Проблем с загряване и виско

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Проблем с загряване и виско

Мнение от player123 » 02 Май 2013, 21:54

Здравейте вчера колата ми тръгна да загрява и аз спях пуснах парното и окротих температурата.След 4 5 часа я запалих отново и бях с един приятел който спря виското с пръст понеже бях в една планина и после се пуснах надолу карах 40 км на парно стрелката си беше на 12 и като се прибрах не можех да го спра с пръст и жената имаше едно списане и опитах с него да го спра усях ама трудно.Въпроса ми е как да разбера дали е преебано днеска пак ми трябваше колата и направих 50 км градски и никакви ядове :kuku:

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Проблем с загряване и виско

Мнение от vladi_a_i » 02 Май 2013, 22:25

player123 написа:Здравейте вчера колата ми тръгна да загрява и аз спях пуснах парното и окротих температурата.След 4 5 часа я запалих отново и бях с един приятел който спря виското с пръст понеже бях в една планина и после се пуснах надолу карах 40 км на парно стрелката си беше на 12 и като се прибрах не можех да го спра с пръст и жената имаше едно списане и опитах с него да го спра усях ама трудно.Въпроса ми е как да разбера дали е преебано днеска пак ми трябваше колата и направих 50 км градски и никакви ядове :kuku:

По скоро термостата е зациклил за момента,дифузьорите на място ли са ти..Виското сте го спряли с пръст,защото мотора е бил изстинал и виското не е било зацепило.Виж после на загрял мотор не си могъл...за мен не е от него.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от Hadjy » 02 Май 2013, 22:33

Здравей,
И споредмен проблемът не е във виското. Карай колата с едно на ум, и при повторен проблем сменяй термостата. Можеш да пробваш ако отново ти спретне нещо подобно да чукнеш с нещо по корпуса на термостата и да видиш дали няма да отвори. Провери също и дали не ти е затлачена с мушици питата на радиатора. Колкото и да не ти се вярва може и от това да е.
Поздрави,

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 03 Май 2013, 1:46

Значи стрелката ти седи по средата между 85 и 105 градуса. За да ти работи виското нормално, значи че на 1500-2000 оборота при загряла кола трябва да се чува специфично виене. Ако го няма- ясна е работата- виското е заминало. Това е :yes:

Назад към E36