Стругар за шлайфане на дискове
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- grudev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 M-Sport
- Детайли за колата: 320D sapphire black
Стругар за шлайфане на дискове
Здравейте колеги,
Предните ми дискове са криви. Получило се е от температурна разлика според мен. Били за нагряти и съм минал през локва. ь
Бихте ли ми препоръчали стругар в райнона на студентски град, симеоново, младост, горубляне, който може да ми свъряи работата.
Колко според вас трябва да ми струва услугата?
Благодаря
Предните ми дискове са криви. Получило се е от температурна разлика според мен. Били за нагряти и съм минал през локва. ь
Бихте ли ми препоръчали стругар в райнона на студентски град, симеоново, младост, горубляне, който може да ми свъряи работата.
Колко според вас трябва да ми струва услугата?
Благодаря
Drift machine ....
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Re: Стругар за шлайфане на дискове
Ще ти вземат около 40лв. за двата. И задъжително нови накладки.Почисти хубаво главините дето лягат дисковете и дисковете отвътре с шкурка! 

- BOIAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520iA 1996 и Х5 3.0i/газ 2001
- Мечтае да кара: МИГ 29 или АПАЧИ
- Детайли за колата: всички екстри за модела и надпис Стенли Ройс :-)
колега, има вече по модерна работа от шлайфането, на мястото на спирачния апарат се монтира машина и ти ги прави нови, не се сваля диска и за е39 е 50 лв.
не те виждам от къде си, ако си от софия ми драсни лс и ще те изпратя.
не те виждам от къде си, ако си от софия ми драсни лс и ще те изпратя.
" ВАЖНОТО Е ДА СИ НОРМАЛЕН В НЕНОРМАЛНА СИТУАЦИЯ, А НЕ НЕНОРМАЛЕН В НОРМАЛНА СИТУАЦИЯ"
- BMW_M42
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 36
- Мечтае да кара: заварениа диф на заварена гас
колега аз си стъргах 4 диска по 10лв на диск по принцип е 12лв на диск
препоръчвам изваждане на спирачния цилиндър за разкарване
защото може да е задържал и затова да са криви
ако е много зле цилиндъра купуваш нов комплект с гумичките около 30лв в бова
препоръчвам изваждане на спирачния цилиндър за разкарване
защото може да е задържал и затова да са криви
ако е много зле цилиндъра купуваш нов комплект с гумичките около 30лв в бова
Кръвта е най-важното гориво! Инициатива на BMW Клуб България
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Защо да се дават 40-50лв. за престръгване,като нови дискове са 110лв 2бр. 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- DRIFT MASHINA
- младши ентусиаст
-
- Кара: гумите да пушът
vladi_a_i написа:Защо да се дават 40-50лв. за престръгване,като нови дискове са 110лв 2бр.
И аз съм на същото мнение според мен няма смисъл от престъргването
- ricky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Гаражна е36-ца..!
- Мечтае да кара: Е36 без забележка..
- Детайли за колата: Италиянска мадама родена през '93
DRIFT MASHINA написа:vladi_a_i написа:Защо да се дават 40-50лв. за престръгване,като нови дискове са 110лв 2бр.
И аз съм на същото мнение според мен няма смисъл от престъргването
Това с престъргването вероятно е измислено от някой доста закъсал човечец в някой закътан гараж някъде из дебрите на някоя планина..

Големите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат случки, а малките умове обсъждат хора..!
.Те колегите го казаха,класните автомобили са със задно или двойно,предното предаване изобщо не фигурира,то е създадено за автомобили без никакъв спортен дух,да те вози от т.А до т.Б. цитат....
.Те колегите го казаха,класните автомобили са със задно или двойно,предното предаване изобщо не фигурира,то е създадено за автомобили без никакъв спортен дух,да те вози от т.А до т.Б. цитат....
- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М43
Ако имат някакъв ръб самите дискове, но като цяло все още има живот в тях иди дойди да ги заглаждат, но при положение, че казваш, че са криви не знам какво има да се шлайфат
иначе и аз съм на мнение, че цената на услугата и прилични нови не е много голяма 

- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е91 320d, e46 325i
- Мечтае да кара: M3 E92
Моите дискове са на 1 месец и са криви. За да ми ги сменят ми казаха, че искат протокол от сервиз, че са криви, които до колкото разбрах ще ми струва около 40 лв. отдвлно още 40 лева имам за демонтаж и монтаж на нови. Демек имам около 80 лв + време и разкарване на няколко места или да дам и на мен да ми ги престъежат. Не съм сигурен, че ми се обикаля по мъките, след като са ми продали кофти дискове.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
kinetism написа:Моите дискове са на 1 месец и са криви. За да ми ги сменят ми казаха, че искат протокол от сервиз, че са криви, които до колкото разбрах ще ми струва около 40 лв. отдвлно още 40 лева имам за демонтаж и монтаж на нови. Демек имам около 80 лв + време и разкарване на няколко места или да дам и на мен да ми ги престъежат. Не съм сигурен, че ми се обикаля по мъките, след като са ми продали кофти дискове.
Колега, взел си дискове направени от неподходяща стомана и дори да ти ги престържат, като минеш през първата локва след по-сериозно спиране, пак ще се изкривят.
Към феновете на престъргването- обикновенно след тази процедура дисковете стават доста тънки с всички произтичащи от това последици.
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
zvetiko написа:kinetism написа:Моите дискове са на 1 месец и са криви. За да ми ги сменят ми казаха, че искат протокол от сервиз, че са криви, които до колкото разбрах ще ми струва около 40 лв. отдвлно още 40 лева имам за демонтаж и монтаж на нови. Демек имам около 80 лв + време и разкарване на няколко места или да дам и на мен да ми ги престъежат. Не съм сигурен, че ми се обикаля по мъките, след като са ми продали кофти дискове.
Колега, взел си дискове направени от неподходяща стомана и дори да ти ги престържат, като минеш през първата локва след по-сериозно спиране, пак ще се изкривят.
Към феновете на престъргването- обикновенно след тази процедура дисковете стават доста тънки с всички произтичащи от това последици.
Едно малко уточнение: Спирачните дискове , барабани и огледалните дискове на съединителя (маховика) се правят от легиран износоустойчив чугун .Той трябва да е темпериран ,отвърнат и после отпочинал за да се премахнат вътрешните напрежения в материала и после се обработват на металорежещи машини.Много от по-малките фирми производители на такива изделия не спазват всички тези изисквания , в следствие на което имаме на пазара некачествена стока.Навремето по БДС чугунените отливки преседяваха на въздух с месеци до година за да се премахнат тези напрежения и после се обработват.Оргиналните дискове с които автомобилите излизат от завода са тъкмо такива отпочинали без напрежения. Затова и деянат повече и са по-добри от резервите по магазините.Затова е по-добре престърган качествено оргинален диск който има достатъчен работен ресурс, отколкото ново менте.Все пак това е мое мнение !

- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
Ами без да вадя протокол, че са криви се съгласиха да ги дам и да ги изпратим към вносителя на Brembo или до който там трябва.
Утре би трябва да ми кажат дали ми приемат рекламацията и дали ще ми ги сменят. Ако не, предполагам, че ще ги дам да ги престържат. Преди месец дадох над 1000 лв за масла, филтри, предни дискове и накладки, а после и гуми. Истината е, че не ми се дават още 150-160 лв за нови. Надявам се да си приемат рекламацията и да ми дадат нови все пак де.
Утре би трябва да ми кажат дали ми приемат рекламацията и дали ще ми ги сменят. Ако не, предполагам, че ще ги дам да ги престържат. Преди месец дадох над 1000 лв за масла, филтри, предни дискове и накладки, а после и гуми. Истината е, че не ми се дават още 150-160 лв за нови. Надявам се да си приемат рекламацията и да ми дадат нови все пак де.
- grudev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 M-Sport
- Детайли за колата: 320D sapphire black
станаха като нови след шлайфането и проблемите изчезнаха. Благодаря за коментарите. 

Drift machine ....
- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
А къде и колко лева ти излезе, че аз оше чакам моите, ако откажат да ми ги сменят да знам?
- Mr2faces
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 compact '97
Преди седмица си престъргах предните дискове, бяха криви и с ръб.За престъргването ми взеха 24 лв за двата, от двете страни, сиреч по 6 лв на страна.Наблюденията ми са, че колата си спира много хубаво и праволинейно, няма побутване на волана, това в комбинация със нови накладки.Колега по горе беше споменал, че са му криви новите дискове, двама мои познати се надъхаха, купиха си нови и след месец криви, гаранцията не я зачетоха, и айде при бай стругар.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2