Проблем с шибидах-а

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36 Cupe
Мечтае да кара: М5 Комби

Проблем с шибидах-а

Мнение от ozBMW » 27 Апр 2013, 19:53

Значи като я взех колата изглежда не беше карана доста време и шибидаха не беше отварян и аз го отворих обаче вървеше много трудно и го затворих,после опитах пак да го отворя обаче неще,изобщо не му ходеше ток :dunno: пуснах му други кабели от плафона и тръгна отворих го и го смазах и започна да се отваря нормално (почти) :lol: назад се отваря и затваря обаче на горе не иска да се вдига стигне до някъде и каже щрак и отгоре съвсем малко се е вдигнал :dunno: Нямай има ли представа какво му е и как да го оправя?

Потребител
Аватар
Кара: e36
Мечтае да кара: G-POWER M3 GTS

Re: Проблем с шибидах-а

Мнение от bmw_power_1984 » 27 Апр 2013, 20:23

прецакват се механизмите им има нещо като реверс което на маханизма за сваляне,дигане и плъзгане и най вероятно се е прецакал когато сиго напъвал първия път дъго отваряш когато казваш че трудно сиго отворил вземи от друг шибидах този механиза и сменяй и си тиии....че лятото идва :yes: :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325i

Мнение от SlowMotion » 27 Апр 2013, 20:25

Номер 13 от тук - Цък

Съвет от мен ако ще се занимаваш смени и номер 12 :) Цените за нови са доста солени в предвид,че е пластмаса за 20 стотинки , най-добре ако намериш някъде втора ръка да ти ги извадят здрави.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 27 Апр 2013, 20:45

Колега, най-добре го смени с нов :yes:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36 Cupe
Мечтае да кара: М5 Комби

Мнение от ozBMW » 28 Апр 2013, 11:21

А как се разглабя да се сменят тия работи,отватре тавана ли трябва да се свали или? :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от Svbdn » 28 Апр 2013, 13:06

ozBMW написа:А как се разглабя да се сменят тия работи,отватре тавана ли трябва да се свали или? :dunno:

сваля се тавана, държи се на 10-12 винта, но най-добре си намери нов работещ, защото според мен не си струва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 28 Апр 2013, 13:18

Сваляш корите на гредичките,предни и задни.
Сваляш сенниците.Сваляш дръжките за пасажерите които са над главите.Таванът пада.Вадиш го през предна пасажерска врата.Виждаш люка.Отвиваш всички еврейски звезди които видиш.Разкачаш отточните маркучета и люка пада.
С много любов към децата!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325i

Мнение от SlowMotion » 28 Апр 2013, 13:55

Ако ще сменяш само плъзгачите се прави отгоре , тоест сваляш самия капак на люка, но ако не си го правил намери някое приятелче да ти помага че са ще се видиш в приключение по сглобяването обратно.

Ето ти едно линкче как се прави - Цък

Само най-важното е докато е разглобен да не си играеш с ел. моторчето ,щото ще стане кайма и ще потрошиш сички плъзгачи 100%.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 29 Апр 2013, 8:54

Svbdn написа:
ozBMW написа:А как се разглабя да се сменят тия работи,отватре тавана ли трябва да се свали или? :dunno:

сваля се тавана, държи се на 10-12 винта, но най-добре си намери нов работещ, защото според мен не си струва.

И аз така ,но след година и "новия " даде фира и сега пак пред дилема-"нов" или да го правя?
Да съм го отворил има-няма 10 пъти.
С много любов към децата!

Назад към E36