странно свистене на въздух от мотора м43

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

странно свистене на въздух от мотора м43

Мнение от bobbyblabby » 10 Май 2013, 14:31

става въпрос за м43б16 96+ , когато колата е студена се чува достатъчно дразнещо свистене, но и като загрее не изчезва. Смятам, че е въздух, защото само в момента на натискане на педала на газта, тогава се чува шума. Сигурен съм и че не е голяма дупката а и е странно, защото и маркучите са сменени. Направи ми впечатление, че най-ясно се чува шума в момента на гасене на двигателя. Въпроса е как да открия къде е проблема и някой срещал ли е подобен такъв? Пробвах със спрей за карбуратори да пръскам по снадките на маркучите, самите тях и гарнитурите на колекторите, резултат никакъв. Единствено долавям, че идва от дисата някъде, но е само предположение, защото 1-во съмненията ми бяха в ролки - смених ги всичките + тази на климатика и ремъците, после реших, че е от диманото - майстора каза , че е перфектно и вече останах без идеи от къде е и как да намеря проблема

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Re: странно свистене на въздух от мотора м43

Мнение от pgv64 » 10 Май 2013, 15:40

То вакумчето за дисата влиза в едно клапанче под колекторите и от това клапанче излиза лостчето управляващо клапата.Не ти ли вдига оборотите на празен ход ,примерно около 1000?Пръсни със спрей и там отдолу.виж и вакум маркуча на сервото и там има възвратно клапанче,на маркуча!
Изображение

Назад към E36