,
понеже тези дни не мога да ида до сервиза искам да ви попитам дали сте срещали този проблем. Автомобил е36.
Отскоро ми се случва така, че от време на време при спиране, датчикът на накладките светва и гасне. При всички случаи проблема се проявява след като загрее автомобилът. Има и свирене.
Чудя се какво би могло да е и дали някъде може да се утрепя преди да съм стигнал до сервиза..

провери си течноста
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bigbro1 » 20 Май 2013, 13:41

mgate написа:
bigbro1 написа:Здравейте,

провери си течноста

Kaкво може да й има.. да няма достатъчно течност или да е прекалено много. Помня, че когато сменяха накладките, досипаха спирачна течност.
...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 20 Май 2013, 13:43

Сигурен ли си, че е датчика за накладките? Провери си нивото на течността първо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 20 Май 2013, 13:45

Провери самия кабел,виж го да не се е протрил от джантата да се е оголил и да контактува някъде на моменти.
Моя правеше така преди време.
А сигурен ли си че имаш накладки?
:driving: :dunno: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bigbro1 » 20 Май 2013, 14:24

Biogame написа:Провери самия кабел,виж го да не се е протрил от джантата да се е оголил и да контактува някъде на моменти.
Моя правеше така преди време.
А сигурен ли си че имаш накладки?

Сигурен съм за накладките, защото като сменях гумите онзи ден ги гледах.. има си бая още от тях.
Ще видя течността и ще хвана да я сменя тази течност, че не съм я сменял от 5 години

zafirovp написа:Сигурен ли си, че е датчика за накладките? Провери си нивото на течността първо.

това ще е първото. ще хвана направо да я сменя. не е кой знае колко пари като гледам. към 15тина лв за течността и там труд ще видим колко ще е
...

Назад към E36