Проблем с вдигане на Масло в главата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 23-ка с Жокери и мн Екстри
Мечтае да кара: Е36-ца с малък V8-мак под капака...

Проблем с вдигане на Масло в главата

Мнение от zippo_24 » 14 Май 2013, 23:13

Колеги имам проблем с който си блъскам главата от няколко дни насам:
Смених си мотора с м52б25 всичко ок запалихме го 2 дена никакъв яд после почна да ми премигва лампата за маслото!
После светна лампата за маслото и си викам маслената помпа се прецака. Отивам да я сменя на др ден и последва упражнение номер 32 за идиоти вади картера на Е36-ца когато мотора е в коша както и да е!!! Извадихме помпата сменихме я пуснахме и други биелни лагери от ТДС защото са по здрави смених и филтърното тяло за всеки случай!!!
Сглобихме го обратно ново масло нов филтър палим и няма никакъв ефект колата не вдига масло и лампата свети!!!
Опитахме да проверим налягане дали прави помпата махнахме филтъра да видим дали ще прави налягане от помпата но няма никакво налягане тоест не уля мотора с масло щото ако имаше налягане а ми е известно че има около 9 бара при студен мотор трябваше да има локва от масло!!!
Та питането ми е какъв може да ми е проблема щото се изчерпах откъм идеи и няма нещо дето да не съм го сменил!!!
Моля помагайте със свежи идеи какъв може да е проблема!!!
Благодаря Ви предварително!!! :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Re: Проблем с вдигане на Масло в главата

Мнение от BiTurbo » 15 Май 2013, 9:57

Клапанът, който е съставен от номера от 6 до 10 сменихте ли го?
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Sedan/Europe/320i-M52/LHD/M/1996/january/browse/engine/lubrication_system_oil_pump_with_drive/
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Май 2013, 10:16

Тая помпа изобщо върти ли ? То ясно че под "смяна" помпа сте сложили стара най вероятно и е можело да я проверите дали е в ред предварително та да няма чудене.Две помпи с един и същ проблем е малко вероятно.Всъщност сега старата като е под ръка може да се огледа и да се види дали изобщо е помпата или клапан .То доколкото разбирам масло не ходи не само в главата а изобщо няма налягане в системата?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от zippo_24 » 15 Май 2013, 10:28

Сменихме цялата помпа свалена от работещ мотор без никакъв проблем съответно и не качва никакво масло нагоре а със старата ми помпа качваше само на тихите обороти само да подадеш малко газ и светва лампата и започват да чукат повдигачите!!!
Днеска си мислих да нямам запушване по маслената магистрала и ще видя дали има такова днес нямам друг вариант ако и сега не се получи нз какво може да е!!! Колеги проблема е учудващ за мен поради факта че е монтиран от мен и брат ми а двамата с него сме направили поне 20 трансплантации на мотори!!! Учудващо е за него и за много от колегите монтьори в Добрич допитахме се до десетки мнения и никой неможе да каже какъв е смотаният проблем!!! Факт е че колата е моя лична и се получи точно при мене, а на хората става без никакъв яд всичко по мотора е сменено филтър ролки ремъци масло няма нещо което да не съм сменил!!!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от zippo_24 » 15 Май 2013, 21:49

Ударете ключ на темата намерихме проблема след 5 дневна главоблъсканица... Прост и елементарен но който ми направи големи бели!!! :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Май 2013, 7:56

Редно е и да го споделиш все пак ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 16 Май 2013, 9:14

Да не сте забравили да сипете масло след смяната на помпата :D
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от zippo_24 » 16 Май 2013, 16:31

Колеги решението е че всмукателите на помпата при Е36 и Е39 са различни там е проблема имат разлика с около 2-3 см. :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Май 2013, 23:29

Всъщност заглавието на темата е малко некоректно. Има такъв проблем при високи обороти и определени условия на работа маслото отива в главата понеже не успява да стече обратно в картера .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318is Coupe
Мечтае да кара: BMW e21

Мнение от valeri_86_ » 17 Май 2013, 11:28

zippo_24 написа:Колеги решението е че всмукателите на помпата при Е36 и Е39 са различни там е проблема имат разлика с около 2-3 см. :D

:mhihi: Понякога, колега това което си направим ,никои друг не може да ни го направи... :driving:

Назад към E36