Нови гуми със стар ДОТ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Нови гуми със стар ДОТ
Предлагат ми гуми с стар ДОТ, които не са карани а са седяли в склад. Гумите са с лепенките по тях, хубава шарка и са високоскоростни. Може ли някой по запознат да ми каже дали си заслужава да си взема подобни гуми или прекалено много са изгубили характеристиките си . ДОТ-а им е 0701.
Re: Нови гуми със стар ДОТ
Гумата си пази параметрите май до 7 години, тези като гледам с дот от 2001... Дори и да не са карани аз не бих ги взел
(освен ако не са за смешни пари и за drift/burnout после =))

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Ами не. Искам да ги карам за предни. Цената е с около 70% намаление.
- plamen_nedkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N47
недей да рискуваш, ако земе да гръмне тая 12годишна гума при по-висока скорост. Още повече че ще ги караш предни. Животът ти е по-важен.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Привет , имах чисто нови маратонки Ромика , стояха около 10 г. в шкафа обух ги един ден / не са носени нито един пьт / и успях да мина стотина метра след което подметката се разпра
Това ти го давам за пример , още повече че за предни е направо самоубииство . По добре карани с по нов ДОТ 

- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Сигурни ли сте , че това е дот-а. Защото на мен ми предлагаха такива с дот от 2007 година на половин цена. Ето какво написа колегата като отговор:
"Ние продаваме само нови гуми , Тези гуми които сме пуснали на разпродажба , са изостанали бройки със стар дот 2007/2008 година , повечето размери са ни по 2/4/8/10 бройки изостанали, цените са нулеви. Гумите са съхранявани изцяло на тъмно и не са излагани на пряка слънчева светлина. Ние търгуваме предимно на едро и гумите ни стоят в огромни складове."
"Ние продаваме само нови гуми , Тези гуми които сме пуснали на разпродажба , са изостанали бройки със стар дот 2007/2008 година , повечето размери са ни по 2/4/8/10 бройки изостанали, цените са нулеви. Гумите са съхранявани изцяло на тъмно и не са излагани на пряка слънчева светлина. Ние търгуваме предимно на едро и гумите ни стоят в огромни складове."
Aко имат 205/55/16, съм склонен да си взема и аз 2.
Не би трябвало да има проблеми. Митовете и легендите са едно, реалността често е много различна.
Истината е по средата, но мненията са винаги директно на 2те крайности.
Може ли да ми драснеш едно ЛС с ценоразпис и/или контакти на фирмата.
Не би трябвало да има проблеми. Митовете и легендите са едно, реалността често е много различна.
Истината е по средата, но мненията са винаги директно на 2те крайности.
Може ли да ми драснеш едно ЛС с ценоразпис и/или контакти на фирмата.
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Ако се произведени 2007г. и са съхранявани правилно,както са ти казали,според мен няма проблем.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Това е проблема, че при мене ми казаха по телефона че са с дот от 2007-ма, а в същност пише 0701 което е 7ма седмица от 2001 година ако не се лъжа. Не знам как старее гумата и до колко ще са читави и за това реших да се допитам ако има някой който е карал такива гуми и да ми каже как са били.
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Щом са 2001 по-добре не ги взимай.
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Ако ти ги подаряват, ги взимай! Не се шегувам, моите задните са с ДОТ 1999 т.е. оригиналните, или е била резервна, и първия собственик е намерил още една такава. Карам ги, откакто имам колата, но само задни. Никакъв проблем, много корави гуми.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Колеги отказах се от гумите. Темата може да се заключи.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Слагах скоро един чисто нов летен Dunlop, на две години. Еми стори ми се един твърд... Не знам дали модела не е такъв, но аз си взех чисто нови с дот 5012 и са мекички. Само че тук става дума за гуми на 2 години, не на 12
Аз не бих ги взел.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Споко няма проблеми, доста са пресилени хорските приказки по случай дота, казвам от личен опит. Все пак по-добре нова гума със по ранен дот от колкото няква уръфана и изпечена с дот на 3-4 години.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Dirty M5 driveR написа:Слагах скоро един чисто нов летен Dunlop, на две години. Еми стори ми се един твърд... Не знам дали модела не е такъв, но аз си взех чисто нови с дот 5012 и са мекички. Само че тук става дума за гуми на 2 години, не на 12Аз не бих ги взел.
Миналата година взех 4 х 235/45/17 Дънлоп СП Спорт от Германия на един месец и нещо по ДОТ (март 2012) и си бяха по-твърдички от някои други.
Към автора, аз имам интерес към такива гуми ако цените наистина са прилични, имам интерес към всякакви размери, ако има повечко и имаш желание да споделиш на ЛС къде, що и т.н. ...

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2