бмв е 36 проблем с спирачките помогнете
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
бмв е 36 проблем с спирачките помогнете
имам проблеблем с спирачките на бмв 318 96 г. не ми държат задните колела дори когато има хора отзаде дигам задните гуми на крик натискаме спирачка и въртиме гумата и накладките изобщо не спират дори и не помръдват а като дръпна ръчната си лови проблемът в кантара ли може да е или в абс-а не знам но изобщо не минава налягане назад дори да почнат да жулат накладките в барабана ако проблемът е в кантара става ли и тук като на голфовете както се правеха с 2 предни маркучета да се изолира кантара и ако става как се прави благодаря ви предварително
- Flymen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e61 530D 231hP
Re: бмв е 36 проблем с спирачките помогнете
Виж си нивото на спирачната течност колко е останала и дали отзад нямаш изпуснало цилиндърче .Поне при мен беше такъв проблема ,долях сигурно 600ml спирачна течност ,обезвъздушихме и воала -появиха се спирачки и отзад
.

нивото е на макс но ще ги проверя но пък ако испуска някое не трябва ли поне малко да мърдат накладките защото при мен си се върти колелото без никакво усилие дори звък от накладките не се чува дали ще е с натисната спирачка или не се едно и също си се върти а можеш ли да ми дадеш някаква информация как да сваля барабана преди да почна за да не углеждам и да се чудя как да го сваля мерси предварително
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
Братле виж сега ако си с дискове а и да не си... Ръчната работи отделно...
Сваляй спирачните апарати и ги ревизирай задължително !!! Ако си с барабани смени цилиндърчетата които разширяват челюстите вътре, не са скъпи тези работи а са много важни !!!
Сваляй спирачните апарати и ги ревизирай задължително !!! Ако си с барабани смени цилиндърчетата които разширяват челюстите вътре, не са скъпи тези работи а са много важни !!!
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
Някакво запушване ще да е
но дали от маркучи цилиндърчета тръбички.

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Такъв проблем съм имал при Е34. Там се оказа помпа.
- Cosworth
- ентусиаст
-
vanchov написа:Такъв проблем съм имал при Е34. Там се оказа помпа.
Да възможно е има два отделни канала за предни и за задни

Вероятно накладките стоят далеч от барабана и помпата не ги изтласква достатъчно. Не знам какво е устройството на барабанната спирачка на Е36, но трябва да има някакъв саморегулиращ се механизъм, който при износването на накладките, да ги държи близо до барабана. Провери дали той е наред.
icannn, 'що не си написал дали си с дискове или с барабани?
Явно проблема е друг.
Най-вероятно е запушен маркуч, а те отзад са общо 4 при дисковите спирачки.
icannn, първо отвий пробката на цилиндърчето и пробвай да обезвъддушиш.
Има саморегулираж механизъм и зотова като напомпи и всичко си отива на мястото.txl написа:Вероятно накладките стоят далеч от барабана и помпата не ги изтласква достатъчно. Не знам какво е устройството на барабанната спирачка на Е36, но трябва да има някакъв саморегулиращ се механизъм, който при износването на накладките, да ги държи близо до барабана. Провери дали той е наред.
Явно проблема е друг.
Най-вероятно е запушен маркуч, а те отзад са общо 4 при дисковите спирачки.
icannn, първо отвий пробката на цилиндърчето и пробвай да обезвъддушиш.
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
txl написа:Вероятно накладките стоят далеч от барабана и помпата не ги изтласква достатъчно. Не знам какво е устройството на барабанната спирачка на Е36, но трябва да има някакъв саморегулиращ се механизъм, който при износването на накладките, да ги държи близо до барабана. Провери дали той е наред.
Ако е така ръчната също няма да държи добре и ще хваща доста високо. При мен след 4-тото щракване на ръчната вече е тегаво и може още 2-3 зъба макс да дигна на горе ръчната... Ако ръчната му лови още на първите щракваня това ще рече че накладките са си регулирани и не е там проблема, а по скоро в цилиндърчетата,мъркучи или тръбички да са запушени
с барабани е отзад а ръчната ми лови на високо но си лови перфекто тези дни когато съм по свободен ще я разглобя отзад и ще видя как е положението
- Cosworth
- ентусиаст
-
icannn написа:с барабани е отзад а ръчната ми лови на високо но си лови перфекто тези дни когато съм по свободен ще я разглобя отзад и ще видя как е положението
Ръчната е почти отделен механизъм...
Сваляй барабана и виж цилиндърчетата дали въобще мърдат.. и ги сменяй... най-добре директно ги сменяй така и така си свалил половината работи.. не са скъпи, а това са спирачки..
Cosworth написа:най-добре директно ги сменяй така и така си свалил половината работи.. не са скъпи, а това са спирачки..
Според мен първо се намира проблемът, а след това се взема решение как да се поправи. Историята познава не един случай "смених всичко, ама пак не работи".
Също така според мен, ако един детайл/възел е оригинален и изправен, е много погрешно да се сменя с ново менте, каквито са голяма част от новите части.
А аз се опитах да кажа това, което казва "no.breaks" тук:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=331280&start=15#p3692672
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
Cosworth написа:icannn написа:с барабани е отзад а ръчната ми лови на високо но си лови перфекто тези дни когато съм по свободен ще я разглобя отзад и ще видя как е положението
Ръчната е почти отделен механизъм...
Сваляй барабана и виж цилиндърчетата дали въобще мърдат.. и ги сменяй... най-добре директно ги сменяй така и така си свалил половината работи.. не са скъпи, а това са спирачки..
Да колега съгласен, че е отделен механизъм но явно не си разбрал какво се опитвам да кажа... Мисълта ми беше че ако ръчната почне да лови добре още на 3-4 зъб това означава, че накладките са добре регулирани щом толкова малко им трябва за да "захапят" барабана нали ? Обаче ако лови доста по нагоре ръчната това какво означава? Голям празен ход (ако естествено някой не е бъзикал ръчната) от нерегулирани накладки. Знам че принципно сами трябва да се регулират, но понякога това не сработва ... и като се поизхабят накладките се празния ход се увеличава ако се прибави и това че може да не са регулирани добре още при предишната смяна става още повече особено ако има голям ръб и не са го премахнали при предната смяна . А за другото съм съгласен щом се нахваща да смени и накладките и цилиндърчетата, че ако има възможност и ремонтен комплект да вземе всичко ще му излезне под 80 лв грубо сметнато без пари за майстори. Но както казват и колегите поне от гуми и спирачки не пести

смених цилиндърчетата и тръбичките долях половин литър спирачна течност обезваздуших ги и се оправиха покарах я малко и пак почнаха да ловат по малко от преди и леко да пропада педала и като натисна спирачка на загасена кола чувам състене отпреде при помпата и сервото
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2