Проблем при работа на двигателя.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- nikola_voinov93
- Потребител
-
Проблем при работа на двигателя.
Става въпрос за БМВ е36 1,8 '92
Имам проблем пукане/хлопане/тропане при работата на двигателя.
Въпросите ми са.
1.Смених си инжекциона сам. Възможно ли е да съм объркал нещо което да причинява това тропане?
2.Или е поради причината че през тая зима ми падаше доста често акумулатора и 2-3 пъти я палих на скорост.Та възможно ли е да е прехвърлила зъб на ангренажа и да е изгубила центровка?
Информацията от майстори-те на който я карах да я видят не знаят от какво може да е....иначе ми мериха компресията на 4-та цилиндъра 1-ви и 3-ти цилиндур ми работят на 4 и на 5 бара налягане а другите 2 на по 7 бара налягане по информация на майсторите трябва да работят и 4 та с минимум 8 бара налягане.
Моля някой ако има идея нека пише тук или за предпочитане на ЛС.
Имам проблем пукане/хлопане/тропане при работата на двигателя.
Въпросите ми са.
1.Смених си инжекциона сам. Възможно ли е да съм объркал нещо което да причинява това тропане?
2.Или е поради причината че през тая зима ми падаше доста често акумулатора и 2-3 пъти я палих на скорост.Та възможно ли е да е прехвърлила зъб на ангренажа и да е изгубила центровка?
Информацията от майстори-те на който я карах да я видят не знаят от какво може да е....иначе ми мериха компресията на 4-та цилиндъра 1-ви и 3-ти цилиндур ми работят на 4 и на 5 бара налягане а другите 2 на по 7 бара налягане по информация на майсторите трябва да работят и 4 та с минимум 8 бара налягане.
Моля някой ако има идея нека пише тук или за предпочитане на ЛС.
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Re: Проблем при работа на двигателя.
Ако е вярно това със степента на сгъстяване ,която са премерили в сервиза, то ти си за основен ремонт или друг двигател!По каталог М40 318 б има степен на сгъстяване 8.8 . То как палиш нормално тогава 

- georde123000
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 316.BMW E46 320D
- Мечтае да кара: BMW E30 M3
първо степента на сгъстяване не може да я измериш с уред, премерили са му компресията на този мотор тя трябва да е 11-12, при неговите стоиности трябва да се разглоби мотора и да се види какво му е,но положението не му е розово 

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
С тея показатели си за сегмети , пукането в генерацията ако е там е от недоизгаряне на сместа , клопането горе или тракането е от вал и кобилици. Свали капаците а ремъка да видиш дали на е прехвърлила зъб.
- nikola_voinov93
- Потребител
-
Това че не изгаря сместа изцяло е ясно защото когато работи двигателя и от време на време когато се чуе пукане от вътре(под инжекциона) отзад понеже сам с спортно гърне и ми изкарва топка дим... днес смених дебитометъра или така наречената бош клапа и малко измени работата започна да работи малко по добре.....утре ще я закарам на майстор да видят дали сам за центровка.........
Благодаря на всички
Благодаря на всички

5 мнения
• Страница 1 от 1